www.KOINWNIA.com
youtube

Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά

teachtools70Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει χαρακτηρίσει ως απαράδεκτα τα νέα Προγράμματα Σπουδών που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας. Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη σε ανώτατο επίπεδο τον Οκτώβριο του 2016, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Εκκλησίας, προκειμένου να καταλήξουν αμφότεροι σε κοινώς αποδεκτά Προγράμματα Σπουδών και στα αντίστοιχα βιβλία.

Ωστόσο, είναι προφανές πως ο αρμόδιος φορέας, που διεξαγάγει τον διάλογο εκ μέρους της Πολιτείας, ουσιαστικά εμπαίζει την Εκκλησία!

Παρότι έχει συμφωνηθεί πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος τα νέα προγράμματα αναστέλλονται, δεν εφαρμόζονται στα σχολεία και, φυσικά, δεν γίνεται καμιά συγγραφή σχολικών βιβλίων που να στηρίζεται σε αυτά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πριν καν ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις με τα σχετικά της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο, εστάλησαν στα σχολεία τα νέα προγράμματα για εφαρμογή. Ταυτόχρονα δόθηκε στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα παλαιότερα βιβλία, έτσι ώστε οι κρατικοί αρμόδιοι να «θολώσουν τα νερά» κατά την λαϊκή ρήση.

Αυτή την στιγμή οι νέοι φάκελοι μαθητή –επί της ουσίας δεν είναι φάκελοι, αλλά κανονικά βιβλία, που συντάχθηκαν με βάση τα απαράδεκτα Προγράμματα Σπουδών που έχει καταδικάσει η Εκκλησία της Ελλάδος– έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και ετοιμάζεται η διάθεσή τους στα δημόσια σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Φυσικά, πρόκειται για έναν απροκάλυπτο και ανίερο εμπαιγμό σε βάρος της Εκκλησίας!

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιλαμβάνεται την απέλπιδα προσπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου, που προσπαθεί κρατώντας χαμηλούς τόνους να αποτρέψει την οριστική ρήξη ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία, που σαφώς και θα ζημιώσει μόνο την Πολιτεία και κατ’ επέκταση θα πληγώσει καίρια την Πατρίδα μας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Στα όσα διαδραματίζονται φέρουν ακέραια την ευθύνη εκτός των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όλα τα κόμματα που βρίσκονται εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Παρά τις "πατριωτικές" κορώνες κάποιων, ιδιαιτέρως της ΝΔ, γίνεται σαφές το ότι πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που προέρχεται έξωθεν και εφαρμόζεται μεθοδικά εδώ και δεκαετίες στο εσωτερικό της Χώρας μας.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα κορυφώσει τις αντιδράσεις της χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ματαιωθεί το εισαγόμενο σχέδιο του αποχριστιανισμού και του αφελληνισμού της Παιδείας.

Επιπλέον, υιικώς ζητούμε από την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγράμματα Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό Της στον δύσκολο αυτό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, που εμπαίζει με τόσο σκαιό τρόπο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Ομόφωνη απόφαση της Διοικήσεως, που συνυπογράφεται ανεπιφύλακτα και από τους τρεις Διοικητές της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κ. Μανώλη Β. Βολουδάκη, κ. Μιχαήλ Ηλιάδη και κ. Κομνηνό Καμάμη.

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό την απαράδεκτη και φασιστική ενέργεια των υπευθύνων της διαδικτυακής προβολής του Δήμου Αθηναίων, που εντελώς αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά, στο video που ανήρτησαν στο κανάλι του Δήμου των Αθηναίων στο YouTube, στην διεύθυνση https://youtu.be/gYDFApQDc5s, συνολικής διάρκειας 5 ωρών και 18 λεπτών, αφαίρεσαν τον ήχο μόνο στα όσα είπε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μανώλης Β. Βολουδάκης(!), ενώ ο ήχος επανέρχεται κανονικά και καλύπτει ολόκληρη την Συνεδρίαση!

Να σημειώσουμε πως ο κ. Βολουδάκης μαζί με τον κ. Κομνηνό Καμάμη παρακολούθησαν και συμμετείχαν προσκεκλημένοι στην Συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, έχοντας γνώση και εμπειρία ενός ζητήματος που χειρίζονται βιώνοντας τις συνέπειές του σε καθημερινή βάση και αφορά στο υπό κατάληψη, από Ισπανικές και Βρετανικές ΜΚΟ(!) κτίριο του σχολείου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πρασσά και Οκταβίου Μερλιέ (Αραχώβης).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί βάναυση προσπάθεια φίμωσης και κατάργησης της Ελευθερίας του λόγου, ενώ επιπλέον συνιστά και πολιτική δίωξη! Δύο από τους τρεις Διοικητές της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρέστησαν στην Συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου των Αθηναίων και η φωνή τους φιμώθηκε από την "δημοκρατία" του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, προφανώς επειδή είναι φωνή αφυπνίσεως και επισημάνσεως της ουσίας του προβλήματος.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα κοινοποιήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Ενημερώσεως το παρόν Δελτίο Τύπου, ενώ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει την αποκατάσταση της νομιμότητος και της δημοκρατίας.

Η πρακτική των ιθυνόντων του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ντροπή και όνειδος για την χώρα που γέννησε την δημοκρατία και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Από το Γραφείο Τύπου
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
 
Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από της συστάσεώς της ξεχώρισε και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού συστήματος –που είναι "υποκαταστήματα" ή παραρτήματα κομμάτων του Εξωτερικού– από το γεγονός ότι το πολιτικό της Πρόγραμμα, αλλά και η διάρθρωση και λειτουργία της Διοικήσεώς της απορρέουν από το Εκκλησιαστικό φρόνημα.

Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κ. Μιχαήλ Ηλιάδης, συγκάλεσε την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία ανεκοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί δύο μήνες ενωρίτερα από την λήξη της πενταετούς θητείας του και κατέθεσε την πρότασή του για την Διοικητική αναμόρφωση της Παρατάξεως.

Η πρόταση του Προέδρου (που προβλέπεται και από το καταστατικό της Παρατάξεως) συνίσταται στην μεταβίβαση των Προεδρικών αρμοδιοτήτων σε Τριμελή Διοίκηση, η οποία –με την εντατικότερη δραστηριοποίηση άλλων δύο προσώπων– θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ήδη σταθερά ανοδική πορεία της Παρατάξεως.

Η πρόταση του Προέδρου, έγινε παμψηφεί αποδεκτή από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, γιατί αποσκοπεί στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της Παρατάξεως, αλλά και στην διατράνωση του πνεύματός της, που είναι η αγαστή και αρμονική συνεργασία των ασκούντων την διοίκηση.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» γνωρίζει ότι «τα ονόματα είναι των πραγμάτων επίσκεψις» και γι΄ αυτό θέλει και με το διοικητικό της σχήμα να φανερώσει ότι το όνομά της σημαίνει και εκφράζει ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (δηλαδή πραγματική σχέση και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ πολλών ανθρώπων), και, κατ’ επέκταση, ένα διαφορετικό ήθος από τις υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις. Οι υπηρετούντες στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν έχουν προσκόλληση σε τίτλους ή οφφίκια, αλλά αγωνίζονται μη φειδόμενοι προσωπικού κόπου και χρόνου, αλλά και προσωπικών δανείων υπέρ της του Χριστού Πίστεως και της Πατρίδος την ελευθερία.

Το νέο τριπρόσωπο σχήμα της διοικήσεως εγγυάται ακόμη περισσότερο ότι η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι η μοναδική επιλογή και η πολιτική στέγη όλων όσοι θέλουν ανιδιοτελώς και χωρίς φιλοδοξία να υπηρετήσουν την Πατρίδα μας.

Το παράδειγμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πρώην Προέδρων, πλαισιωμένων επιπλέον και από έναν ικανότατο συνεργάτη, είναι μοναδικό στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος, αλλά και η ελπίδα πως με την έμπρακτη αγάπη και την συνεργασία, η Πατρίδα μας μπορεί και πάλι να ανακάμψει και να ανακτήσει την δύναμή της, παρά το εμφανές έλλειμμα ενός ηγέτου του διαμετρήματος του Ιωάννη Α. Καποδίστρια.

Η Κεντρική Επιτροπή σήμερα, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εύχεται και παρακαλεί ολόθερμα την Μητέρα του Χριστού μας να στηρίξει το έργο της νέας Διοικήσεως της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» –η οποία, κατά αλφαβητική αλλά και χρονολογική σειρά στην διακονία του πολιτικού της έργου αποτελείται από τους κ. Μανώλη Β. Βολουδάκη, κ. Μιχαήλ Ηλιάδη και κ. Κομνηνό Καμάμη– να τους φωτίζει και να κατευθύνει τις επιλογές τους προς το συμφέρον του τόπου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για αυτήν την διοικητική αλλαγή ήταν μελετημένη, γιατί αποσκοπεί στο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην νέα Διοίκηση προκειμένου να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της από της ενάρξεως του νέου έτους, που Εκκλησιαστικά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.