www.KOINWNIA.com
youtube

proedros

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε την επιστήμη της εποχής μας, την Πληροφορική.

Εξασκεί το επάγγελμα του μηχανικού λογισμικού περίπου δύο δεκαετίες, εργαζόμενος σε υπεύθυνη θέση μεγάλων εταιρειών της πατρίδας μας.

Για μία δεκαετία εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαθαίνοντας να συνδυάζει την Ελληνική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα με την μέθοδο και την τήρηση διαδικασιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Ο ίδιος μας λέει: "Αυτό που έμαθα στα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας είναι πως η ενασχόληση με τα βιοτικά πράγματα είναι ένα έργο. Αν έχει ξεκάθαρους στόχους, βήματα και πλάνο πάντα θα πετύχει. Το ίδιο πιστεύω πως είναι και η πολιτική. Έχουμε τους ξεκάθαρους στόχους, γνωρίζουμε τα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίησή τους και φυσικά το πως αυτά θα πραγματοποιηθούν στον προγραμματισμένο χρόνο.


Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, έμαθα πως δεν είναι δυνατόν να σου συγχωρούνται επ' αόριστον λάθη και παραλείψεις. Οι εργοδότες είναι ανεκτικοί μόνο όσο βλέπουν τα λάθη να περιορίζονται και τη διάθεση του εργαζομένου για βελτίωση. Ο εργοδότης που λέγεται Ελληνικός λαός, πρέπει κάποια στιγμή να απολύσει όλους τους μέχρι σήμερα πολιτικούς, ως ανάξιους και ανίκανους προς εργασία. Η επιχείρηση που λέγεται Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν παραμείνει στα χέρια τους. Διαρκώς ζητούν συγνώμη χωρίς να την εννοούν και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη - αν όχι χειρότερα - χωρίς προοπτική βελτίωσης ή διάθεση για εργασία με μόνο άξονα και κριτήριο την ευημερία του τόπου.

Δεν με εξέφρασε ποτέ το σύνθημα «ανήκομεν εις την Δύσιν», γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει μόνο η Ευρώπη και η Αμερική! Για μας ειδικά τους Ορθόδοξους Χριστιανούς υπάρχει η Ομόδοξη Ρωσία! Ανήκουμε στην «καθ’ ημάς Ανατολή». Η Ελλάδα είναι και πρέπει να το τονίζει, το κέντρο επιρροής των Βαλκανίων. Δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει η πολύ μικρότερή της στην ηλικία Ευρώπη, σαν φτωχό συγγενή.

Ζώντας μέσα και όχι απλά κοντά στην Εκκλησία, έμαθα πόσο σημαντικό είναι να μη διαχωριστεί ποτέ το κράτος από την Εκκλησία. Πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτός ο άρρηκτος δεσμός του σώματος που λέγεται Κράτος με την ψυχή που είναι η Εκκλησία. Πόσο μοιραία θα ήταν μια τέτοια ενέργεια που τόσο άσκεφτα και επιπόλαια λένε και ξαναλένε οι σημερινοί πολιτικοί, φανερώνοντας το πόσο επιδερμικά αντιμετωπίζουν όλα τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου.

Έχω παρακολουθήσει από κοντά και ξέρω καλά πως τα ενοριακά έργα γίνονται με σχεδόν μηδενικούς προϋπολογισμούς μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν μεσάζοντες, κουμπάροι, συμφέροντα και κάθε τι που καθυστερεί και αναλώνει ανούσια τις πηγές και τους πόρους που διατίθενται για ένα έργο. Αυτό ακριβώς έμαθα και αυτό ακριβώς θέλω να δω να εφαρμόζεται στα μεγάλα δημόσια έργα της Πατρίδας μας!

Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω! Όπως ήταν, όχι όπως θέλουν να την καταντήσουν! Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ξεπουλήσει ή να χάσει έστω μισή σπιθαμή από τα αιματοβαμμένα χώματά της! Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αλλοιώσει έστω και ένα τόνο από το Πιστεύω και τις αρχές των Πατέρων μας! Είναι αυτές που κράτησαν το Έθνος μας τόσα χρόνια ζωντανό! Είναι η Πατρίδα ΜΑΣ και τη θέλουμε πίσω! Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι' αυτό!
"

Είναι παντρεμένος με την Στυλιανή Χαρίση-Βολουδάκη, καθηγήτρια Μαθηματικών.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.