www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

imageΕίναι πολύς καιρός που το νησί της Λέσβου αποτέλεσε και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο προσφύγων αλλά μεταναστών. Τώρα τους τελευταίους μήνες σταμάτησαν οι πρόσφυγες και έρχονται μόνο μετανάστες. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι αφρικανικής καταγωγής. Εκτός από τους δυο μεγάλους καταυλισμούς στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ έχουν νοικιάσει πάρα πολλά σπίτια στη πόλη και σε χωριά γύρω από αυτή. Αυτό που μας προκαλεί το ενδιαφέρον μας είναι το ντύσιμο τους και η όλη τους εμφάνιση. Ακριβά ρούχα και παπούτσια, γυαλιά, κινητά και tablet τελευταίας τεχνολογίας. Αναρωτιέται κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι και για ποιο λόγο ήρθαν να κατοικήσουν σ αυτό το νησί του Αιγαίου. Τι σκοπό έχουν; Ποιος τους έστειλε και γιατί;

Πολλοί Μυτιληνιοί έχοντας βιώσει στο πετσί τους τα επακόλουθα της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης έτρεξαν να αναλάβουν θέσεις σε ΜΚΟ (όσοι βέβαια είχαν τα προσόντα) μια που ο μισθός ήταν αρκετά μεγάλος. Άλλοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το πλήθος αποκτώντας περιούσιες. Ο πιο πολύς όμως λαός της Λέσβου βρίσκεται στα πρόθυρα της ανέχειας ειδικά οι νέοι και οι ηλικιωμένοι. Βλέποντας τη πολυτέλεια των μεταναστών (δωρεάν ενοίκιο, φαγητό, ρεύμα, νερό, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, ψυχαγωγία) πολλοί κάτοικοι της Λέσβου σκέπτονται να πάνε στην Τουρκία και να γυρίσουν πίσω δηλώνοντας "μετανάστες". Η επιθυμία αυτή είναι διάχυτη και ακούγεται από όλους χάριν αστεϊσμού, δηλώνοντας την υπέρτατη αδικία που γίνεται σε βάρος των Ελλήνων. Άλλο συμπόνια άλλο κοροϊδία. Σε λίγο θα παραδοθεί το νησί αμαχητί στους "αφρικανούς αδελφούς μας".

Μπορούμε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εμείς οι έξυπνοι Μυτιληνιοί, τι θα συμβεί αν κοπεί το προνοιακό επίδομα και όλες οι δωρεάν χορηγίες στο πλήθος των μεταναστών που έχει κατακλύσει το νησί μας; Σε τι επικίνδυνη θέση είμαστε όλοι μας;

Μήπως σκέφτηκε κανείς αν σήμερα με τους μισθούς πείνας (300 και 400 ευρώ) που παίρνουν τα νέα παιδιά είναι εύκολο να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά; Τι θα γίνει η Ελλάδα σε λίγα χρόνια αν δεν υπάρξουν νόμοι που να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια. Αν σκεφτούμε πως η κάθε μουσουλμανική οικογένεια μεταναστών που κατοικεί στην Ελλάδα έχει περίπου έξι έως οχτώ παιδιά σε λίγο η Ελλάδα θα κατοικείται από μη Έλληνες. Σκεφτείτε πόσο έντονο θα είναι αυτό το πρόβλημα στη Λέσβο. Ακόμα και τώρα, καθένας που κατοικεί στη Μυτιλήνη, αισθάνεται ξένος στο τόπο του. Ο φόβος και η αγωνία για το αύριο είναι διάχυτη παντού.

Ας μην ξεχνάμε και τη δήλωση στο παρελθόν του Τούρκου Πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ ότι δεν χρειάζεται πόλεμος με την Ελλάδα για την εκ νέου κατάκτησή της αλλά απλώς και μόνο η βαθμιαία και μεθοδευμένη αποστολή «τριών τεσσάρων εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων» για την δημογραφική της αλλοίωση και την εθνοτική της στρέβλωση. Αυτό φαίνεται ότι υλοποιείται πλέον με τον καλύτερο τρόπο. Αναρωτηθήκαμε ποτέ πόσο εύκολη θα ήταν η απώλεια ενός νησιού όπως η Λέσβος όταν οι κάτοικοι της αρχίσουν να είναι λιγότεροι πληθυσμιακά από τον αριθμό των μεταναστών.

Η λύση δεν είναι να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας αλλά δώσουμε λύση στο πρόβλημα που μαστίζει το νησί μας. Χωρίς να κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον που θα είναι παροδικό, να προβάλουμε βέτο στον εποικισμό του νησιού μας. Αργήσαμε αλλά τίποτα ακόμα δεν χάθηκε. Γιατί ο Έλληνας είναι χριστιανός και δεν πρέπει να αφήσουμε να βεβηλώσουν τα όσια και ιερά της φυλής μας.

Πολίτης της Λέσβου

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.