www.KOINWNIA.com
youtube

Κεντρική Επιτροπή

Τα στελέχη που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή της παρατάξεως είναι οι Μανώλης Β. Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Βουγάς, Γεώργιος Δεμενεόπουλος, Μιχαήλ Ηλιάδης, Γεωργία Καλογεράτου, Κομνηνός Καμάμης, Νικόλαος Καρζής, Μιχαήλ Κολοκοτρώνης, Σωτήριος Λαιζηνός, Βασίλειος Μακρής, Συμεών Νίνος.


Μανώλης Β. Βολουδάκης

manolis_boloudakis

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε την επιστήμη της εποχής μας, την Πληροφορική.

Εξασκεί το επάγγελμα του μηχανικού λογισμικού περίπου δύο δεκαετίες, εργαζόμενος σε υπεύθυνη θέση μεγάλων εταιρειών της πατρίδας μας.

Για μία δεκαετία εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαθαίνοντας να συνδυάζει την Ελληνική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα με την μέθοδο και την τήρηση διαδικασιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

 

Είναι παντρεμένος με την Στυλιανή Χαρίση-Βολουδάκη, καθηγήτρια Μαθηματικών.


Κωνσταντίνος Βουγάς

Βουγάς Κωνσταντίνος Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Πατρών το 1993. Ευθύς αμέσως αναχώρησε για το Portsmouth της Αγγλίας προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Μοριακή Βιολογία, δεδομένου του ότι η εν’ λόγω ειδικότητα δεν ήταν τότε διαθέσιμη στην Ελλάδα. Το 1998 ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο «Ερευνητικό Κέντρο Γ. Παπανικολάου» του Νοσοκομείου «Aγιος Σάββας» σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2004.

Από το 2003 εργάζεται στο Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ως Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού «Περισκόπιο της Επιστήμης» καθώς και συνεργάτης του περιοδικού «Ενοριακή Ευλογία» της ενορίας Αγίου Νικολάου Πευκακίων, Αθηνών.

Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.


Γεώργιος Δεμενεόπουλος

Δεμενεόπουλος Γεώργιος Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Αποφοίτησε το 1978 από την Α' Δημόσια Μέση Επαγγελματική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων.

Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Ζωγράφου. Από το 1981 μέχρι το 1988 ήταν καθηγητής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Ζωγράφου και από το 1988 μέχρι το 2001 δημιούργησε δική του Σχολή κιθάρας, στον ίδιο δήμο. Από το 1992 μέχρι το 2001 άσκησε παράλληλα και την δραστηριότητα του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτου. Από το 2001 μέχρι σήμερα, κύρια επαγγελματική του απασχόληση είναι οι παντός είδους κτιριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύτηκε στον διακριτικό, πολύπλευρο, ιδιόμορφο και εξειδικευμένο φωτισμό των Ιερών Ναών, ειδικότητα σπάνια για τη χώρα μας.

Προ πέντε ετών έφυγε από τον επίγειο τούτο κόσμο η σύζυγός του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε δύο γιους.

Αφοσιωμένος στην Χριστιανική πίστη και οπλισμένος με θάρρος και υπομονή, αισθάνεται την ανάγκη για προσφορά πάνω στις αρχές μιας Χριστιανικής ΚΟIΝΩΝIΑΣ, όπως την οραματίστηκε ο Καποδίστριας.


Μιχαήλ Ηλιάδης

Μιχάλης Ηλιάδης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Αποφοίτησε από το 10ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών και στη συνέχεια από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας δύο μαθηματικών βιβλίων για το Λύκειο και γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Είναι αιρετός εκπρόσωπος στην Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) του Ν. Φωκίδας. Είναι από το 1989 πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Φωκίδας. Έχει διατελέσει επί τέσσερα έτη μέλος του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Aμφισσας. Είναι ενεργό μέλος του Ε.Ο.Σ. (Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου) Aμφισσας.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό σαν χόμπυ.

Ζει μόνιμα στην Aμφισσα και εργάζεται σαν Μαθηματικός Φροντιστής στην Aμφισσα και την Iτέα του Νομού Φωκίδας.

Είναι παντρεμένος με την Χρύσα Μαλλιακού, πτυχιούχο του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει τέσσερα παιδιά.


Γεωργία Καλογεράτου

Καλογεράτου Γεωργία Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Θέατρο.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, εργάζεται σε υπεύθυνη θέση μεγάλης εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί σε εταιρία ασφαλίσεως βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών κινδύνων για δεκαπέντε χρόνια.

Η εμπειρία των διαφορετικών χώρων μέσα στους οποίους κινήθηκε την βοήθησε να κατανοήσει ότι η επιτυχία εξαρτάται από μία σειρά κανόνες και προυποθέσεις πού δεν έχουν σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά με την πνευματική τοποθέτηση του κάθε ανθρώπου και την εσωτερική του κατάσταση. Αυτή η αναζήτηση την οδήγησε στην συνειδητή ενεργοποίησή της μέσα στην Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία στο Πνεύμα της οποίας μαθήτευσε και μαθητεύει. Με Αυτού του Πνεύματος τις προδιαγραφές θέλει να υπηρετήσει τα κοινά καθώς πιστεύει ότι ΑΥΤΟ είναι η εγγύηση των επιτυχημένων λύσεων όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Κομνηνός Καμάμης

Καμάμης Κομνηνός Γεννήθηκε στο Durban της Ν. Αφρικής το 1964 από γονείς μετανάστες πρώτης γενιάς. Τόπος καταγωγής του η Λήμνος. Από το 1971 ζει μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά η οικογένειά του διατήρησε στενούς δεσμούς με τη Ν. Αφρική όλα τα μετέπειτα χρόνια. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, η δε διπλωματική του εργασία βραβεύτηκε από το ΤΕΕ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα των τεθωρακισμένων. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται με ιδιωτικό τεχνικό γραφείο εκπόνησης Ηλεκτρομηχανολογικών μελετών δημοσίων έργων.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κατσουλάκη και έχει ένα παιδί.

Τον ενδιαφέρουν οι θετικές και οικονομικές επιστήμες, η τεχνολογία και η μεθοδολογία τους στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μελέτη της Ιστορίας στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ευρύτερα στην αφρικανική ήπειρο, παράλληλα με την παρακολούθηση των ιστορικών και πολιτικών εξελίξεων στις περιοχές αυτές, στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και στον κόσμο γενικότερα. Ιδιαίτερα τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις των γεγονότων αυτών στη προσωπική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων ενώ εκτιμάει βαθιά τους πολιτικούς ηγέτες με ακεραιότητα χαρακτήρα που υπηρέτησαν το λαό τους με αυταπάρνηση σε δύσκολες περιόδους.

Πιστεύει ότι η εμπειρία του κάθε ανθρώπου σε όλους τους τομείς της ζωής του πρέπει να τον βοηθάει στην ανατροφοδότηση, επανεκτίμηση, και εμβάθυνση των γνώσεων που έχει αποκτήσει, έτσι ώστε να δένουν μεταξύ τους σαν μία ολότητα και να συντείνουν στην εσωτερική του καλλιέργεια. Μ’αυτό το τρόπο η παιδεία και η μόρφωση γίνεται μία συνεχής πορεία που διαπερνάει την καθημερινότητα του ανθρώπου, διαμορφώνοντας την προσωπικότητά του και οδηγώντας τον σε ωριμότερη κατανόηση του κόσμου.

Στη ζωή του αναζήτησε και βρήκε ως μοναδικό λόγο και νόημα ύπαρξης, τόσο προσωπικό όσο και καθολικό των ανθρώπων, τον Χριστό και την Εκκλησία Του, στον Οποίο συγκεφαλαιώνονται τα πάντα και χωρίς τον Οποίο ο κόσμος όχι μόνο δεν θα λύνει τα προβλήματά του αλλά θα οδηγείται σε ολοένα και μεγαλύτερη βαρβαρότητα.


Νικόλαος Καρζής

Καρζής Νικόλαος Γεννήθηκε το 1970 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών και τελείωσε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ.

Εργάσθηκε στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών και κατασκευών, σε εταιρίες του κατασκευαστικού τομέα. Ασχολήθηκε με την μελέτη και εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας καθώς και συστημάτων διαχείρισης λυμάτων. Εδώ και μερικά χρόνια είναι μέλος κατασκευαστικής εταιρείας που ασχολείται με ιδιωτικά έργα.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΣΦΕΒΑ (Συντονιστική Φοιτητική Ενωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα) αγωνιζόμενος για τα δίκαια του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου κοντά στον φλογερό αγωνιστή και σπάνιο Ιεράρχη Δρυινουπόλεως κυρό Σεβαστιανό.

Όπως τα θεμέλια είναι το σημαντικότερο στοιχείο σ' ένα οικοδόμημα έτσι και στη ζωή του πιστεύει πως οι αρχές που είχε ο Καποδίστριας είναι τα γερά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται κάθε αποτελεσματικός αγώνας.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.


Μιχαήλ Κολοκοτρώνης

Κολοκοτρώνης Μιχάλης Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Ασχολήθηκε με την κλασσική μουσική λαμβάνοντας δίπλωμα Βιολιού, πτυχίο Αρμονίας και πτυχίο Μουσικολογίας.

Το 1986 πρώτευσε στον διαγωνισμό εισαγωγής στο Μουσικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού, όπου και υπηρέτησε ως υπαξιωματικός έως το τέλος του 1989.

Από το 1991 κατέχει τη θέση του Β' Κορυφαίου μουσικού στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 


Σωτήριος Λαιζηνός

Λαιζηνός Σωτήρης Γεννήθηκε το 1944 στο Λευκό Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτος Λυκείου και πτυχιούχος σχολής Εργοδηγών-Μηχανολόγων. Το 1968 εισήχθη στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια στους τομείς των πωλήσεων και του marketing.

Εργάστηκε στην Πειραϊκή Πατραϊκή για 25,5 χρόνια και διετέλεσε Προϊστάμενος Αποθήκης, Κοστολογίου, Υπεύθυνος Προϊόντων (product manager) στην Διεύθυνση Marketing και Διευθυντής Πωλήσεων στον τομέα «Γαβριήλ-Πλεκτά». Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. στον ως άνω τομέα καθώς και στον τομέα Ετοίμων Ενδυμάτων Βόλου. Μετά την αποχώρησή του από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες του χώρου του υφάσματος, ως Διευθυντής Πωλήσεων.

Ο ίδιος μας λέει: «Παρά το ότι συνταξιοδοτήθηκα, απεφάσισα να μην μείνω ανενεργός αλλά να προσφέρω με τις μικρές μου δυνάμεις στον συγκεκριμένο αυτό χώρο. Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, παρά έντονο αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς την Πατρίδα. Αισθάνομαι ακόμη δυνατός να συνεισφέρω ότι δύναμαι σε αυτόν τον αγώνα και η επιθυμία μου είναι να δω την επιτυχή έκβασή του».


Βασίλειος Μακρής

Μακρής Βασίλης Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955 στο Aργος του Νομού Αργολίδος. Το 1973 αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους εισήχθη μετά από εισαγωγικές εξετάσεις στην σχολή Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ. Τον Ιανουάριο του 1979 έλαβε του δίπλωμα του Μεταλλειολόγου Μηχανικού και συνέχισε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Γαλλία στον τομέα της Εργονομίας.

Έχει εργαστεί σε χυτήρια χυτοσιδήρου, ως μελετητής για λογαριασμό ιδιωτών, ως μεταφραστής, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται σε δίκτυο ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Έλαβε μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973. Υπήρξε αιρετό μέλος του συλλόγου φοιτητών της σχολής Μεταλλειολόγων.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια μουσικής Ιωάννα Δασκαλοπούλου και έχει τρεις κόρες.


Συμεών Νίνος

Νίνος Συμεών Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε το 1990 από το 2° Λύκειο Αγ. Παντελεήμονα.

Η αγάπη του για την τέχνη του επίπλου τον οδήγησε πρώτα να λάβει πρακτικές γνώσεις σε επιπλοποιείο και στη συνέχεια να αποφοιτήσει από τον Α.Κ.Τ.Ο και το Middlesex University of London με το πτυχίο του σχεδιαστή-μελετητή βιομηχανικών προϊόντων. Από το 1998 συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες επίπλων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Γραμματείας Βιομηχανικού Σχεδιασμού.

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

 


IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.