www.KOINWNIA.com
youtube

Αρθρογραφία

ΕΛ.ΣΤΑΤ.Όπως είναι γνωστό ο κ. Γεωργίου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καταδικάστηκε από το εφετείο σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για την μη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Ας δούμε όμως κάποια σημαντικά στοιχεία.

Ο κ. Γεωργίου όταν ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν συγχρόνως υπάλληλος του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Τα γεγονότα που ακολούθησαν τον ερχομό του αποκαλύπτουν το ρόλο του.

Το 2008 οι τράπεζες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση και αναγκάζεται η κυβέρνηση Καραμανλή με τον Ν.3723/2008 να τους χορηγήσει 28 δις €. Για να μην αποκαλυφθεί αυτό, δηλαδή το πρόβλημα των τραπεζών, ώστε να γίνει εφικτή η μεταβίβαση των τραπεζικών μετοχών από τους μεγαλομετόχους, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε στο τέλος του 2009 ετήσιο έλλειμμα (2008-2009) 36 δις €. Ένα πραγματικά αστρονομικό ποσό, μιας και ολόκληρος ο προϋπολογισμός της χώρας έφτανε τα 46 δις €. Ας σημειωθεί ότι το ποσό αυτό, όπως είναι κατανοητό, ήταν εντελώς αυθαίρετο, μιας και συμπεριλάμβανε ζημιές των ΔΕΚΟ ενώ μεθοδολογικά δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο (υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι συμπεριλάμβανε και το swap των 10 δις € της GOLDMAN SHACKS της εποχής του κ. Σημίτη).

Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο έλλειμμα έφτασε το 15,4% του ΑΕΠ και ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την έλευση του ΔΝΤ και την υπαγωγή της χώρας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ο ρόλος δηλαδή του κ. Γεωργίου ήταν ακριβώς να καλύψει τις ζημιές των τραπεζών και να δικαιολογήσει την έλευση του ΔΝΤ.

Για τις ενέργειές του αυτές έπρεπε προφανώς να σταματήσει  την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, πράγμα που έκανε και γι’ αυτό καταδικάστηκε.

Σήμερα εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο η δίκη του για την αλλοίωση των στοιχείων που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας συμμέτοχοι των «ελληνικών» κυβερνήσεων στο έγκλημα κατά του λαού μας, αυτό της μεταφοράς των κολοσσιαίων ζημιών των τραπεζών στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα.

Έτσι στις 20 Ιανουαρίου του 2015, επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη, υπεγράφη η ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και της ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή ουσιαστικά η «προστασία» τους. Συγχρόνως, τον Μάιο του 2017 μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκαν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ήταν η απαίτηση της ΕΚΤ να αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου από το Ελληνικό Δημόσιο, για τις δικαστικές του περιπέτειες, σε μια προσπάθεια προφανώς ακύρωσης οποιασδήποτε εναντίον του προσφυγής.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας αποφασίσει αν η Πατρίδα μας και  Ελληνικός λαός, αξίζουν τη μεταχείριση που τους επιφυλάσσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

 

Μιχάλης Ηλιάδης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

loanΠολύς «ντόρος» έγινε με το θέμα της εξόδου της Χώρας μας στις αγορές, από την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Τώρα που παρήλθε πλέον ικανός χρόνος, ας δούμε τα πραγματικά γεγονότα.

Η ιστορία ξεκινάει το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή με τον Ν.3723/2008, έδωσε τον Μάιο του 2009 28 δις € στις τράπεζες (δηλαδή ποσό που αντιστοιχούσε στο 13% του ΑΕΠ της Χώρας), με τη μορφή ομολόγων και εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Για τα 5 δις € από αυτά, το Δημόσιο πήρε προνομιούχες μετοχές των τραπεζών. Στη συνέχεια λόγω της οικονομικής κρίσης, η αξία των μετοχών αυτών σχεδόν μηδενίστηκε. Μετά την πάροδο 5 ετών έπρεπε να πληρωθούν τα 5 δις € στους δανειστές. Αυτό έκανε ο κ. Σαμαράς το 2014, πλήρωσε δηλαδή τους δανειστές με δάνειο από τις αγορές, με επιτόκιο περίπου 4,9% για 3 χρόνια. Μετά την πάροδο 3 ετών, δηλαδή το 2017 ο κ. Τσίπρας έπρεπε επίσης να πληρώσει τους δανειστές μιας και επήλθε η χρονική ωρίμανση του δανείου (λήξη του χρεολυσίου). Δανείστηκε, λοιπόν, από τις αγορές για το σκοπό αυτό με επιτόκιο περίπου 4.8%.

Ο δανεισμός αυτός κάθε φορά ήταν υποχρεωτικός, γιατί η μη πληρωμή των πιστωτών σημαίνει επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Ας σημειωθεί ότι για τον αντίστοιχο δανεισμό άλλων χωρών το επιτόκιο βρίσκεται περίπου στο 1.2%. Το «δικό μας» σχεδόν τετραπλάσιο επιτόκιο, δηλώνει το αυξημένο ρίσκο δανεισμού της Χώρας μας.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Οι θριαμβολογίες ή τα αναθέματα του φαύλου πολιτικού συστήματος, είναι παραπληροφόρηση και χωρίς ουσία αντιπαράθεση, που προφανώς εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

 

Μιχάλης Ηλιάδης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Το θράσος των πολιτικάντηδων έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο και εμπαίζει με πολύ άθλιο τρόπο την νοημοσύνη των ελάχιστων, που απέμειναν να αντιστέκονται ακόμα στην πλύση εγκεφάλου και στην προπαγάνδα του απόλυτου παραλογισμού.

Είναι σαφές, πως το ξενόφερτο κατεστημένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος έχει αποφασίσει να διαλύσει και το παραμικρό ίχνος της Πίστεως, της Ιστορίας, της Γλώσσας και των Αξιών του τόπου μας. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Η Πατρίδα μας πρέπει να διαλυθεί «εις τα εξ ων συνετέθη» και να ακολουθήσει την ήδη "πολτοποιημένη" Ευρώπη στην πορεία της προς την παγκοσμιοποίηση.

Δυστυχώς, συνηθίσαμε να παρακολουθούμε τους αστοιχείωτους και αμόρφωτους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πολιτικάντηδες της κυβερνήσεως (και όχι μόνο) να προκαλούν την νοημοσύνη και τον πατριωτισμό μας και να μην αντιδρούμε!
Περισσότερα...
Ο πρόεδρος του Ελληνικού(;) Κοινοβουλίου "προσεβλήθη" -τάχα-, γιατί (επιτέλους) ένας Ιεράρχης στάθηκε στο ύψος της αποστολής του και κατακεραύνωσε την τακτική των πολιτικάντηδων. Φαίνεται, όμως, πως σύμφωνα με την λογική του προέδρου της Βουλής, μόνο οι βο(υ)λευτές έχουν το προνόμιο όχι απλώς να κριτικάρουν, αλλά και να υβρίζουν ο ένας τον άλλο και μάλιστα με χυδαίο τρόπο! Θαυμάστε τους να αλληλο... εκτιμούνται!

Οι πολιτικάντηδες θεωρούν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ιδιαίτερα οι καθ' ύλην αρμόδιοι, όπως είναι οι Ιεράρχες και οι κληρικοί! Σε ποιον πρωτόγονο αιώνα επιστρέψαμε και κάτω από πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς βρισκόμαστε;
Περισσότερα...
Η κατρακύλα στον τόπο μας συνεχίζεται... Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις από τις πρόσφατες "μεταρρυθμίσεις" στην Παιδεία, που υποβίβασαν την σημαία από εθνικό σύμβολο σε ένα "ξεσκονόπανο" έπαθλο λοταρίας, το υπουργείο Παιδείας(;) με νέα τροπολογία καταργεί και την αξιολόγηση της διαγωγής των Ελληνοπαίδων!

Οι μαθητές, πλέον, μπορούν άφοβα και επισήμως να είναι τραμπούκοι, αλήτες, αδιάφοροι, κοινωνικά απροσάρμοστοι, προβληματικοί, διεστραμμένοι, αυθάδεις, θρασείς, ύπουλοι, χωρίς αυτό να τους "στιγματίζει" στο απολυτήριο. Έτσι, θα μπορούν μόλις ενηλικιωθούν να αναδειχθούν άνετα σε βο(υ)λευτές, σε υπουργούς, σε πρωθυπουργούς, σε προέδρους της Δημοκρατίας, χωρίς το ήθος τους να έχει την παραμικρή σημασία.
Περισσότερα...
«Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων» δηλαδή «πάντα να αριστεύεις και να ξεπερνάς τους άλλους». Τάδε έφη ο Ιππόλοχος από την Λυκία στον γιο του, Γλαύκο, πριν φύγει για την Τροία προκειμένου να πολεμήσει τους Έλληνες. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα διέσωσε την σπουδαία αυτή συμβουλή, ελπίζοντας πως θα αποτελέσει δίδαγμα για τις επερχόμενες γενεές και παράδειγμα προς μίμηση.

Όμως, ο Όμηρος δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι οι απόγονοί του θα ήταν τόσο διαφορετικοί από αυτόν. Σίγουρα θα του ήταν αδύνατον να σκεφτεί πως κάποιες χιλιάδες χρόνια αργότερα, οι Έλληνες θα γνώριζαν τέτοια παρακμή, που δεν θα θύμιζαν σε τίποτε τον πάλαι ποτέ ένδοξο λαό.
Περισσότερα...
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών, Γιάννης -με δύο "ν" γράφεται το όνομά του, είτε του αρέσει ή όχι- Βαρουφάκης, έδωσε στην δημοσιότητα τα γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα (SMS), που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της ... "διαπραγμάτευσης".

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, λίγο πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015, τότε που οι συνθήκες για την Χώρα μας δυσχέραιναν διαρκώς, ο Wolfgang Schäuble του παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του για μία περιορισμένης διάρκειας έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, κάτι που σαφώς ευνοούσε την Πατρίδα μας.
Περισσότερα...
Οι ΗΠΑ έδειξαν για ακόμα μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Φασιστικά και εντελώς προβοκατόρικα, το Congress και η Γερουσία παρέκαμψαν την κυβερνητική γραμμή και με τις απαραίτητες (εξαγορασμένες είτε χρηματικά ή εκβιαστικά) ψήφους, που ουσιαστικά εξουδετερώνουν την δυνατότητα άσκησης veto εκ μέρους του Trump, προχώρησαν σε ένα "κομψό" πραξικόπημα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, παρά(;) την θέληση του προέδρου και της κυβερνήσεώς του.

Μόνο που αυτή την φορά οι Ρώσοι (επιτέλους) αντέδρασαν! Ο Ρώσος Πρόεδρος Влади́мир Влади́мирович Пу́тин δήλωσε πως «είναι μια προφανής απόπειρα [των ΗΠΑ] να χρησιμοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα στον ανταγωνισμό, με στόχο να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα σε βάρος των άλλων συμμάχων τους.
Περισσότερα...
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στον νησί που αγάπησα πολύ υπηρετώντας οικειοθελώς ολόκληρη την στρατιωτική μου θητεία, -στην τεθωρακισμένη επιλαρχία (80 ΕΑΡΜΕΑ) στο Πυλί- τα συναισθήματά μου κινούνται ανάμεσα στην βαθειά θλίψη και στην έντονη αγανάκτηση.

Η θλίψη μου πηγάζει από το γεγονός της εκτεταμένης καταστροφής στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως από το θέαμα του κατεστραμμένου ιστορικού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, που ήταν για πολύ μεγάλο διάστημα το καταφύγιό μου. Κι όμως ο Άγιος δεν προστάτεψε το σπίτι Του θέλοντας να μας πει κάτι που (προφανώς) δεν ακούμε.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Άγιος εγκαταλείπει τον ναό του από το 1857, όταν ξεκίνησε η ανέγερσή του που ολοκληρώθηκε το 1862. Ο Άγιος για 70 χρόνια προστάτευε την προσφορά των κατοίκων της Κω, που πούλησαν σημαντικό τμήμα των περιουσιών τους προκειμένου να καλύψουν το συνολικό κόστος κατασκευής, που ανερχόταν περίπου στις 400.000 γρόσια.
Περισσότερα...
Με αφορμή την μαύρη επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο μας επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε την συγκεκριμένη φωτογραφία, που πλαισιώνει το άρθρο, γιατί εκεί απεικονίζονται οι βασικοί υπαίτιοι της τραγωδίας. Ελάχιστοι, πιστεύω, δεν αναγνώρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Gerald Rudolph Ford Jr, και, φυσικά, τον πανούργο Henry Alfred Kissinger.

Βέβαια, η εικόνα θα ήταν ολοκληρωμένη εάν συμπεριλαμβάνονταν και οι πρωταγωνιστές εκ μέρους της Ελληνικής(;) κυβερνήσεως, ιδιαίτερα οι "εθνάρχες" Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ευάγγελος Αβέρωφ. Ειδικά για τον τελευταίο ας μην ξεχνάμε πως ήταν αυτός που άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης, τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler. Την ίδια ώρα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ!
Περισσότερα...

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.

Η Παράταξη«ΚΟΙΝΩΝΙΑ» χωρίς να γνωρίζει την υπόδειξη του Αγίου Παϊσίου, φρόντισε προ πολλών ετών να την κάνει πράξη.

Γιατί, λοιπόν, όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Παΐσιο μας έλεγαν μέχρι χθες ότι δεν πρέπει να ασχολούνται οι χριστιανοί με την πολιτική; Τόσο πολύ γνώριζαν το πνεύμα του Αγίου Παϊσίου; Τι συμβαίνει; Περιμένουμε κάποια απάντηση!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.