ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία στην καρδιά της Αθήνας

Αθήνα, 13 Μαίου 2011

Η Παράταξή μας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας και τον αποτροπιασμό της για την άγρια δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας. Εικόνες ντροπής, οργής και απογοήτευσης κάνουν το γύρω του κόσμου επιβαρύνοντας την ήδη δεινή θέση της χώρας μας έναντι των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να επιβάλει την έννομη τάξη τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ο περιορισμός των σωμάτων ασφαλείας στο να παρατηρούν χωρίς να επεμβαίνουν και η ανοχή που δείχνει το κράτος στις όποιες θρασύτατες ενέργειες των μεταναστών στην Αθήνα οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Οι μετανάστες πλημμύρισαν την πόλη, υποβάθμισαν το ιστορικό κέντρο της και με θράσος, παρά την εγκληματική τους δράση, απαιτούν να τους αποδοθούν δικαιώματα και άδεια παραμονής.

Την ίδια ώρα η Ιταλία και η Γαλλία εξετάζουν πιθανή τροποποίηση της συνθήκης του Σεγκεν, όπως γράφει το Αμερικάνικο περιοδικό ΤΙΜΕ, η οποία προβλέπει ανοιχτά σύνορα ανάμεσα στα 25 έθνη τής Ε.Ε. Η Ιταλία, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, θορυβήθηκε κατά τη διάρκεια εισροής 25,000 μεταναστών (κυρίως από την Τυνησία) οι οποίοι έφυγαν από την πατρίδα τους για να αποφύγουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην Βόρεια Αφρική και για να τους αποφύγει, προμήθευσε πολλούς με άδειες, επιτρέποντας τους να ταξιδέψουν στη γειτονική Γαλλία – ανησυχώντας τον Sarkozy.

Το θέμα της αποδοχής των μεταναστών και της εγκληματικότητας που συνεχώς αυξάνει, είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει άμεσα το Κράτος και η ελληνική Δικαιοσύνη να πάρουν επίσημα θεση. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αποδοχή των εμπερίστατων μεταναστών και όσων μας έχουν ανάγκη. Κάθε άλλο. Εκφράζουμε όμως την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση η Ελλάδα να μετρήσει τις ανοχές της και τα περιθώρια απορρόφησης των πληθυσμών αυτών και βεβαίως είμαστε αντίθετοι σε κάθε αυθαιρεσία και κάθε εγκληματική ενέργεια από μέρους των μεταναστών.

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Copyright (©) 2008-2015 Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» - All Rights Reserved.[Όροι χρήσης]

Top Desktop version