www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Ηλιάδης ΜιχάληςΑιδεσιμολογιώτατε Εκπρόσωπε του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β’, Σεβασμιώτατε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες & Κύριοι,

Η σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας είναι ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός για εμάς τα μέλη και τους φίλους της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Η Παράταξή μας κλείνει τον Μάρτιο 4 χρόνια ζωής.

Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε. 11 άνθρωποι σταθήκαμε  μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας και κοιταχτήκαμε. Αυτό που αρχίσαμε φάνταζε στα μάτια μας αδύνατο, όμως, «τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστί». Η πίστη και το όραμά μας για μια ελεύθερη Πατρίδα δέσποζε στις καρδιές μας.

Ξεκινήσαμε συνειδητοποιώντας την πνευματική κατρακύλα της Πατρίδας μας. Είδαμε ξεκάθαρα ότι η οικονομική ελίτ των ισχυρών του χρήματος και των ΜΜΕ διαπλέκεται με το πολιτικό κατεστημένο της οικογενειοκρατίας και της συναλλαγής και καταδυναστεύουν το λαό μας, στερώντας του τα πνευματικά εφόδια. Γκρεμίζονται τα ιδανικά μας, αυτά που κράτησαν όρθιο τούτο το Γένος για αιώνες, γκρεμίζεται δηλαδή η πνευματική αυτοσυνειδησία του Έλληνα μέσω τόσο της παιδείας που παρέχεται όσο και μέσω της καταλυτικής επίδρασης των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της τηλεόρασης που είναι πλέον παιδαγωγός στα σπίτια μας. Τα εκφυλιστικά φαινόμενα της κοινωνίας μας ήταν πλέον ορατά, τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων.

Φωνάξαμε δυνατά «στώμεν καλώς» και ξεκινήσαμε τον Τιτάνιο αγώνα να δείξουμε στους Έλληνες πού οδηγούμαστε. Γυρίσαμε την Ελλάδα και κάναμε αισθητή την παρουσία μας, όπου ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Οι περισσότεροι μας άκουγαν σαν μέσα σε λήθαργο. Η αλλοτρίωση των συνειδήσεων ήταν εμφανής ακόμη και σε καλοπροαίρετους ανθρώπους. Το πορτοφόλι ήταν γεμάτο, έστω και με δανεικά και υπήρχε ένας εφησυχασμός. Υπήρχε η άποψη να μην τα σκαλίζουμε, ενώ οι πνευματικοί εστίαζαν κυρίως στο να σώσουμε την ψυχή μας. Εμείς εφαρμόζουμε το «και τούτο ποιήσαι κακείνο μην αφιέναι». Υπήρξαν όμως άνθρωποι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασαν, ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και έγιναν συνοδοιπόροι στον δύσκολο αγώνα μας.

Η Παράταξη έκανε επίσημη την παρουσία της στις Ευρωεκλογές του 2009 με περίπου 8000  ψήφους Πανελλαδικά και στις Βουλευτικές εκλογές του 2009 με περίπου 12.000 ψήφους, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των μελών και φίλων μας. Στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα το 2010 πήραμε ποσοστό 1,7% πολλαπλασιάζοντας τις ψήφους μας σε έναν άνισο αγώνα – όπως άλλωστε ανέκαθεν συμβαίνει –,  πόρτα - πόρτα, στόμα με στόμα. Είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης, είχε αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει.

Σήμερα η εξέλιξη μας δικαιώνει. Η πορεία ήταν η αναμενόμενη. Η πνευματική κρίση οδηγεί τώρα και στην οικονομική. Οδηγεί στην οικονομική και εθνική υποτέλεια την Πατρίδα μας και στην εκχώρηση της ίδιας της Εθνικής κυριαρχίας και όλων των περιουσιακών στοιχείων μας στους δανειστές. Άλλα έχουν ήδη ψηφιστεί και άλλα είναι έτοιμα να ψηφιστούν.

Τώρα δεν έχει μείνει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα. Τώρα όπως διαπιστώσαμε και από την περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα πλέον οι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την παγίδα που στήθηκε και ζητούν διέξοδο. Τώρα πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε το όραμα και τους στόχους της Παράταξης, γιατί με αφορμή την κρίση, διάφορες ευκαιριακές συσπειρώσεις εμφανίζονται στον πολιτικό στίβο. Σ’ ένα αντιμνημονιακό στέγαστρο προσπαθούν να χωρέσουν ετερόκλητες ιδεολογίες και διαφορετικά πιστεύματα. Αυτό το μωσαϊκό όμως δεν μπορεί, θεωρούμε, να ευδοκιμήσει και να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, πλην ίσως, κάποιας εκλογικής επιτυχίας.

Η συνειδητοποίηση των ευθυνών μας για το κατάντημα της Πατρίδας μας είναι η ελπίδα. Οι ευθύνες που βαραίνουν κυρίως τους πνευματικούς μας ταγούς, αλλά και τους απλούς ανθρώπους είναι μεγάλες. Όπως, πολύ μεγάλες είναι αυτές που αναλογούν στους όποιους έντιμους υπάρχουν μέσα σε αυτά τα εκκολαπτήρια της διαφθοράς, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ελπίδα όμως γίνεται όραμα όταν ο στόχος του αγώνα που όλοι πρέπει να δώσουμε γίνει πλέον ξεκάθαρος. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να απαλλάξουμε την Πατρίδα μας από το πολιτικό κατεστημένο που την οδήγησε στην καταστροφή. Δυστυχώς, αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ένα κακό όνειρο. Ευτυχώς όμως που η Πατρίδα μας έχει και μια ιδιαιτερότητα.

Η Ελλάδα έχει μία τεράστια πολιτισμική παράδοση.

Αν στραφούμε στον πολιτισμό των Δυτικοευρωπαίων, θα δούμε ότι πέραν της αναμφισβήτητης τεχνολογικής προόδου, είναι πολιτισμός ανθρώπων που ο καθένας πιστεύει την δική του αλήθεια. Που πιστεύει ότι αξία είναι η ευτυχία, η οποία μετριέται με το χρήμα και τη δόξα, που πιστεύει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η ματαιοδοξία ο άκρατος καταναλωτισμός, ο ατομικισμός είναι συνεπακόλουθα,  απτές συνέπειες και τρόπος ζωής, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει εισβάλλει και στην Ελληνική κοινωνία μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και των περιοδικών του “lifestyle”. Αυτός ο πολιτισμός με κέντρο τον άνθρωπο, απλά εξυπηρετεί τον ανθρώπινο εγωισμό και οδηγεί στις ζοφώδεις καταστάσεις που προανέφερα. Είναι ο πολιτισμός της υλιστικής ευδαιμονίας – όταν αυτή υπάρχει – αλλά και της πνευματικής ένδειας, της εφήμερης χαράς αλλά και των άστεγων και των πεινασμένων.

Η δική μας Ρωμαίικη παράδοση, ο δικός μας Ελληνορθόδοξος πολιτισμός έχει κέντρο τον Χριστό, και δεν μπορεί να ανεχθεί τον υπέρμετρο πλουτισμό και τη χλιδάτη ζωή από τη μια και τα εκατομμύρια αστέγων  και πεινασμένων από την άλλη.  Ο δικός μας πολιτισμός δεν προσπαθεί να παραβιάσει την ελευθερία των ανθρώπων και να τους καλουπώσει, αλλά να καταλάβει τις ανάγκες τους και να τους δώσει ότι χρειάζονται. Είναι ο πολιτισμός της Ρωμιοσύνης που πιστεύει στην πραγματική ανεξιθρησκία σεβόμενος τα πιστεύματα των άλλων. Είναι ο πολιτισμός που έδινε το αλφάβητο, τη γλώσσα, την κουλτούρα στους λαούς, σε αντίθεση με την πολεμική μηχανή που στέλνει η Δύση. Γιατί η οικουμενικότητα του Ελληνισμού έχει πνευματικό χαρακτήρα και όχι επεκτατικό.

Ο δικός μας πολιτισμός είναι πραγματικά φτιαγμένος για τον άνθρωπο γιατί πατάει σε άλλα, ουράνια θεμέλια.

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», θεωρεί ότι η πολιτική είναι Αρχές, είναι Παιδεία, είναι Πολιτισμός.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό μέσα όμως στο σκεύος της Ρωμαίικης Παράδοσης. Αυτή πρόσφερε πρότυπο κοινωνικής ζωής αλλά και οικονομικής ζωής, με τη μορφή συντεχνιών εμπορικού χαρακτήρα. Αυτή ενίσχυε ανέκαθεν τους κοινωνικούς δεσμούς και την συναδέλφωση του λαού.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εκφράζει την πολιτική πρόταση της Ρωμιοσύνης, σαν μια άλλη αντίληψη της Πολιτικής σε αντίθεση με την προτεσταντική αντίληψη για τις δομές της κοινωνίας που επικρατεί τώρα.

Στο σημερινό πολυεπίπεδο αδιέξοδο που βιώνει η Πατρίδα μας, η λύση είναι να στηριχθούμε στις παραδόσεις, στις ρίζες του Γένους μας. Να επαναφέρουμε την Πατρίδα μας στην τροχιά της Ρωμιοσύνης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκλέξουμε για πολιτικούς άρχοντες, ανθρώπους με ήθος εντιμότητα και αξιοσύνη να υπηρετήσουν την Πατρίδα μας και τότε θα δοθούν οι λύσεις. Γιατί λύσεις υπάρχουν. Δεν εφαρμόζονται, γιατί τα κόμματα είναι εξαρτημένα από ξένα κέντρα εξουσίας και πλούτου και η χειραγώγησή τους από τα κέντρα αυτά, άμεση και συνεχής.

Ας αναλογιστούμε ποιων απόγονοι είμαστε και ας αποτινάξουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αυτό που εξευτελίζει την Πατρίδα μας και μετατρέπει μέρα με τη μέρα τους Έλληνες από νοικοκύρηδες σε ζητιάνους.

Θέλουμε πίσω τη Ρωμιοσύνη και την Πατρίδα μας.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.