www.KOINWNIA.com
youtube
Είμαστε μια νέα Πολιτική Παράταξη αλλά το ΠΙΣΤΕΥΩ μας κατάγεται από Εκείνον, που υπήρχε πριν δημιουργηθεί ο κόσμος. Γι’ αυτό δεν μασάμε τα λόγια μας, ούτε κρυβόμαστε.

Το Πιστεύω μας το παραλάβαμε από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Είναι το ίδιο Πιστεύω, που έκανε την Πατρίδα μας να ευτυχήσει και να μεγαλουργήσει, όταν έγινε βίωμα όλου του Έθνους μας.

Το Πιστεύω της Εκκλησίας μας, που είναι και δικό μας Πιστεύω, ενστερνίσθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος και απέδειξε περίτρανα ότι μόνο ο Χριστιανισμός είναι εκείνος που λύνει όλα τα προβλήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας. Προβλήματα όχι μόνο της παρούσης ζωής αλλά και της Μέλλουσας.

Ο Μ. Κωνσταντίνος με το Πιστεύω της Εκκλησίας μας:

  • Ανύψωσε πνευματικά τους ανθρώπους.
  • Ανέβασε το πνευματικό επίπεδο της Κοινωνικής ζωής.
  • Καλλιέργησε μοναδικό πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα της επιστήμης και της τέχνης.
  • Ισχυροποίησε την οικονομία τόσο, ώστε το νόμισμά του διατήρησε τη δύναμή του για 1000 χρόνια(!), πράγμα που είναι απλησίαστο για οποιοδήποτε σύγχρονο οικονομικό σύστημα.
  • Στερέωσε και ασφάλισε τα σύνορα της απέραντης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και έδωσε -αυτός ο Μέγας- παράδειγμα ταπεινώσεως και απέραντου σεβασμού προς την Εκκλησία Εκείνου, που έχυσε το Αίμα Του για την σωτηρία μας.

Το παράδειγμα του Αγίου Μεγάλου Κωνσταντίνου και των άλλων Αγίων Αυτοκρατόρων συνέχισε, μετά την Παλιγγενεσία, και ο Μαρτυρικός Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και, με το Πιστεύω της Εκκλησίας μας και την αγάπη του για τους ανθρώπους και την Ελλάδα, ανέστησε την Πατρίδα μας, κυριολεκτικά από τα ερείπια και τις στάχτες και την έκανε Κράτος σε διάστημα μόνο 3 ετών!

Με την δολοφονία του, δολοφονήθηκε και η Πατρίδα μας. Από τους ίδιους εχθρούς που μάχονται και σήμερα την Εκκλησία. Έκτοτε η Πατρίδα μας κυβερνήθηκε από πολλούς, αλλά από τότε, κανείς Κυβερνήτης μέχρι σήμερα δεν πίστεψε, ούτε υποστήριξε, πως η Εκκλησία είναι η ψυχή του Έθνους και ότι χωρίς Αυτήν, η Ελλάδα δεν έχει νόημα να υπάρχει.

Όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα υποκρίνονται ότι σέβονται την Εκκλησία, μόνο γιατί θέλουν να αγρεύσουν ψήφους από τους πιστούς, στην πράξη, όμως, αντιμετωπίζουν την Εκκλησία ως ένα απλό φορέα του Κράτους, που δεν έχει ούτε το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζεται δημόσια.

Όλοι αυτοί, όχι μόνο δεν υποτάσσονται στις οδηγίες του Θεού, αλλά ούτε καν εκκλησιάζονται. Εμφανίζονται, βέβαια, και στους Ναούς, αν υπάρχουν βιντεοκάμερες των ειδήσεων, και πάλι, λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Γι’ αυτό συνεχώς νομοθετούν αντίθετα από το Ευαγγέλιο της Ορθοδοξίας μας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την Εκκλησία και τους πιστούς Της. Πρόσφατα, μάλιστα, δημιούργησαν μια τερατογένεση: Ένα νομοσχέδιο που δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό, παρά μόνο το να ανοίξει το δρόμο για το γάμο ομοφύλων!

Αυτού του είδους τη νομοθεσία θα συνεχίσουν μέχρι να μη μείνει τίποτε πια όρθιο στον τόπο μας, αν δεν αφυπνισθούμε να τους αναχαιτίσουμε. Όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί πολύ σύντομα θα είναι αργά.

Ήδη η νεολαία μας έχει αρρωστήσει βαρειά. Και ψυχικά και σωματικά. Γιατί το σώμα υγιαίνει μόνο όταν η ψυχή χαίρεται αληθινά. Και η ψυχή χαίρεται μόνο όταν ζει με τις οδηγίες Εκείνου, που την δημιούργησε.

Οι μαθητές μας έχουν μείνει έρημοι και αβοήθητοι πνευματικά. Χωρίς ιδανικά, χωρίς ελπίδα. Με την απόγνωση ζωγραφισμενη στα πρόσωπά τους, χωρίς να έχουν κουράγιο να ζήσουν. Κάποιοι από αυτούς, πρόσφατα, δημιούργησαν ένα κίνημα (ΕΜΟ) και αποζητούν το Θάνατο!

Με τις “ευλογίες” του Υπουργείου της υποτιθέμενης Παιδείας, εξωθούνται οι αδέσποτοι και ανερμάτιστοι μαθητές σε πλήρη ασυδοσία. Με τη συμπαράσταση και την ανοχή πολιτικών επιδίδονται σε καταλήψεις Σχολείων, σε ανεξέλεγκτη λεηλάτηση των πόλεων, σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Ακόμη και με τις πολυήμερες εκδρομές, που καθιερώθηκαν πια και για μικρούς μαθητές, επιδιώκεται η βίαιη και πρόωρη χειραφέτησή τους, ώστε να διευκολύνεται το σύστημα να τους “κατηχεί” δεόντως.

Όλα αυτά και πολλά άλλα δείχνουν ανάγλυφα και στον πιο αφελή ότι τα πράγματα έχουν φθάσει στό απροχώρητο.

Έχουμε από καιρό την ανησυχία ότι πρέπει να σταματήσει, επί τέλους, αυτός ο κατήφορος και κάθε μερα διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Μας πλαισιώνουν πολλοί και κάθε μερα γίνονται περισσότεροι. Σαν τα ρυάκια που συναντώνται και γίνονται Ποταμός.

Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια Έλληνες εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή και ζουν την Ενοριακή ζωή. Πολλά εκατομμύρια αξιόλογοι άνθρωποι νοιώθουν ότι κάθε μερα που περνάει ευτελίζεται η ζωή και η αξιοπρέπειά μας από πολιτικούς που ντρέπονται πως είναι Έλληνες και Χριστιανοί και συμπεριφέρονται προς τους ισχυρούς της γης με το κόμπλεξ των εκπροσώπων μικρής χώρας. Αυτό δεν το δεχόμαστε! Δεν είμαστε η μικρή, αλλά η Μεγάλη Ελλάδα.

Πρέπει, λοιπόν, όσοι συντασσόμεθα με το πνεύμα του Καποδίστρια, το πνεύμα των Πατέρων μας, που μας ελευθέρωσαν, να μετρηθούμε. Νά συμπαραταχθούμε. Είμαστε πολλοί. Δεν είμαστε τρεις, ούτε χίλιοι δεκατρείς. Είμαστε εκατομμύρια, αλλά διασκορπιζόμαστε στα Κόμματα που δημιουργούν αδιέξοδα και αποκτηνώνουν τον λαό της Πατρίδος μας. Τώρα υπάρχει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για όλους μας!

Θέλουμε να είμαστε συνεχιστές του Καποδίστρια. Σε όλα. Στην αληθινή χριστιανική πίστη και ζωή. Στην τιμιότητα. Στην αποτελεσματικότητα. Στη Δικαιοσύνη. Στην ταύτιση λόγων και έργων. Γιατί, πιστεύουμε ότι ταυτίζεται η πολιτική και η πνευματική ζωή του χριστιανού. Είναι αχώριστες.

Δεν πιστεύουμε «εις την Δύσιν» αλλά «Πιστεύουμε εις Ένα Θεόν...». Δεν «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά στην «καθ’ ημάς Ανατολήν». Η Δύση ανήκει σ’ εμάς, γιατί από εμάς έλαβε τα φώτα. Δεν υπάρχει μόνο η Αμερική. Υπάρχει και η Ομόδοξη Ρωσία. Έχουμε ερείσματα. Κυρίως όμως έχουμε έρεισμα τον Θεό των Πατέρων μας και την ευσέβεια της πλειοψηφίας του λαού μας. Πρέπει όλοι να γίνουμε μια ψυχή, μια καρδιά! Γιατί πρόκειται για την πνευματική μας ζωή, που μας εξασφάλιζε μέχρι χθες η μαρτυρική Ελλάδα μας.

«Είναι η Πατρίδα μας και τη θέλουμε πίσω»!

Με αδελφικό συναγωνιστικό χαιρετισμό

Ο Πρόεδρος : Μανώλης Β. Βολουδάκης

Η Κεντρική Επιτροπή: Σωτήριος Λαιζηνός (Εκπρόσωπος Τύπου), Κωνσταντίνος Βουγάς, Γεώργιος Δεμενεόπουλος, Μιχαήλ Ηλιάδης, Γεωργία Καλογεράτου, Κομνηνός Καμάμης, Νικόλαος Καρζής, Μιχαήλ Κολοκοτρώνης, Βασίλειος Μακρής, Συμεών Νίνος.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.