www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Δελτία Τύπου

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση μέτρων από την Βουλή των Ελλήνων τις προσεχείς ημέρες, τα οποία –ανάμεσα στα άλλα– θα πλήξουν ιδιαίτερα τον πολυτεκνικό κόσμο, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», Παράταξη των συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια:
  • Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την νέα, απροκάλυπτη επίθεση που ετοιμάζει κατά των πολυτέκνων οικογενειών ως "Χριστουγεννιάτικο δώρο", μέσω της κατάργησης των πολυτεκνικών επιδομάτων και του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ για χιλιάδες οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, μετά την επερχόμενη κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και την ενσωμάτωσή του στο Ενιαίο Επίδομα Τέκνων, με τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, το πολυτεκνικό επίδομα κατήντησε ένα απλό βοήθημα για εξαθλιωμένους οικογενειάρχες με πολλά παιδιά. Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες διατυμπανίζουν πως το κονδύλι των επιδομάτων αυξάνεται κατά 40% και ειδικότερα κατά 260 εκατ. ευρώ! Επίσης, το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καταργείται και αυτό, καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, το ελάμβαναν …εύπορες πολύτεκνες οικογένειες! Έχει αντιληφθεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21, (ειδική μέριμνα τους κράτους) αναφέρεται στις πολύτεκνες οικογένειες και όχι σε απόρους, φτωχούς και εξαθλιωμένους οικογενειάρχες πολλών παιδιών; Πρέπει, επιτέλους, να παύσει η (παρα)πληροφόρηση της ΔΕΗ για τις ΥΚΩ, ότι δηλαδή οι πολύτεκνοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του κόστους αυτών, ενώ μόλις πρόσφατα αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το κόστος των ΥΚΩ είναι μόλις 1,35% για τους πολυτέκνους! Τελικά, οι αρμόδιοι παραδέχτηκαν ότι οι πολύτεκνοι που κάνουν χρήση του πολυτεκνικού τιμολογίου είναι μόλις 16.000 οικογένειες στην ελληνική επικράτεια… Ενώ αναγγέλλεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενισχύσεως ύψους 400 ευρώ ανά μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών, η Κυβέρνηση διατείνεται πως δεν έχει χρήματα για τα παιδιά των πολυτέκνων! Καταργεί το πολυτεκνικό επίδομα καθώς και το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους πολυτέκνους, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια για να το λαμβάνουν όλο και λιγότεροι.
  • Ταυτόχρονα, η Παράταξή μας τονίζει την υποκριτική στάση που ενδεχομένως θα επιδείξουν άλλα κόμματα της Βουλής, τα οποία θα καταψηφίσουν τις επίμαχες διατάξεις για λόγους ψηφοθηρικούς, την στιγμή που κατά το παρελθόν τα ίδια κόμματα υπερψήφισαν πλειάδα νόμων που στρέφονται ευθέως κατά της παραδοσιακής Ορθόδοξης Ελληνικής οικογένειας (νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτόματο διαζύγιο, πολιτικός γάμος, σύμφωνο συμβίωσης ετεροφύλων και ομοφυλοφίλων ζευγαριών κ. α.).
  • Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» υπογραμμίζει πως η Ελληνική Πολιτεία, επειδή ακριβώς αναγνωρίζει τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος παρέχει ειδική προστασία στις οικογένειες αυτές, αφού η διάταξη αυτή ορίζει πως (α) «Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Περαιτέρω, η παράγραφος 5 του ιδίου άρθρου του Συντάγματος ορίζει πως (β) «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους». Επίσης, (γ) το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, με σειρά αποφάσεών τους έχουν αποφανθεί πως: «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του Δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Με βάση, λοιπόν, τις ανωτέρω συνταγματικές διατάξεις, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους τους πολυτέκνους το κομμάτι του Πολιτικού Προγράμματός της, το οποίο αναφέρεται στο Δημογραφικό και στην πολύτεκνη μάνα, και αποδεικνύει το έμπρακτο, ειλικρινές και αμέριστο ενδιαφέρον της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για το μέγα αυτό εθνικό πρόβλημα της Πατρίδος μας:
«Ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδος. Στήριξη της οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως ενισχυμένα επιδόματα στις τρίτεκνες μητέρες. Οι μητέρες τεσσάρων παιδιών και άνω θα λαμβάνουν κανονικό μισθό διότι η ανατροφή των παιδιών από τις μητέρες τους και όχι από baby sitters είναι η πιο υπεύθυνη και σημαντική εργασία για την πλήρη ανάπτυξη του κυττάρου που λέγεται Οικογένεια, στοιχείο απαραίτητο για την εξυγίανση της κοινωνίας και την ανάπτυξη του Κράτους. Συγχρόνως, με την οικειοθελή παραίτηση εργαζομένων γυναικών από τις διάφορες εργασίες θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Καλούμε όλους τους πολυτέκνους να αποδοκιμάσουν απερίφραστα την αντεθνική στάση της συγκυβέρνησης, να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποκριτικές φωνές συμπάθειας που θα ακουστούν από τους ποικίλους "πατριώτες" και να ενστερνισθούν ανεπιφύλακτα την καθαρή και ειλικρινή φωνή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία απορρέει από την ζωντανή και στενή σχέση των στελεχών της με την πίστη του Χριστού μας.

Τέλος, προσκαλούμε όλους τους πολυτέκνους, σε κάθε γωνιά της Πατρίδος μας, να μετάσχουν στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιοι της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», της μοναδικής πολιτικής φωνής στην Ελλάδα που βοά πως το δημογραφικό πρόβλημα και η στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών είναι μείζον εθνικό ζήτημα και όχι πεδίο πολιτικών καιροσκοπικών χειρισμών!

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά

teachtools70Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει χαρακτηρίσει ως απαράδεκτα τα νέα Προγράμματα Σπουδών που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας. Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη σε ανώτατο επίπεδο τον Οκτώβριο του 2016, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Εκκλησίας, προκειμένου να καταλήξουν αμφότεροι σε κοινώς αποδεκτά Προγράμματα Σπουδών και στα αντίστοιχα βιβλία.

Ωστόσο, είναι προφανές πως ο αρμόδιος φορέας, που διεξαγάγει τον διάλογο εκ μέρους της Πολιτείας, ουσιαστικά εμπαίζει την Εκκλησία!

Παρότι έχει συμφωνηθεί πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος τα νέα προγράμματα αναστέλλονται, δεν εφαρμόζονται στα σχολεία και, φυσικά, δεν γίνεται καμιά συγγραφή σχολικών βιβλίων που να στηρίζεται σε αυτά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πριν καν ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις με τα σχετικά της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο, εστάλησαν στα σχολεία τα νέα προγράμματα για εφαρμογή. Ταυτόχρονα δόθηκε στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα παλαιότερα βιβλία, έτσι ώστε οι κρατικοί αρμόδιοι να «θολώσουν τα νερά» κατά την λαϊκή ρήση.

Αυτή την στιγμή οι νέοι φάκελοι μαθητή –επί της ουσίας δεν είναι φάκελοι, αλλά κανονικά βιβλία, που συντάχθηκαν με βάση τα απαράδεκτα Προγράμματα Σπουδών που έχει καταδικάσει η Εκκλησία της Ελλάδος– έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και ετοιμάζεται η διάθεσή τους στα δημόσια σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Φυσικά, πρόκειται για έναν απροκάλυπτο και ανίερο εμπαιγμό σε βάρος της Εκκλησίας!

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιλαμβάνεται την απέλπιδα προσπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου, που προσπαθεί κρατώντας χαμηλούς τόνους να αποτρέψει την οριστική ρήξη ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία, που σαφώς και θα ζημιώσει μόνο την Πολιτεία και κατ’ επέκταση θα πληγώσει καίρια την Πατρίδα μας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Στα όσα διαδραματίζονται φέρουν ακέραια την ευθύνη εκτός των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όλα τα κόμματα που βρίσκονται εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Παρά τις "πατριωτικές" κορώνες κάποιων, ιδιαιτέρως της ΝΔ, γίνεται σαφές το ότι πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που προέρχεται έξωθεν και εφαρμόζεται μεθοδικά εδώ και δεκαετίες στο εσωτερικό της Χώρας μας.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα κορυφώσει τις αντιδράσεις της χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ματαιωθεί το εισαγόμενο σχέδιο του αποχριστιανισμού και του αφελληνισμού της Παιδείας.

Επιπλέον, υιικώς ζητούμε από την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγράμματα Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό Της στον δύσκολο αυτό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, που εμπαίζει με τόσο σκαιό τρόπο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Ομόφωνη απόφαση της Διοικήσεως, που συνυπογράφεται ανεπιφύλακτα και από τους τρεις Διοικητές της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κ. Μανώλη Β. Βολουδάκη, κ. Μιχαήλ Ηλιάδη και κ. Κομνηνό Καμάμη.

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό την απαράδεκτη και φασιστική ενέργεια των υπευθύνων της διαδικτυακής προβολής του Δήμου Αθηναίων, που εντελώς αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά, στο video που ανήρτησαν στο κανάλι του Δήμου των Αθηναίων στο YouTube, στην διεύθυνση https://youtu.be/gYDFApQDc5s, συνολικής διάρκειας 5 ωρών και 18 λεπτών, αφαίρεσαν τον ήχο μόνο στα όσα είπε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μανώλης Β. Βολουδάκης(!), ενώ ο ήχος επανέρχεται κανονικά και καλύπτει ολόκληρη την Συνεδρίαση!

Να σημειώσουμε πως ο κ. Βολουδάκης μαζί με τον κ. Κομνηνό Καμάμη παρακολούθησαν και συμμετείχαν προσκεκλημένοι στην Συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, έχοντας γνώση και εμπειρία ενός ζητήματος που χειρίζονται βιώνοντας τις συνέπειές του σε καθημερινή βάση και αφορά στο υπό κατάληψη, από Ισπανικές και Βρετανικές ΜΚΟ(!) κτίριο του σχολείου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πρασσά και Οκταβίου Μερλιέ (Αραχώβης).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί βάναυση προσπάθεια φίμωσης και κατάργησης της Ελευθερίας του λόγου, ενώ επιπλέον συνιστά και πολιτική δίωξη! Δύο από τους τρεις Διοικητές της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρέστησαν στην Συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου των Αθηναίων και η φωνή τους φιμώθηκε από την "δημοκρατία" του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, προφανώς επειδή είναι φωνή αφυπνίσεως και επισημάνσεως της ουσίας του προβλήματος.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Ενημερώσεως το παρόν Δελτίο Τύπου, ενώ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει την αποκατάσταση της νομιμότητος και της δημοκρατίας.

Η πρακτική των ιθυνόντων του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ντροπή και όνειδος για την χώρα που γέννησε την δημοκρατία και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Από το Γραφείο Τύπου
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.