www.KOINWNIA.com
youtube

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

World press freedom day index coverΜε αφορμή τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον καθηγητή θεολόγου γιά διανομή "ομοφοβικού" φυλλαδίου σε σχολείο της Ξάνθης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλλει στον λαό της Ξάνθης ειδικότερα, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό λαό τα εξής:

Ο καθηγητής Θεολογίας έκανε το καθήκον του απέναντι στο λειτούργημα που υπηρετεί, αλλά και στην αλήθεια αυτών που πρεσβεύει απέναντι στα παιδιά. Ο κύριος καθηγητής ως θεολόγος έχει κληθεί από την Πολιτεία, στα πλαίσια του λειτουργήματος του, να διδάξει στα παιδιά τη φανέρωση της αλήθειας για τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως αυτή μας αποκαλύφθηκε στο Πρόσωπο του Θεανθρώπου και όπως αυτή διασώθηκε μέσα στην μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας, μέσα στην οποία, άλλωστε, γαλουχήθηκε ο ελληνικός λαός και διαμόρφωσε το ήθος του. Ακριβώς λόγω αυτού του ήθους, που συμπυκνώνεται στη ρήση του Αγίου Αποστόλου Παύλου «οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος …» (προς Γαλάτας, κεφ.γ’,28), είναι από τους λίγους λαούς της ανθρωπότητας που ιστορικά δεν εκδήλωσε φαινόμενα ρατσιστικής βίας ή γενοκτονιών, αλλά αντίθετα συμπεριέλαβε και άλλους λαούς μέσα στον πολιτισμό του, εξ ου και η καλή μαρτυρία του στους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό του λειτουργήματός του ως Θεολόγος και διδάσκαλος αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία ως εμπαθή και παρά φύσιν κατάσταση με τεκμηρίωση Θεολογική και επιστημονική. Το αντίθετο θα συνιστούσε δειλία και ανειλικρινή στάση απέναντι στα παιδιά ως διδασκάλου-θεολόγου κατά παράβασιν και του όρκου του.

Αυτό δεν έγινε ούτε ως απόρροια μίσους και εχθρότητας προς τους ομοφυλόφιλους και πολύ περισσότερο δεν έγινε με σκοπό την υποκίνηση τέτοιων αισθημάτων απέναντί τους –όπως διατείνονται οι μηνυτές του– αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς ξένο προς το ήθος της Εκκλησίας, όπου ο κάθε πιστός κοινωνώντας τα Τίμια Δώρα επικαλείται το έλεος του Χριστού, που «ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι· ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ». Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κρίνει «ἀλλότριον οἰκέτην». Αυτό, όμως, προϋποθέτει την αναγνώριση της αμαρτωλής κατάστασης ως τέτοιας, προκειμένου να ζητήσει την θεραπεία του από Αυτόν που είναι ο μόνος «ἰατρὸς τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν». Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια, δηλαδή αφενός στην αναγνώριση του πόσο απομακρυσμένοι είμαστε λόγω των παθών μας από τον Χριστό, και αφετέρου στην ανάληψη του καλού αγώνα εναντίον τους, οπότε με τη Χάρη Του αγωνιζόμαστε να φτάσουμε στην υγιή κατάσταση του «εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ».

Αυτά για έναν Χριστιανό, πολύ περισσότερο για έναν θεολόγο, αποτελούν βασικές και στοιχειώδεις γνώσεις και πρακτικές. Προφανώς, όμως, τα αγνοούν ή αδιαφορούν για αυτά τα κόμματα που συνέταξαν το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της νεοταξικής αριστεράς, με ήθος διαμορφωμένο από τις ξενόφερτες ιδεολογίες τους και αναντίστοιχο με το Ορθόδοξο ήθος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δίνεται όμως και η ευκαιρία στον λαό της Ξάνθης, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό να διαπιστώσει:

Α) ότι το κόμμα της ΝΔ που νομοθέτησε και ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα, παρά τα κατά καιρούς λεγόμενά τους και τις φιλοφρονήσεις τους, στην ουσία σε όλη τη μεταπολίτευση με τη στάση και τα νομοθετήματά τους έχουν συντελέσει αποφασιστικά στον σταδιακό αποχριστιανισμό της κοινωνίας μας.

Β) την αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική νοοτροπία της νεοταξικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), η οποία εκφράζεται και μέσω της κίνησης των φίλα προσκείμενων σε αυτά μηνυτών, να απαγορεύσουν δια της κρατικής βίας οποιαδήποτε άποψη η έκφραση που αντιτίθεται στο πρότυπο του ανθρώπου της νέας τάξης πραγμάτων –αυτού, δηλαδή, που δεν έχει καμία αναφορά στον Χριστό και την ιστορική-εθνική του παράδοση. Και σε αυτό συμπίπτουν με τη ΝΔ και τη νεοταξική νεοφιλελεύθερη δεξιά αφού κατ’ ουσίαν αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο.

Επίσης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί και την τοπική κοινωνία, αλλά και τον τοπικό σύλλογο καθηγητών και διδασκάλων να αναγνωρίσουν ρητά την ειλικρινή και θαρραλέα στάση του καθηγητού Θεολογίας και να του συμπαρασταθούν, μη επιτρέποντας την φασιστικής νοοτροπίας απαγόρευση ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμπόδιση της άσκησης των καθηκόντων του. Διαφορετικά τα μέλη του θα κληθούν να λειτουργούν υπό το καθεστώς του διαρκούς φόβου και της ανελευθερίας.

Τέλος καλούμε τις κατά τόπους ενορίες, λαό και κλήρο, τους πιστούς νομικούς αλλά και την Ιεραρχία της Εκκλησίας να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στον κ. καθηγητή, επιβραβεύοντας την ειλικρινή και συνεπή στάση του ως Χριστιανού και θεολόγου. Επίσης, να γνωστοποιήσουν τη στάση τους αυτή στους τοπικούς φορείς και πολιτευτές των παραπάνω κομμάτων, ώστε να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θεωρεί το γεγονός αυτό πολύ σοβαρό και αν δεν υπάρξει αντίδραση από την Εκκλησία (κλήρο και λαό) και ξεκαθάρισμα των καταστάσεων, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον περαιτέρω αποχριστιανισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας με ακόμη δυσμενέστερες εξελίξεις εκ μέρους ανθρώπων που αποτελούν, ουσιαστικά, μειοψηφία, αλλά κυριαρχούν στην κομματική και πολιτική ολιγαρχία. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να αναδεικνύει το θέμα αυτό με κάθε ευκαιρία, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός την ολοκληρωτική αντίληψη και πρακτική των κομμάτων της αριστεράς και των οργανώσεων που τα συνεπικουρούν και τα απαρτίζουν, αλλά και την υποκρισία των δεξιών κομμάτων που διατείνονται ότι εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται εναντίον της.

Κομνηνός Καμάμης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

karavi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που συνεχίζει την Πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια συμμερίζεται τους λόγους, τους φόβους και τις ανησυχίες των διοργανωτών της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 21ης Μαΐου 2017, εναντίον της Κάρτας του πολίτη. Συγκεκριμένα, εναντιωνόμαστε στην αριθμοποίηση, στον έλεγχο και στην φυλάκιση του ανθρωπίνου προσώπου μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητος, αλλά και στον αποχριστιανισμό της Ελληνικής κοινωνίας.

Προτρέπουμε τους ψηφοφόρους μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της 21ης Μαΐου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που διοργανώνεται από διάφορα χριστιανικά σωματεία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετάσχουν πρόσωπα ή φορείς οι οποίοι έχουν βλασφημήσει την Εκκλησία μας και τα Μυστήριά Της αλλά και τους νέους αγίους μας Πορφύριον τον Καυσοκαλυβίτην και Παΐσιον τον Αγιορείτην.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», παρά το ότι από το 2008 αγωνίζεται για την κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, που παράγει και διαιωνίζει την ανομία (ένας από τους καρπούς της οποίας είναι και η Κάρτα του πολίτη) δεν θα συμμετάσχει επισήμως στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Δεν θα θέλαμε η συμμετοχή μας να ερμηνευθεί ότι έχει πολιτική σκοπιμότητα, ότι προσπαθούμε δηλαδή να καπηλευθούμε αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και γιατί το Προσκλητήριο των Διοργανωτών αποκλείει την παρουσία Πολιτικών Παρατάξεων. 

 

Από το Γραφείο Τύπου, υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση της

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος, αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε μια εξαιρετικά σημαντική και σοβαρή έκκληση και σας παρακαλούμε θερμώς να την προωθήσετε όσο μπορείτε περισσότερο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ στον Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Αγαπητοί εν Χριστό αδελφοί και αδελφές, σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια επιστροφής όλων των ανθρώπων στην προσευχή και τον εκκλησιασμό που οδηγούν κοντά στον Θεό και στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Κάθε Κυριακή πρώτα ο Θεός μπορείτε να έρχεστε στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Ιερά Οδό 134 στον Βοτανικό Αθηνών. (Στάση μετρό Ελαιώνας)

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και για την στήριξη της ενορίας. Η Αδελφότητα με την βοήθεια του Θεού θα συμμετέχει κάθε Κυριακή. Μετά την θεία Λειτουργία στις 10:30 θα γίνονται συζητήσεις για θρησκευτικά θέματα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ας προσευχηθούμε στον Άγιο Σάββα να μεσιτεύσει για την φώτιση και την καθοδήγηση μας στις δυσκολίες που περνάμε. Με τις παρακλήσεις και την θερμή πίστη ο Θεός παραχωρεί και γίνονται θαύματα. Οι Άγιοι Πατέρες μας δείχνουν την δύναμη της προσευχής. Με την βοήθεια και την φώτιση από την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Ιησού Χριστό ας επιστρέψουμε στις εκκλησίες με παρακλήσεις και λιτανείες και ο πατέρας μας ο Θεός θα μας ελεήσει.

Ας συνταχθούμε με ταπείνωση κοντά Του γιατί είμαστε τα παιδιά Του και μας περιμένει.

Αδελφότητα Υπεραγία Θεοτόκος Φενεού


Η ανακοίνωση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω του ότι στην συγκεκριμένη περιοχή ετοιμάζεται το τζαμί, που επέβαλαν οι αντίθεες και ανθελληνικές κυβερνήσεις.

Οφείλουμε όλοι να σοβαρευτούμε και να σκεφτούμε πολύ καλά πως το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιλογές που κάνουμε σήμερα. Η ανοχή και η άγνοια είναι κάκιστος σύμβουλος και οδηγεί τα έθνη σε περιπέτειες που πολλές φορές είναι καταστροφικές.

Οι αντιδράσεις όλων μας πρέπει να είναι λογικές, μετρημένες και κυρίως κατευθυνόμενες από ανθρώπους που αποδεδειγμένα βλέπουν μακρυά και υπηρετούν μόνο το συμφέρον του τόπου.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και θα επανέλθουμε...

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.