www.KOINWNIA.com

Είναι γεγονός ότι το έτος 2011 αποτελεί ένα κρίσιμο έτος και για την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Το έτος αυτό και για την Παράταξή μας θα πρέπει να αποτελεί ορόσημο για την παρουσία της στην πολιτική σκηνή του τόπου, καθώς θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες διάδοσης των ιδεών της σε όλη την Ελλάδα, μέσα στις δύσκολες συγκυρίες και στο υπάρχον κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας.

Η Παράταξή μας φιλοδοξεί να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη τη χώρα, προσεγγίζοντας και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Πατρίδας μας, όχι επιδεικτικά όπως παρουσιάζονται τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα αλλά χαρτογραφώντας τα προβλήματα της χώρας και αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις.

Το δύσκολο αυτό έργο όμως απαιτεί πολλά ψυχικά αλλά και υλικά εφόδια.

Από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά από κανένα εξωγενή παράγοντα. Όλα τα έξοδα έχουν μέχρι σήμερα καλυφθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία ακολουθώντας το παράδειγμα του Ι. Καποδίστρια έχουν θέσει στην υπηρεσία της πατρίδας μας μέρος των περιορισμένων οικογενειακών τους εσόδων και από προσφορές των μελών και φίλων της Παράταξης, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν χωρίς καμία υποχρέωση, να προσφέρουν στον κοινό αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καθιερωθεί ούτε καν ετήσια συνδρομή μελών όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ακόμα και στον πιο ολιγομελή σύλλογο.

Επειδή η Παράταξή μας δεν ζήτησε ποτέ χρήματα, έφθασαν πολλοί να θεωρούν ότι υπάρχουν κρυφοί και άδηλοι πόροι, αφανείς χρηματοδότες και «μυστικές» συμφωνίες. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πιστέψει ότι παρουσιάστηκαν κάποιοι ανιδιοτελείς και χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες άνθρωποι, οι οποίοι έθεσαν το προσωπικό και οικογενειακό τους εισόδημα για να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο. Δεν μπορεί να το πιστέψει διότι αφενός θεωρεί ότι όποιος εμπλέκεται στην πολιτική δρα μέσω αφανών υποστηρικτών και διαπλεκομένων συμφερόντων και αφετέρου επειδή ο ίδιος ο λαός δύσκολα θα άφηνε το προσωπικό του βόλεμα για το κοινό συμφέρον. Κι όμως! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ κάνει την ουσιαστική διαφορά στον πολιτικό χώρο! Μπορεί ο καθένας να ελέγξει ευρώ προς ευρώ τα οικονομικά δεδομένα της και προκαλούμε να κατονομαστούν αυτοί οι «αφανείς χρηματοδότες» ώστε να τους γνωρίσουμε κι εμείς!

Έως τότε, προσκαλούμε όλους όσοι πιστεύουν και ελπίζουν ότι η Παράταξη έχει μέλλον στην Ελλάδα και ότι μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, να συνδράμουν μαζί μας και υλικά και ψυχικά ώστε να καταφέρει και να συντηρεί την παρουσία της στην κοινωνία αλλά και να εξαπλωθεί σε όλη την Πατρίδα μας συσπειρώνοντας τους απανταχού Ορθοδόξους Έλληνες. Είναι γεγονός ότι χωρίς τα υλικά μέσα δεν θα μπορέσει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να συμμετάσχει σε ενδεχόμενες εκλογές, πράγμα το οποίο απευχόμαστε όλοι αλλά και είναι στο χέρι μας να αποφευχθεί.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.