www.KOINWNIA.com
youtube
Λάρισα, 22 Ιανουαρίου 2018

Η Παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.», λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το φλέγον και μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενη τις θυσίες και το αίμα τοῦ Κλήρου και του λαού της πατρίδος μας, και ιδίως τις θυσίες των ηρωικών διδασκαλισσών του ενδόξου Μακεδονικού Αγώνος της περιόδου 1904-1908 υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας, διακηρύσσει πως απορρίπτει την χρήση οποιασδήποτε ονομασίας, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, από το γειτονικό κράτος!
Παράλληλα, όπως τόνισε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, η Παράταξή μας υπογραμμίζει και την εκκλησιαστική παράμετρο του θέματος. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμπίπτουν οι πρόσφατες εξελίξεις, αναφορικά με το ζήτημα της σχισματικής «Εκκλησίας της Μακεδονίας», με την σπουδή πολλών να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση την τακτική αυτή, περίπου στα μέσα του 20ου αιώνος, συνδυάστηκε η δημιουργία του ψευδεπίγραφου κράτους της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», με την εκκλησιαστική απόσχιση της ίδιας περιοχής από το Πατριαρχείο Σερβίας, στο οποίο κανονικώς ανήκει μέχρι και σήμερα, και την δημιουργία σχισματικής εκκλησίας με το ίδιο ακριβώς όνομα.
Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την Ελληνική Πολιτεία:
  • Να συνειδητοποιήσει πως η εκκλησιαστική διάσταση του θέματος είναι εξίσου σημαντική με την εθνική.
  • Να λάβει μέριμνα, ώστε να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» και τα παράγωγά του και στην αντίστοιχη ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας.

Επιπρόσθετα, η Παράταξή μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την πλήρη απαξίωση της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ορθοδόξου Ελληνικής Παιδείας, όπως αποδεικνύεται από την νομοθετική ρύθμιση του αρμοδίου Υπουργού. Με την προσφάτως κατατεθείσα τροπολογία, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
Εκείνο που σίγουρα καταργείται είναι το σημαντικότερο μέχρι πρότινος στοιχείο του εορτασμού: ο εκκλησιασμός μαθητών και δασκάλων.
Αν και το παλαιό Π.Δ. ονόμαζε αργία την εορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι γνωστό ότι η αργία αυτή δεν σήμαινε παύση λειτουργίας των σχολείων και επομένως παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σπίτια τους, αλλά παύση μαθημάτων και εκκλησιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, σχετική ομιλία στο ναό και σε κάποιες περιπτώσεις παρακολούθηση σχετικών εκδηλώσεων. Τα σχολεία φρόντιζαν μάλιστα για την αρτοκλασία που προσφερόταν προς τιμήν των Προστατών τους Τριών Ιεραρχών.
Αλλά και ο αναφερόμενος, στην σχετική εγκύκλιο που θα εκδίδεται, προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα είναι καθαρά προσχηματικός, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίζει γι’ αυτό το θέμα την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα! Οι εκπαιδευτικοί που θα επιθυμούν να οργανώσουν κάτι σχετικό, πολύ απλά δεν θα προλαβαίνουν...

Το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του, επέρχεται πλήρης αποχριστιανισμός της Παιδείας μας, την στιγμή που σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι ανά την Ελλάδα σύλλογοι εκπαιδευτικών «περί άλλα τυρβάζουν» και η σιωπή τους για τα καίρια αυτά ζητήματα είναι εκκωφαντική...
Οι «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.» παρακολουθούν άγρυπνα (και αυτό) το θέμα και καλούν όλους τους Έλληνες δασκάλους σε αφύπνιση και εγρήγορση.

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου
Πολύτεκνος δάσκαλος
Εκπρόσωπος των «Συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.» στον νομό Λαρίσης.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.