www.KOINWNIA.com
youtube

Ανακοινώσεις

karavi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» διαφέρει κατά πάντα από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που βρίσκονται είτε εντός, ή εκτός, του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η διαφορά της έγκειται στα ακλόνητα και αδιαπραγμάτευτα θεμέλιά της, που είναι η Πίστη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και η εφαρμογή της στην καθημερινότητά μας.

Εξαιτίας αυτής της ουσιαστικής και χαοτικής διαφοράς με τα υπόλοιπα κόμματα, που εν πολλοίς είναι "παραρτήματα" των κομμάτων του Εξωτερικού, ο πολιτικός λόγος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι αποκλεισμένος από τα Μέσα Ενημερώσεως, παρά το ότι είναι η μοναδική πολιτική Παράταξη, της οποίας το Πολιτικό Πρόγραμμα εάν εφαρμοστεί θα τερματιστεί το οικονομικό (και όχι μόνο) αδιέξοδο, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί στην σχεδόν δεκαετή πολιτική πορεία της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ότι οι μεγαλύτεροι πολέμιοί της δεν είναι οι πολιτικοί αντίπαλοί της, αλλά οι κακώς εννοούμενοι "θρησκευόμενοι" και η μερίδα του κλήρου, που επιδιώκει να κρατάει χαμηλά το επίπεδο των θρησκευομένων προκειμένου να καλύπτει τις αδυναμίες της ή και να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντά της.

Αυτοί οι άνθρωποι κατά καιρούς, επιχειρούν να σπιλώσουν το όνομα της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ψευδόμενοι και συκοφαντώντας τον αγώνα μας που εκ των πραγμάτων είναι τιτάνιος και δύσκολος. Έτσι, κάποιοι εγκάθετοι, ενδεχομένως ευρισκόμενοι σε μισθοφορική υπηρεσία, μας χαρακτηρίζουν ως πολιτικο-θρησκευτική σέκτα, προσάπτοντάς μας και τον συκοφαντικό χαρακτηρισμό των "αιρετικών" σε σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη.

Είναι προφανές πως αυτοί που ισχυρίζονται αυτά τα ψεύδη, έχουν προσωπική εμπάθεια και κρυφή agenda. Η εμμονή τους να ταυτίζουν έναν πολιτικό φορέα, με πανελλήνια δράση και απήχηση που αγγίζει το 1%, με το πρόσωπο ενός λόγιου κληρικού –ακόμα και αν ο λόγος του αποτέλεσε την αφορμή να μεταφερθεί στην πολιτική η διδασκαλία της Εκκλησίας– δείχνει το μένος τους εναντίον της Αληθείας και την διαπλοκή τους με το πολιτικό σύστημα, που κατασπαράζει την Ελλάδα μας.

Τους καθησυχάζουμε για ακόμα μία φορά, επαναλαμβάνοντας πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν την καθοδηγεί κανείς άλλος, εκτός από την αποδεδειγμένα ικανή Διοίκησή της. Τους καλούμε, επίσης, να μας υποδείξουν τις "αιρετικές" τοποθετήσεις μας μέσα από τα κείμενά μας και όχι ως συμπεράσματα αστήρικτων συλλογισμών.

Τέλος, επειδή δεν πρόκειται για "σέκτα", αλλά για μια ανοιχτή πολιτική κίνηση, τους προσκαλούμε να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα μας και να αφήσουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές μικροδιαφορές. Ζούμε σε μία εποχή όπου οι πράξεις μας θα σηματοδοτήσουν το μέλλον του τόπου και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο αγώνας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω από αυτούς, που είτε απευθείας, ή κρυμμένοι πίσω ακόμα και από τα ράσα του Ιερού Κλήρου, πολεμούν την Ελλάδα μας αποκόπτοντάς την ζωογόνο Ορθόδοξο Πίστη των Πατέρων μας, είναι μακρύς και απαιτεί την συνδρομή όλων μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

World press freedom day index coverΜε αφορμή τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον καθηγητή θεολόγου γιά διανομή "ομοφοβικού" φυλλαδίου σε σχολείο της Ξάνθης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλλει στον λαό της Ξάνθης ειδικότερα, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό λαό τα εξής:

Ο καθηγητής Θεολογίας έκανε το καθήκον του απέναντι στο λειτούργημα που υπηρετεί, αλλά και στην αλήθεια αυτών που πρεσβεύει απέναντι στα παιδιά. Ο κύριος καθηγητής ως θεολόγος έχει κληθεί από την Πολιτεία, στα πλαίσια του λειτουργήματος του, να διδάξει στα παιδιά τη φανέρωση της αλήθειας για τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως αυτή μας αποκαλύφθηκε στο Πρόσωπο του Θεανθρώπου και όπως αυτή διασώθηκε μέσα στην μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας, μέσα στην οποία, άλλωστε, γαλουχήθηκε ο ελληνικός λαός και διαμόρφωσε το ήθος του. Ακριβώς λόγω αυτού του ήθους, που συμπυκνώνεται στη ρήση του Αγίου Αποστόλου Παύλου «οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος …» (προς Γαλάτας, κεφ.γ’,28), είναι από τους λίγους λαούς της ανθρωπότητας που ιστορικά δεν εκδήλωσε φαινόμενα ρατσιστικής βίας ή γενοκτονιών, αλλά αντίθετα συμπεριέλαβε και άλλους λαούς μέσα στον πολιτισμό του, εξ ου και η καλή μαρτυρία του στους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό του λειτουργήματός του ως Θεολόγος και διδάσκαλος αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία ως εμπαθή και παρά φύσιν κατάσταση με τεκμηρίωση Θεολογική και επιστημονική. Το αντίθετο θα συνιστούσε δειλία και ανειλικρινή στάση απέναντι στα παιδιά ως διδασκάλου-θεολόγου κατά παράβασιν και του όρκου του.

Αυτό δεν έγινε ούτε ως απόρροια μίσους και εχθρότητας προς τους ομοφυλόφιλους και πολύ περισσότερο δεν έγινε με σκοπό την υποκίνηση τέτοιων αισθημάτων απέναντί τους –όπως διατείνονται οι μηνυτές του– αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς ξένο προς το ήθος της Εκκλησίας, όπου ο κάθε πιστός κοινωνώντας τα Τίμια Δώρα επικαλείται το έλεος του Χριστού, που «ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι· ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ». Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κρίνει «ἀλλότριον οἰκέτην». Αυτό, όμως, προϋποθέτει την αναγνώριση της αμαρτωλής κατάστασης ως τέτοιας, προκειμένου να ζητήσει την θεραπεία του από Αυτόν που είναι ο μόνος «ἰατρὸς τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν». Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια, δηλαδή αφενός στην αναγνώριση του πόσο απομακρυσμένοι είμαστε λόγω των παθών μας από τον Χριστό, και αφετέρου στην ανάληψη του καλού αγώνα εναντίον τους, οπότε με τη Χάρη Του αγωνιζόμαστε να φτάσουμε στην υγιή κατάσταση του «εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ».

Αυτά για έναν Χριστιανό, πολύ περισσότερο για έναν θεολόγο, αποτελούν βασικές και στοιχειώδεις γνώσεις και πρακτικές. Προφανώς, όμως, τα αγνοούν ή αδιαφορούν για αυτά τα κόμματα που συνέταξαν το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της νεοταξικής αριστεράς, με ήθος διαμορφωμένο από τις ξενόφερτες ιδεολογίες τους και αναντίστοιχο με το Ορθόδοξο ήθος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δίνεται όμως και η ευκαιρία στον λαό της Ξάνθης, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό να διαπιστώσει:

Α) ότι το κόμμα της ΝΔ που νομοθέτησε και ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα, παρά τα κατά καιρούς λεγόμενά τους και τις φιλοφρονήσεις τους, στην ουσία σε όλη τη μεταπολίτευση με τη στάση και τα νομοθετήματά τους έχουν συντελέσει αποφασιστικά στον σταδιακό αποχριστιανισμό της κοινωνίας μας.

Β) την αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική νοοτροπία της νεοταξικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), η οποία εκφράζεται και μέσω της κίνησης των φίλα προσκείμενων σε αυτά μηνυτών, να απαγορεύσουν δια της κρατικής βίας οποιαδήποτε άποψη η έκφραση που αντιτίθεται στο πρότυπο του ανθρώπου της νέας τάξης πραγμάτων –αυτού, δηλαδή, που δεν έχει καμία αναφορά στον Χριστό και την ιστορική-εθνική του παράδοση. Και σε αυτό συμπίπτουν με τη ΝΔ και τη νεοταξική νεοφιλελεύθερη δεξιά αφού κατ’ ουσίαν αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο.

Επίσης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί και την τοπική κοινωνία, αλλά και τον τοπικό σύλλογο καθηγητών και διδασκάλων να αναγνωρίσουν ρητά την ειλικρινή και θαρραλέα στάση του καθηγητού Θεολογίας και να του συμπαρασταθούν, μη επιτρέποντας την φασιστικής νοοτροπίας απαγόρευση ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμπόδιση της άσκησης των καθηκόντων του. Διαφορετικά τα μέλη του θα κληθούν να λειτουργούν υπό το καθεστώς του διαρκούς φόβου και της ανελευθερίας.

Τέλος καλούμε τις κατά τόπους ενορίες, λαό και κλήρο, τους πιστούς νομικούς αλλά και την Ιεραρχία της Εκκλησίας να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στον κ. καθηγητή, επιβραβεύοντας την ειλικρινή και συνεπή στάση του ως Χριστιανού και θεολόγου. Επίσης, να γνωστοποιήσουν τη στάση τους αυτή στους τοπικούς φορείς και πολιτευτές των παραπάνω κομμάτων, ώστε να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θεωρεί το γεγονός αυτό πολύ σοβαρό και αν δεν υπάρξει αντίδραση από την Εκκλησία (κλήρο και λαό) και ξεκαθάρισμα των καταστάσεων, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον περαιτέρω αποχριστιανισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας με ακόμη δυσμενέστερες εξελίξεις εκ μέρους ανθρώπων που αποτελούν, ουσιαστικά, μειοψηφία, αλλά κυριαρχούν στην κομματική και πολιτική ολιγαρχία. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να αναδεικνύει το θέμα αυτό με κάθε ευκαιρία, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός την ολοκληρωτική αντίληψη και πρακτική των κομμάτων της αριστεράς και των οργανώσεων που τα συνεπικουρούν και τα απαρτίζουν, αλλά και την υποκρισία των δεξιών κομμάτων που διατείνονται ότι εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται εναντίον της.

Κομνηνός Καμάμης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

karavi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που συνεχίζει την Πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια συμμερίζεται τους λόγους, τους φόβους και τις ανησυχίες των διοργανωτών της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 21ης Μαΐου 2017, εναντίον της Κάρτας του πολίτη. Συγκεκριμένα, εναντιωνόμαστε στην αριθμοποίηση, στον έλεγχο και στην φυλάκιση του ανθρωπίνου προσώπου μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητος, αλλά και στον αποχριστιανισμό της Ελληνικής κοινωνίας.

Προτρέπουμε τους ψηφοφόρους μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της 21ης Μαΐου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που διοργανώνεται από διάφορα χριστιανικά σωματεία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετάσχουν πρόσωπα ή φορείς οι οποίοι έχουν βλασφημήσει την Εκκλησία μας και τα Μυστήριά Της αλλά και τους νέους αγίους μας Πορφύριον τον Καυσοκαλυβίτην και Παΐσιον τον Αγιορείτην.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», παρά το ότι από το 2008 αγωνίζεται για την κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, που παράγει και διαιωνίζει την ανομία (ένας από τους καρπούς της οποίας είναι και η Κάρτα του πολίτη) δεν θα συμμετάσχει επισήμως στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Δεν θα θέλαμε η συμμετοχή μας να ερμηνευθεί ότι έχει πολιτική σκοπιμότητα, ότι προσπαθούμε δηλαδή να καπηλευθούμε αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και γιατί το Προσκλητήριο των Διοργανωτών αποκλείει την παρουσία Πολιτικών Παρατάξεων. 

 

Από το Γραφείο Τύπου, υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση της

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.