www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Αρθρογραφία

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ σχετικά με το φλέγον και μείζον εθνικό ζήτημα της ονομασίας του ψευδοκράτους των Σκοπίων δείχνει ξεκάθαρα τον αμοραλισμό των κυβερνώντων, την ανθελληνική τακτική τους και την βούλησή τους για τον πλήρη αποχριστιανισμό της Πατρίδος μας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε με το γνωστό αλαζονικό και απαξιωτικό ύφος, που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των πολιτικών στην Ελλάδα, κάνοντας λανθασμένες υποδείξεις στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για το ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας και ποιες είναι οι αρμοδιότητες της πολιτικής ηγεσίας.

Συγκεκαλυμμένα, αλλά σαφώς, κατηγόρησε την Εκκλησία για «κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες» τοποθετώντας την δίπλα στις φασιστικές και ακραίες απόψεις των καιροσκόπων της ακροδεξιάς και των πάσης φύσεως "πατριωτών".
Περισσότερα...

reality tvΣεβαστοί πατέρες κι αγαπητοί φίλοι.  Χθες Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, ήμουν παρών σε εκδήλωση για τα «νέα» Θρησκευτικά, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Λαρίσης.  Η εκδήλωση πράγματι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθότι η προσέλευση γονέων, δασκάλων και θεολόγων καθηγητών ήταν πολύ μεγάλη.  Εκτός των άλλων, είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ για ακόμη μια φορά τον τρόπο που αποσπούν κάποιοι την προσοχή πολλών αφελών(;) – επιτρέψτε μου την έκφραση – εκκλησιαζομένων, προκειμένου κατά την γνώμη μου να υπηρετήσουν σκοπιμότητες.  Συγκεκριμένα, σε κάποια στιγμή της εκδήλωσης έλαβε τον λόγο εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του οποίου η υποψηφιότητα κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίχθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Το συγκεκριμένο πρόσωπο υπεραμύνθηκε του Ορθοδόξου χαρακτήρος του μαθήματος των Θρησκευτικών και τάχθηκε κατά των περιβόητων «Φακέλων» μαθητή, διανθίζοντας τα λεγόμενά του με τις γνωστές «κορώνες» περί πατριωτισμού και Ορθοδοξίας.  Το δυστύχημα είναι πως αρκετοί από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση χειροκρότησαν, επευφημώντας την παρέμβαση του εκπροσώπου της Αυτοδιοίκησης...

Περισσότερα...
Η σημερινή ημέρα, η 27η Σεπτεμβρίου, είναι μία μέρα, που θα έπρεπε να καθιερωθεί ως ημέρα πένθους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα σκοτώσαμε την μοναδική ελπίδα επιβίωσης, που είχαμε ως Έθνος. Σήμερα οι καμπάνες έπρεπε όλη μέρα να χτυπούν πένθιμα και οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

Όπως πολύ σωστά μας έχουν τονίσει κατ' επανάληψη οι σημερινοί Πατέρες μας, που ακόμα κρατούν την Πίστη και την Πατρίδα μακρυά από τις φιλοδυτικές επιρροές, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας, ίσως ήταν ο μοναδικός –επιτρέψτε μου αυτήν την υπερβολή– πιστός μιμητής του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Κατάλαβε το πνεύμα του, αγάπησε το πνεύμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και το υλοποίησε στην ζωή του. Όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος έδωσε ως καρπό της αγάπης του στον Χριστό μια αυτοκρατορία, και Του την παρέδωσε με επιγραφή επάνω στην Πόλη, το ίδιο έκανε και ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας, μόνο που το έγραψε με το αίμα του.
Περισσότερα...
Ο πολύπειρος οικονομολόγος και καθηγητής στο International Business University του Cincinnati στο Ohio των ΗΠΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Γ. Πολυχρονίου, μας τίμησε με την αποστολή ενός άρθρου σχετικά με την διαφαινόμενη μελλοντική πορεία της Ελληνικής οικονομίας με βάση την σημερινή άθλια και σκληρή πραγματικότητα. Ευχαριστώντας θερμά τον χαρισματικό καθοδηγητή μας στην μακροοικονομία (και όχι μόνο) για την τιμή αυτή, δημοσιεύουμε το κείμενό του αυτούσιο:
Περισσότερα...

ΕΛ.ΣΤΑΤ.Όπως είναι γνωστό ο κ. Γεωργίου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καταδικάστηκε από το εφετείο σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για την μη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Ας δούμε όμως κάποια σημαντικά στοιχεία.

Ο κ. Γεωργίου όταν ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν συγχρόνως υπάλληλος του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Τα γεγονότα που ακολούθησαν τον ερχομό του αποκαλύπτουν το ρόλο του.

Το 2008 οι τράπεζες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση και αναγκάζεται η κυβέρνηση Καραμανλή με τον Ν.3723/2008 να τους χορηγήσει 28 δις €. Για να μην αποκαλυφθεί αυτό, δηλαδή το πρόβλημα των τραπεζών, ώστε να γίνει εφικτή η μεταβίβαση των τραπεζικών μετοχών από τους μεγαλομετόχους, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε στο τέλος του 2009 ετήσιο έλλειμμα (2008-2009) 36 δις €. Ένα πραγματικά αστρονομικό ποσό, μιας και ολόκληρος ο προϋπολογισμός της χώρας έφτανε τα 46 δις €. Ας σημειωθεί ότι το ποσό αυτό, όπως είναι κατανοητό, ήταν εντελώς αυθαίρετο, μιας και συμπεριλάμβανε ζημιές των ΔΕΚΟ ενώ μεθοδολογικά δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο (υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι συμπεριλάμβανε και το swap των 10 δις € της GOLDMAN SHACKS της εποχής του κ. Σημίτη).

Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο έλλειμμα έφτασε το 15,4% του ΑΕΠ και ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την έλευση του ΔΝΤ και την υπαγωγή της χώρας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ο ρόλος δηλαδή του κ. Γεωργίου ήταν ακριβώς να καλύψει τις ζημιές των τραπεζών και να δικαιολογήσει την έλευση του ΔΝΤ.

Για τις ενέργειές του αυτές έπρεπε προφανώς να σταματήσει  την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, πράγμα που έκανε και γι’ αυτό καταδικάστηκε.

Σήμερα εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο η δίκη του για την αλλοίωση των στοιχείων που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας συμμέτοχοι των «ελληνικών» κυβερνήσεων στο έγκλημα κατά του λαού μας, αυτό της μεταφοράς των κολοσσιαίων ζημιών των τραπεζών στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα.

Έτσι στις 20 Ιανουαρίου του 2015, επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη, υπεγράφη η ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και της ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή ουσιαστικά η «προστασία» τους. Συγχρόνως, τον Μάιο του 2017 μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκαν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ήταν η απαίτηση της ΕΚΤ να αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου από το Ελληνικό Δημόσιο, για τις δικαστικές του περιπέτειες, σε μια προσπάθεια προφανώς ακύρωσης οποιασδήποτε εναντίον του προσφυγής.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας αποφασίσει αν η Πατρίδα μας και  Ελληνικός λαός, αξίζουν τη μεταχείριση που τους επιφυλάσσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

 

Μιχάλης Ηλιάδης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

loanΠολύς «ντόρος» έγινε με το θέμα της εξόδου της Χώρας μας στις αγορές, από την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Τώρα που παρήλθε πλέον ικανός χρόνος, ας δούμε τα πραγματικά γεγονότα.

Η ιστορία ξεκινάει το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή με τον Ν.3723/2008, έδωσε τον Μάιο του 2009 28 δις € στις τράπεζες (δηλαδή ποσό που αντιστοιχούσε στο 13% του ΑΕΠ της Χώρας), με τη μορφή ομολόγων και εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Για τα 5 δις € από αυτά, το Δημόσιο πήρε προνομιούχες μετοχές των τραπεζών. Στη συνέχεια λόγω της οικονομικής κρίσης, η αξία των μετοχών αυτών σχεδόν μηδενίστηκε. Μετά την πάροδο 5 ετών έπρεπε να πληρωθούν τα 5 δις € στους δανειστές. Αυτό έκανε ο κ. Σαμαράς το 2014, πλήρωσε δηλαδή τους δανειστές με δάνειο από τις αγορές, με επιτόκιο περίπου 4,9% για 3 χρόνια. Μετά την πάροδο 3 ετών, δηλαδή το 2017 ο κ. Τσίπρας έπρεπε επίσης να πληρώσει τους δανειστές μιας και επήλθε η χρονική ωρίμανση του δανείου (λήξη του χρεολυσίου). Δανείστηκε, λοιπόν, από τις αγορές για το σκοπό αυτό με επιτόκιο περίπου 4.8%.

Ο δανεισμός αυτός κάθε φορά ήταν υποχρεωτικός, γιατί η μη πληρωμή των πιστωτών σημαίνει επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Ας σημειωθεί ότι για τον αντίστοιχο δανεισμό άλλων χωρών το επιτόκιο βρίσκεται περίπου στο 1.2%. Το «δικό μας» σχεδόν τετραπλάσιο επιτόκιο, δηλώνει το αυξημένο ρίσκο δανεισμού της Χώρας μας.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Οι θριαμβολογίες ή τα αναθέματα του φαύλου πολιτικού συστήματος, είναι παραπληροφόρηση και χωρίς ουσία αντιπαράθεση, που προφανώς εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

 

Μιχάλης Ηλιάδης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Το θράσος των πολιτικάντηδων έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο και εμπαίζει με πολύ άθλιο τρόπο την νοημοσύνη των ελάχιστων, που απέμειναν να αντιστέκονται ακόμα στην πλύση εγκεφάλου και στην προπαγάνδα του απόλυτου παραλογισμού.

Είναι σαφές, πως το ξενόφερτο κατεστημένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος έχει αποφασίσει να διαλύσει και το παραμικρό ίχνος της Πίστεως, της Ιστορίας, της Γλώσσας και των Αξιών του τόπου μας. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Η Πατρίδα μας πρέπει να διαλυθεί «εις τα εξ ων συνετέθη» και να ακολουθήσει την ήδη "πολτοποιημένη" Ευρώπη στην πορεία της προς την παγκοσμιοποίηση.

Δυστυχώς, συνηθίσαμε να παρακολουθούμε τους αστοιχείωτους και αμόρφωτους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πολιτικάντηδες της κυβερνήσεως (και όχι μόνο) να προκαλούν την νοημοσύνη και τον πατριωτισμό μας και να μην αντιδρούμε!
Περισσότερα...
Ο πρόεδρος του Ελληνικού(;) Κοινοβουλίου "προσεβλήθη" -τάχα-, γιατί (επιτέλους) ένας Ιεράρχης στάθηκε στο ύψος της αποστολής του και κατακεραύνωσε την τακτική των πολιτικάντηδων. Φαίνεται, όμως, πως σύμφωνα με την λογική του προέδρου της Βουλής, μόνο οι βο(υ)λευτές έχουν το προνόμιο όχι απλώς να κριτικάρουν, αλλά και να υβρίζουν ο ένας τον άλλο και μάλιστα με χυδαίο τρόπο! Θαυμάστε τους να αλληλο... εκτιμούνται!

Οι πολιτικάντηδες θεωρούν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ιδιαίτερα οι καθ' ύλην αρμόδιοι, όπως είναι οι Ιεράρχες και οι κληρικοί! Σε ποιον πρωτόγονο αιώνα επιστρέψαμε και κάτω από πιο στυγνό δικτατορικό καθεστώς βρισκόμαστε;
Περισσότερα...
Η κατρακύλα στον τόπο μας συνεχίζεται... Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις από τις πρόσφατες "μεταρρυθμίσεις" στην Παιδεία, που υποβίβασαν την σημαία από εθνικό σύμβολο σε ένα "ξεσκονόπανο" έπαθλο λοταρίας, το υπουργείο Παιδείας(;) με νέα τροπολογία καταργεί και την αξιολόγηση της διαγωγής των Ελληνοπαίδων!

Οι μαθητές, πλέον, μπορούν άφοβα και επισήμως να είναι τραμπούκοι, αλήτες, αδιάφοροι, κοινωνικά απροσάρμοστοι, προβληματικοί, διεστραμμένοι, αυθάδεις, θρασείς, ύπουλοι, χωρίς αυτό να τους "στιγματίζει" στο απολυτήριο. Έτσι, θα μπορούν μόλις ενηλικιωθούν να αναδειχθούν άνετα σε βο(υ)λευτές, σε υπουργούς, σε πρωθυπουργούς, σε προέδρους της Δημοκρατίας, χωρίς το ήθος τους να έχει την παραμικρή σημασία.
Περισσότερα...
«Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων» δηλαδή «πάντα να αριστεύεις και να ξεπερνάς τους άλλους». Τάδε έφη ο Ιππόλοχος από την Λυκία στον γιο του, Γλαύκο, πριν φύγει για την Τροία προκειμένου να πολεμήσει τους Έλληνες. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα διέσωσε την σπουδαία αυτή συμβουλή, ελπίζοντας πως θα αποτελέσει δίδαγμα για τις επερχόμενες γενεές και παράδειγμα προς μίμηση.

Όμως, ο Όμηρος δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι οι απόγονοί του θα ήταν τόσο διαφορετικοί από αυτόν. Σίγουρα θα του ήταν αδύνατον να σκεφτεί πως κάποιες χιλιάδες χρόνια αργότερα, οι Έλληνες θα γνώριζαν τέτοια παρακμή, που δεν θα θύμιζαν σε τίποτε τον πάλαι ποτέ ένδοξο λαό.
Περισσότερα...

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.

Η Παράταξη«ΚΟΙΝΩΝΙΑ» χωρίς να γνωρίζει την υπόδειξη του Αγίου Παϊσίου, φρόντισε προ πολλών ετών να την κάνει πράξη.

Γιατί, λοιπόν, όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Παΐσιο μας έλεγαν μέχρι χθες ότι δεν πρέπει να ασχολούνται οι χριστιανοί με την πολιτική; Τόσο πολύ γνώριζαν το πνεύμα του Αγίου Παϊσίου; Τι συμβαίνει; Περιμένουμε κάποια απάντηση!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.