www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Ανακοινώσεις

Λάρισα, 22 Ιανουαρίου 2018

Η Παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.», λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το φλέγον και μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενη τις θυσίες και το αίμα τοῦ Κλήρου και του λαού της πατρίδος μας, και ιδίως τις θυσίες των ηρωικών διδασκαλισσών του ενδόξου Μακεδονικού Αγώνος της περιόδου 1904-1908 υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας, διακηρύσσει πως απορρίπτει την χρήση οποιασδήποτε ονομασίας, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, από το γειτονικό κράτος!
Περισσότερα...
karavi ΚΟΙΝΩΝΙΑΕξ αφορμής κάποιων ερωτημάτων, που λαμβάνουμε συχνά-πυκνά, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε τα εξής:
 
H πολιτική της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι εκείνη που οραματίζεται ο κάθε πατριώτης ή θρησκευόμενος, αλλά έχει ρίζες στην Θεολογία και στην Παράδοση του Γένους μας, πηγάζει από την Δογματική της Εκκλησίας μας και δεν ακολουθεί τα μοντέλα των απανταχού γης Πατριωτικών κομμάτων. Δημιουργήθηκε η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά από μελέτη πολλών ετών, ζυμώθηκε με τον αγώνα Πνευματικών Πατέρων και γι’ αυτό δεν έχει να κάνει με τα όσα διδάσκονται στις στρατιωτικές μας σχολές οι αξιωματικοί, ούτε στα όσα διδάσκονται στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
 
Ακριβώς, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο δεν θα ενωθούμε ποτέ με άλλες Παρατάξεις αλλά ΜΟΝΟ με μεμονωμένα πρόσωπα.
 
Η κάθε Παράταξη ακολουθεί κάποιο μοντέλο, αλλά όλα τα πολιτικά μοντέλα απεδείχθησαν άκαρπα και ανώφελα.
 
Το δικό μας ΠΡΟΤΥΠΟ δεν υπάρχει στο προσκήνιο, ούτε έχει δοκιμασθεί και αποτύχει. Γι’ αυτό όποιος θελήσει να συναγωνισθεί μαζί μας πρέπει να μαθητεύσει, ΟΠΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ.
 
Ποτέ δεν πρέπει να τίθεται “οίνος νέος εις ασκούς παλαιούς”.
 

Από το Γραφείο Τύπου

Η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια / Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών, καταδικάζει απερίφραστα αφενός μεν την επιβολή του θρησκευτικού συγκρητισμού στους Έλληνες Ορθοδόξους μαθητές, και αφετέρου τον εμπαιγμό που υφίσταται η Εκκλησία της Ελλάδος από τον αρμόδιο φορέα, πού διεξαγάγει τον υποτιθέμενο  διάλογο με την Εκκλησία εκ μέρους της Πολιτείας.

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά:       

  • παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και τον Νόμο 1566/1985, ο οποίος ορίζει για τους μαθητές: «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη».
  • ακυρώνουν ξεκάθαρα τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατρέποντάς το σε ένα πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό μάθημα, τη στιγμή που στις 22 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διδασκαλία του έχει χαρακτήρα ομολογιακό.

back to school

 

Με τους Φακέλους Μαθητή (Φ. Μ.) που δόθηκαν στα παιδιά μας επιχειρείται η εξίσωση της μοναδικής Αλήθειας, της Αλήθειας του Ιησού Χριστού, με τις πλάνες των άλλων θρησκειών, δημιουργώντας σύγχυση ιδίως στους μικρούς μαθητές. Το γεγονός ότι στους Φ. Μ. ορισμένων τάξεων η αναφορά στα άλλα θρησκεύματα περιορίζεται σε λιγότερες σελίδες, συγκριτικά με άλλες τάξεις, αποτελεί φανερή προσπάθεια του Υπουργείου να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των περισσοτέρων γονέων, κατά την λαϊκή ρήση.  Αυτό που μένει σαν γενική εντύπωση από τους Φ. Μ., είναι ο υποβιβασμός της Ορθοδοξίας στο επίπεδο των άλλων θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν την σωτηρία στους ανθρώπους. 

Ως προς το ζήτημα του διαλόγου που διεξάγει η Πολιτεία με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά, που απορρέει από την υποχρέωση της Πολιτείας να συναποφασίζει με την Εκκλησία για το συγκεκριμένο μάθημα, βάσει του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι νόμος του κράτους, η παράταξή μας υπογραμμίζει πως έχουμε έναν απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος της Εκκλησίας!  Ενώ αρχικά - βάσει της συμφωνίας, πού επετεύχθη σε ανώτατο επίπεδο τον Οκτώβριο τοῦ 2016, μεταξύ τοῦ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε πως ο διάλογος θα είναι «από μηδενική βάση», τελικά η Εκκλησία βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού ο αρμόδιος φορέας της Πολιτείας έθεσε επιτακτικά ως βάση διαλόγου το Πρόγραμμα Σπουδών που η Εκκλησία έχει ήδη καταδικάσει!  Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρείται από το Υπουργείο να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Εκκλησία αποδέχεται και εγκρίνει τους Φ. Μ., παρερμηνεύοντας σκόπιμα την απέλπιδα προσπάθεια τοῦ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου, πού προσπαθεί - κρατώντας χαμηλούς τόνους - να αποτρέψει την οριστική ρήξη ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία, πού σαφώς και θα ζημιώσει μόνο την Πολιτεία και κατ’ επέκταση θα πληγώσει καίρια την Πατρίδα μας

Για τους παραπάνω λόγους:

  • Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Καθολικούς να διδάσκονται τα ομολογιακά τους θρησκευτικά και με τους δασκάλους που οι ίδιοι επιθυμούν (Νόμος 4235/14 άρθρο 68 και Νόμος 4386/16 άρθρο 55).
  • Απαιτούμε να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.
  • Συντασσόμαστε με τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες των γονέων και επικροτούμε τις κατά πάντα νόμιμες ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις συνέπειες της συγκριτιστικής διδασκαλίας του μαθήματος.
  • Καλούμε τους Έλληνες δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, να απαιτήσουν από τις συνδικαλιστικές κινήσεις που τόσα χρόνια ψηφίζουν και από την ΔΟΕ, να σταθούν την ύστατη αυτή ώρα στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν την απόσυρση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και των Φ. Μ. 
  • Τέλος, με βαθύτατο σεβασμό παρακαλούμε την Ιεραρχία μας να απορρίψει εντελώς τα νέα Προγραμμάτων Σπουδών και δηλώνουμε αρωγοί στο πλευρό της.  Να διατρανώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν διαπραγματεύεται τα Θρησκευτικά, διότι ο Χριστός είναι ο Μόνος Αληθινός Θεός και ότι δεν προτίθεται ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός να δεχθεί να διδάσκεται η Αλήθεια Του παράλληλα με τις πλάνες των κατασκευασμένων θρησκειών, σαν μια απλή εγκυκλοπαιδική γνώση!

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου
Εκπρόσωπος των «Συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια/Π.Ε.» στην περιοχή της Λαρίσης.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.