www.KOINWNIA.com
youtube
Το ζήσαμε και αυτό στις μέρες μας! Η 12η Ιανουαρίου 2017, χαρακτηρίζεται από τους Δυτικούς ως ιστορική, διότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα θα καθίσουν για πρώτη φορά μετά το 1960 η Ελλάδα, η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία ως εγγυήτριες δυνάμεις!

Είναι, πράγματι, τραγικό αν το σκεφτούμε. Οι Τούρκοι ουσιαστικά είναι η μία πλευρά της διαπραγμάτευσης, αφού ο πρόεδρος του ψευδοκράτους είναι μαριονέτα του σουλτάνου. Συνεπώς πώς μπορούν να θεωρηθούν εγγυητές;

Οι Βρετανοί, που έχουν ως εκπρόσωπό τους τον φαιδρό Alexander Boris de Pfeffel Johnson, επιβεβαιώνουν την κυριαρχία τους επί της Μεγαλονήσου μας, αφού η Κύπρος (όπως και η Μάλτα) ανήκει εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Βρετανική Κοινοπολιτεία (The Commonwealth of Nations ή Commonwealth ή British Commonwealth). Έχουν αποδεχθεί χωρίς τιμωρία ή κυρώσεις την τουρκική εισβολή στο έδαφος της Κοινοπολιτείας και θέλουν να πιστέψουμε πως θα είναι εγγυητές της σταθερότητος;

Για την τραγική Ελληνική παρουσία δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς! Ισχύει ό,τι είπαμε και παλαιότερα χρησιμοποιώντας την λαϊκή ρήση «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή κυβερνάει το πλέον φασιστικό καθεστώς στην Ιστορία της, που κάνει την δικτατορία των Συνταγματαρχών να φαντάζει δημοκρατικότερη της δημοκρατίας συγκρινόμενη με τους "εκλεγμένους" της αριστεράς και των ανεύθυνων Ελλήνων, που δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία χωρίς να αιματοκυλίσουν τον τόπο αν κρίνουμε από τα πεπραγμένα του Δεκεμβρίου του 2008. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν θα διστάσει να προβεί ακόμα και σε αλλαγή των συνόρων της Ελλάδος. Ποια εγγύηση, λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε;

Αν συνυπολογίσουμε το ό,τι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, καταλαβαίνουμε πως το Κυπριακό ζήτημα βρίσκεται σε μια πολλή δύσκολη καμπή. Οι εργάτες της παγκοσμιοποίησης έχουν θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά τους και οι υπάλληλοι του Ένα τοις εκατό εκτελούν κατά γράμμα τις απαραίτητες γεωπολιτικές αλλαγές.

Δυστυχώς, το 23%, που είχε δοθεί ως κατευθυντήρια γραμμή στην πρώτη Διάσκεψη Κορυφής το 1977, έχει καταστρατηγηθεί και οι εθνικοί μειοδότες προτείνουν από 28,2% έως 29,2%, μια πρόταση που απέρριψε ο Κυπριακός λαός όταν αυτή προτάθηκε από τον Annan. Η διαφορά είναι πως τότε στην Κύπρο μας υπήρχε ο Τάσσος Παπαδόπουλος!

Οι επόμενες 48 ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα τις παρακολουθούμε στενά, με την προσευχή και την προσοχή μας στραμμένη στην Γενεύη. Είθε η Παναγία Μητέρα μας να "πνίξει" στο Αιγαίο τα προδοτικά σχέδια των συνομιλητών, που συγκεντρώθηκαν για να υλοποιήσουν ακόμα μία Εθνική τραγωδία.
 

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.

Η Παράταξη«ΚΟΙΝΩΝΙΑ» χωρίς να γνωρίζει την υπόδειξη του Αγίου Παϊσίου, φρόντισε προ πολλών ετών να την κάνει πράξη.

Γιατί, λοιπόν, όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Παΐσιο μας έλεγαν μέχρι χθες ότι δεν πρέπει να ασχολούνται οι χριστιανοί με την πολιτική; Τόσο πολύ γνώριζαν το πνεύμα του Αγίου Παϊσίου; Τι συμβαίνει; Περιμένουμε κάποια απάντηση!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.