www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά

teachtools70Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει χαρακτηρίσει ως απαράδεκτα τα νέα Προγράμματα Σπουδών που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας. Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη σε ανώτατο επίπεδο τον Οκτώβριο του 2016, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Εκκλησίας, προκειμένου να καταλήξουν αμφότεροι σε κοινώς αποδεκτά Προγράμματα Σπουδών και στα αντίστοιχα βιβλία.

Ωστόσο, είναι προφανές πως ο αρμόδιος φορέας, που διεξαγάγει τον διάλογο εκ μέρους της Πολιτείας, ουσιαστικά εμπαίζει την Εκκλησία!

Παρότι έχει συμφωνηθεί πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος τα νέα προγράμματα αναστέλλονται, δεν εφαρμόζονται στα σχολεία και, φυσικά, δεν γίνεται καμιά συγγραφή σχολικών βιβλίων που να στηρίζεται σε αυτά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πριν καν ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις με τα σχετικά της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο, εστάλησαν στα σχολεία τα νέα προγράμματα για εφαρμογή. Ταυτόχρονα δόθηκε στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα παλαιότερα βιβλία, έτσι ώστε οι κρατικοί αρμόδιοι να «θολώσουν τα νερά» κατά την λαϊκή ρήση.

Αυτή την στιγμή οι νέοι φάκελοι μαθητή –επί της ουσίας δεν είναι φάκελοι, αλλά κανονικά βιβλία, που συντάχθηκαν με βάση τα απαράδεκτα Προγράμματα Σπουδών που έχει καταδικάσει η Εκκλησία της Ελλάδος– έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και ετοιμάζεται η διάθεσή τους στα δημόσια σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Φυσικά, πρόκειται για έναν απροκάλυπτο και ανίερο εμπαιγμό σε βάρος της Εκκλησίας!

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιλαμβάνεται την απέλπιδα προσπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου, που προσπαθεί κρατώντας χαμηλούς τόνους να αποτρέψει την οριστική ρήξη ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία, που σαφώς και θα ζημιώσει μόνο την Πολιτεία και κατ’ επέκταση θα πληγώσει καίρια την Πατρίδα μας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Στα όσα διαδραματίζονται φέρουν ακέραια την ευθύνη εκτός των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όλα τα κόμματα που βρίσκονται εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Παρά τις "πατριωτικές" κορώνες κάποιων, ιδιαιτέρως της ΝΔ, γίνεται σαφές το ότι πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που προέρχεται έξωθεν και εφαρμόζεται μεθοδικά εδώ και δεκαετίες στο εσωτερικό της Χώρας μας.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα κορυφώσει τις αντιδράσεις της χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ματαιωθεί το εισαγόμενο σχέδιο του αποχριστιανισμού και του αφελληνισμού της Παιδείας.

Επιπλέον, υιικώς ζητούμε από την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγράμματα Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό Της στον δύσκολο αυτό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, που εμπαίζει με τόσο σκαιό τρόπο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Ομόφωνη απόφαση της Διοικήσεως, που συνυπογράφεται ανεπιφύλακτα και από τους τρεις Διοικητές της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κ. Μανώλη Β. Βολουδάκη, κ. Μιχαήλ Ηλιάδη και κ. Κομνηνό Καμάμη.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.