www.KOINWNIA.com
youtube

Αρθρογραφία

familyΣεβαστοί πατέρες κι αγαπητοί φίλοι πολύτεκνοι.

Σε παλαιότερη παρέμβασή μου εναντιώθηκα ξεκάθαρα στην πρωτοβουλία του κ. Θεοτοκάτου, προέδρου της ΑΣΠΕ, να υπογράψει την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις αντίστοιχες εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ. Το κόμμα αυτό ευθύνεται για πολλά δεινά, στα οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, και τα οποία είχα επισημάνει και τότε (υπογραφή μνημονίων, με τα οποία παραδόθηκε η εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις, ψήφιση νόμων ή ανοχή στην ψήφιση και εφαρμογή νομοθετημάτων, τα οποία στρέφονται ευθέως κατά της οικογένειας, όπως το αυτόματο διαζύγιο, η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, τα σύμφωνα συμβίωσης ετεροφύλων και ομοφυλόφιλωνκ. α.). Για τον πολιτικό που προΐσταται της ΝΔ, πρέπει επίσης να τονιστεί πως συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ (ομοφυλόφιλους, λεσβίες, τρανσέξουαλ και δεν συμμαζεύεται...).

Πρόσφατα, πληροφορήθηκα την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Άγιοι Πάντες», στις 17 Σεπτεμβρίου 2016. Προφανώς, έλαβε πρόσκληση από τον Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο.

Περισσότερα...
Η κυβέρνηση των "αριστερών" καπιταληστών -δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος- αποδεικνύει καθημερινά πως δεν προέρχεται από τον λαό, ούτε εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Είναι μία κυβέρνηση, ξενόφερτη και υποκινούμενη όπως οι προηγούμενες, που απλά εξυπηρετεί διαφορετικά συμφέροντα από των προκατόχων της.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως προτιμάτε, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των καπιταληστ(ρ)ικών οδηγιών του εξωτερικού. Το σημερινό ασκέρι, που τύποις ονομάζεται κυβέρνηση, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να "βασιλεύσει" το χάος και η αναρχία σε ολόκληρη την επικράτεια της Πατρίδος μας.

Η αλητεία της "πολιτικής"(;) που ακολουθείται στο κέντρο των Αθηνών -ιδιαίτερα στην περιοχή των Εξαρχείων- θυμίζει έντονα εποχές του παρελθόντος, που κατέληξαν σε αιματοχυσία και εμφύλιες συμπλοκές. Οι "αριστεροί", άλλωστε, φημίζονται για την "ικανότητά" τους στον διχασμό και στον εμφύλιο σπαραγμό.
Περισσότερα...
Το "νέο" "αντιδραστικό" "κίνημα" των "παραιτηθείτε" είναι τόσο προφανώς στημένο, που και ο πλέον αφελής δεν μπορεί να ξεγελαστεί, ούτε να πιστέψει, πως είναι μια αυθόρμητη κίνηση.

Πρόκειται για ακόμα μία στημένη προσπάθεια του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που ανακάλεσε από την "ναφθαλίνη" ξεχασμένους (και μη) πολιτικούς παρατρεχάμενους με μοναδικό σκοπό να ελέγξει την αντίδραση του κόσμου.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση σε αυτήν την κίνηση είναι η συμπαράσταση από τον γνωστό γελοιογράφο "Αρκά", που παρότι χαρισματικός (κάποιες φορές), στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να διατηρήσει μόνο το πρώτο συνθετικό της ιδιότητός του. Βλέπετε, οι πολλοί δεν μίσησαν ούτε το χρήμα, ούτε την δόξα!

Ίδια μέθοδος, ίδια συνταγή, ίδια νοοτροπία. Το ίδιο δεν έγινε προ καιρού από την υποκινούμενη ομάδα, που επιχείρησε να συσπειρώσει όλες τις "πατριωτικές" κινήσεις; Τι προέκυψε; Ένα ασύνδετο (παρα)μόρφωμα, όπου εντάχθηκαν πρώην και νυν υπάλληλοι του πολιτικού κατεστημένου, απόστρατοι, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί, κομματικά στελέχη, "μετανιωμένοι" αριστεροί(;), τυχοδιώκτες, παράφρονες και πάσης φύσεως "σωτήρες" του τόπου, που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Πατρίδα μας.
Περισσότερα...
Σίγουρα δεν μπορεί μην απογοητευθεί κανείς διαβάζοντας τα δημοσιεύματα σχετικά με την χθεσινή (14/6/2017) εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής ομάδος basket, που πριν από 30 χρόνια ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του θριάμβου, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήσαν απόντες! Όλοι οι "παράγοντες" και οι παρατρεχάμενοι ήσαν παρόντες, αλλά όχι οι πρωταγωνιστές του άθλου λόγω, φυσικά, σκοπιμοτήτων και έντονης παρασκηνιακής δραστηριότητος των παρασίτων που "κατασπαράζουν" τον Ελληνικό αθλητισμό (και όχι μόνο).

Μα, μήπως κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει όσες φορές αναφερόμαστε στον άλλο μεγάλο αθλητικό άθλο, της κατάκτησης του Euro 2004 στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πορτογαλίας; Σήμερα ποιοι μιλούν για αυτό το κατόρθωμα; Κάποιοι "παλαίμαχοι" complexικοί ποδοσφαιριστές, που τότε δεν ήσαν τίποτε περισσότερο από αναπληρωματικοί με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής σε αυτή την ομάδα, ενώ σπανίως γίνεται αναφορά στους αρχιτέκτονες αυτής της επιτυχίας, τον Otto Rehhagel και τον πολύτιμο συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη. Μιλούν μόνο οι διαπλεκόμενοι! Οι πρωταγωνιστές έχουν ξεχασθεί ευρισκόμενοι μακρυά από την Πατρίδα μας!
Περισσότερα...
Αυτή την στιγμή κανείς δεν εξετάζει το αν είναι δίκαια, ή όχι, τα αιτήματα των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κατάσταση στην Πατρίδα μας είναι τραγική και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο εξαιτίας της αδιαλλαξίας τόσο της κυβέρνησης, όσο και των συνδικαλιστών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εδώ και τρεις ημέρες ανακοινώνει μεγαλύτερη αύξηση της ήδη τραγικά υψηλής θερμοκρασίας, αλλά ουδείς συγκινείται! Τα σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων σχηματίζουν λόφους, σε ορισμένα σημεία θυμίζουν έντονα χωματερή, αλλά οι συνδικαληστές (δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος) εκβιάζουν απαιτώντας την μονιμοποίησή τους και αδιαφορώντας για τις μολυσματικές ασθένειες, που απειλούν άμεσα τους κατοίκους κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδος.
Περισσότερα...

609Κύριοι, επεχείρησα δύο φορές να αποστείλω σχόλιο στην ανάρτησή του «Ρωμαίϊκου Οδοιπορικού» με τίτλο «Σκυλ βραβεύεται γι τν ... "προσφορά ἀπογόνων"!  πολύτεκνη μάνα...χι!». Το σχόλιο αφορούσε στο κομμάτι του Πολιτικού Προγράμματος της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», το οποίο αναφέρεται στο δημογραφικό και στην πολύτεκνη μάνα. Μόνο η παράταξη της Ρωμηοσύνης, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», είναι διατεθειμένη και αποφασισμένη να τιμήσει πραγματικά την πολύτεκνη μάνα, κι’ αυτό φαίνεται καθαρά από το σχόλιο που λάβατε εκ μέρους μου.  Ωστόσο, με θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώνω πως αρνείστε να δημοσιεύσετε το συγκεκριμένο σχόλιο, εδώ και αρκετές ημέρες! Αλήθεια, τόσο πολύ σας ενοχλεί ο καθαρός λόγος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»; Το ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της παρατάξεως, εάν κυβερνήσει, να χορηγήσει ισόβιο μισθό στην πολύτεκνη μάνα, για να ανατρέφει στο σπίτι απερίσπαστη τα παιδιά της, τιμώντας την με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι ένα στοιχείο που πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες κι όχι μόνο να γνωρίζουν; Υπάρχει άλλη παράταξη, η οποία να αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα την πολύτεκνη μητέρα; Αν ναι, να το πείτε και σε μας για να το μάθουμε! Ειλικρινά πιστεύετε πως υπηρετείτε την Πίστη και την Πατρίδα μας, αποκλείοντας την φωνή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από τον ιστοτόπο σας; Κύριοι, η πολιτική παράταξη αυτή από το 2008 αγωνίζεται έντιμα και καθαρά, με τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες, έχοντας ως πρώτιστο στόχο να παραμείνει η πατρίδα μας ΟρθόδοξηΕίναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έχει επισήμως αποκηρύξει την μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμού! Αυτά δεν σας λένε τίποτε; 

     Είναι θλιβερό να λογοκρίνουν, να κοσκινίζουν και να φιμώνουν - ηθελημένα ή αθέλητα – την φωνή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να σαλπίζουν προς κάθε κατεύθυνση τον πολιτικό της λόγο, λόγο γεμάτο στοργή και ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τους Έλληνες...

 

Χριστός Ανέστη!

 

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου, δάσκαλος με επτά παιδιά, περιοχή Λαρίσης.

neoi diktatoresΑνακοινώθηκε τις προάλλες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το «πλεόνασμα» για το 2016, το οποίο ανέρχεται σε 7 δις € περίπου. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για βαρύγδουπες κυβερνητικές  δηλώσεις, τόσο σχετικά με την «ορθή» διακυβέρνηση, όσο και σχετικά με την «αναπτυξιακή» πορεία της Ελλάδος εις το εξής.

Ας δούμε όμως αν είναι έτσι με απλά και κατανοητά στοιχεία. Το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών* είναι σχεδόν ισοσκελισμένο σήμερα. Οι τρεις τομείς της οικονομίας που διαμορφώνουν το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) της Χώρας, δηλαδή: νοικοκυριά – επιχειρήσεις – Δημόσιος τομέας, έχουν μεταξύ τους μηδενικό ισοζύγιο με βάση τους λογιστικούς κανόνες της Χρηματοοικονομίας (πίστωση – χρέωση).  Όταν εμφανίζει λοιπόν το Δημόσιο 7 δις € πλεόνασμα, αυτό σημαίνει υποχρεωτικά ότι αφαιρέθηκαν 7 δις € από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Τα χρήματα αυτά, όχι μόνο αφαιρούνται από την πραγματική οικονομία, αλλά βγαίνουν εκτός χώρας, γιατί με αυτά θα πληρωθούν οι τόκοι στους δανειστές. Δηλαδή αφαιρούνται από το ΑΕΠ της Χώρας για να καλύψουν τους ετήσιους τόκους.

Περισσότερα...

sans titre 0Το πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να εξαπατά τον Ελληνικό λαό, αξιοποιώντας τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω των ΜΜΕ, κυρίως της τηλεόρασης και συγχρόνως αποκλείοντας κάθε διαφορετική άποψη.

Η καθημερινότητα όλων μας χειροτερεύει διαρκώς. Όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται πολύ πλέον να τα «βγάλουν πέρα». Και αυτό σημαίνει για τους πολλούς, ότι μεταθέτουν συνεχώς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, γιατί προφανώς δε θα κόψουν το φαγητό της οικογένειας, αν και σ’ αυτό ακόμα έχουν γίνει σημαντικές περικοπές.

Περισσότερα...
Με αφορμή το σχόλιο του φίλου Θάνου σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα ήθελα να επεκτείνω την συζήτηση στο πολύ μεγάλο θέμα, που σχετίζεται με την εκμετάλλευση του ονόματος του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννη Α. Καποδίστρια από πολλούς. Η κατάσταση αυτή έφθασε να έχει εξαπλωθεί ως μάστιγα προκαλώντας με χυδαίο τρόπο την λογική των νουνεχών και των σκεπτόμενων ανθρώπων.

Είναι πια προφανές πως η ματαιοδοξία και η τρέλα ορισμένων (βλέπε ΕΛΑΙΑ) σε συνδυασμό με τα οικουμενιστικά σχέδια και τερτίπια μερίδος του Ιερού Κλήρου επιχειρεί άκομψα να οικειοποιηθεί το όνομα του Μαρτυρικού Κυβερνήτου προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της. Από την άλλη τους αντιστρατεύεται άλλη μερίδα, που έχει δική της προσωπική agenda και προμετωπίδα τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Μέχρι το 2008, που ιδρύθηκε η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κανείς δεν μιλούσε, τουλάχιστον όχι σε αυτή την έκταση, για τον Καποδίστρια. Όλοι εξυμνούσαν τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη και ... τον Κοραή!!! Μετά την ίδρυση της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» υπήρξε στροφή προς τον Καποδίστρια, υποκινούμενη προφανώς από φόβο μην ακουστεί ανόθευτη η αλήθεια.

Αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι υπερβολή του γράφοντος, σας ερωτώ και θα ήθελα, παρακαλώ, μία ευθεία και τεκμηριωμένη απάντηση:
- Γιατί όλοι αυτοί που κόπτονται για την αθεϊστική αναθεώρηση του Συντάγματος δεν κάλεσαν ποτέ σε κάποια από τις εκπομπές τους κάποιον εκπρόσωπο της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»; Δεν έχει λόγο η μοναδική πολιτική Παράταξη, που έχει εμβαθύνει στο ζήτημα;
- Γιατί όλοι αυτοί που εξυμνούν τον Καποδίστρια δεν παρουσίασαν ποτέ τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό σχηματισμό, την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που τον έχει ως αρχηγό και πολιτικό πρότυπο;
- Γιατί όλοι όσοι "κόπτονται" υπέρ του αντιοικουμενιστικού αγώνος δεν έβαλαν μπροστάρη την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που πρώτη και μόνη τάχθηκε εναντίον της παγκοσμιοποιήσεως και της Ε.Ε. όταν βασικοί "εκφραστές" του αντιοικουμενισμού (και όχι μόνο) διασφάλιζαν τις περιουσίες τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ;

Αιδώς Αργείοι! Ακόμα και η υποκρισία πρέπει να έχει όριο!
 
Μανώλης Β. Βολουδάκης

kapΤον τελευταίο καιρό προβάλλεται ιδιαίτερα η κορυφαία φυσιογνωμία του πρώτου Κυβερνήτου της ελεύθερης πατρίδος μας μετά την Επανάσταση του 1821, του μοναδικού εξ’ ολοκλήρου Ορθοδόξου Χριστιανού πολιτικού, του Μαρτυρικού Ιωάννου Καποδίστρια. Η προβολή αυτή γίνεται από Ενώσεις, Σωματεία, «πατριωτικά» κόμματα αμφιβόλων επιδιώξεων, μεμονωμένα πρόσωπα. Επισημαίνονται η καθοριστική συμβολή της μεγάλης αυτής προσωπικότητος στην δημιουργία Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, η ανιδιοτέλειά του, η πίστη στον Θεό και άλλες αρετές του πρώτου Κυβερνήτου μας. Όλοι, όμως, σταματούν εκεί. Προβαίνουν δηλαδή σε μια υπόμνηση περασμένων μεγαλείων, σε μια στιγμιαία τονωτική ένεση. Καμία σύνδεση με την σημερινή τραγωδία της Ελλάδος!

Περισσότερα...

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.

Η Παράταξη«ΚΟΙΝΩΝΙΑ» χωρίς να γνωρίζει την υπόδειξη του Αγίου Παϊσίου, φρόντισε προ πολλών ετών να την κάνει πράξη.

Γιατί, λοιπόν, όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Παΐσιο μας έλεγαν μέχρι χθες ότι δεν πρέπει να ασχολούνται οι χριστιανοί με την πολιτική; Τόσο πολύ γνώριζαν το πνεύμα του Αγίου Παϊσίου; Τι συμβαίνει; Περιμένουμε κάποια απάντηση!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.