www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Τα γράμματα σας

imageΕίναι πολύς καιρός που το νησί της Λέσβου αποτέλεσε και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο προσφύγων αλλά μεταναστών. Τώρα τους τελευταίους μήνες σταμάτησαν οι πρόσφυγες και έρχονται μόνο μετανάστες. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι αφρικανικής καταγωγής. Εκτός από τους δυο μεγάλους καταυλισμούς στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ έχουν νοικιάσει πάρα πολλά σπίτια στη πόλη και σε χωριά γύρω από αυτή. Αυτό που μας προκαλεί το ενδιαφέρον μας είναι το ντύσιμο τους και η όλη τους εμφάνιση. Ακριβά ρούχα και παπούτσια, γυαλιά, κινητά και tablet τελευταίας τεχνολογίας. Αναρωτιέται κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι και για ποιο λόγο ήρθαν να κατοικήσουν σ αυτό το νησί του Αιγαίου. Τι σκοπό έχουν; Ποιος τους έστειλε και γιατί;

Πολλοί Μυτιληνιοί έχοντας βιώσει στο πετσί τους τα επακόλουθα της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης έτρεξαν να αναλάβουν θέσεις σε ΜΚΟ (όσοι βέβαια είχαν τα προσόντα) μια που ο μισθός ήταν αρκετά μεγάλος. Άλλοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το πλήθος αποκτώντας περιούσιες. Ο πιο πολύς όμως λαός της Λέσβου βρίσκεται στα πρόθυρα της ανέχειας ειδικά οι νέοι και οι ηλικιωμένοι. Βλέποντας τη πολυτέλεια των μεταναστών (δωρεάν ενοίκιο, φαγητό, ρεύμα, νερό, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, ψυχαγωγία) πολλοί κάτοικοι της Λέσβου σκέπτονται να πάνε στην Τουρκία και να γυρίσουν πίσω δηλώνοντας "μετανάστες". Η επιθυμία αυτή είναι διάχυτη και ακούγεται από όλους χάριν αστεϊσμού, δηλώνοντας την υπέρτατη αδικία που γίνεται σε βάρος των Ελλήνων. Άλλο συμπόνια άλλο κοροϊδία. Σε λίγο θα παραδοθεί το νησί αμαχητί στους "αφρικανούς αδελφούς μας".

Περισσότερα...

Κάποιοι εδώ και πολύ καιρό βάλθηκαν να αλλοιώσουν την θρησκευτικότητα του νησιού. Αργά άλλα και σιωπηλά καταφθάνουν στο νησί όχι πρόσφυγες άλλα μετανάστες απ’ όλη την Αφρικανική ήπειρο. Μαζί με αυτούς από την Μέση Ανατολή νομίζεις ότι κατοικείς σ’ ένα τόπο πολλών εθνοτήτων που το μόνο κοινό που έχουν είναι η μουσουλμανική θρησκεία. Είναι άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από εμάς.

Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν να φύγουν από το νησί. Γιατί δεν τους αφήνουν να φύγουν; Τι σκοπό έχουν; Το νησί κάθε μέρα ασφυκτιά. Όσο μένουν όλοι αυτοί στο νησί θα αποκτήσουν δικαιώματα. Θα απαιτήσουν να αποκτήσουν τζαμιά. Θα απαιτήσουν να βάλουν μουσουλμάνους δασκάλους στα σχολεία μας για να μαθαίνουν τα παιδιά τους το κοράνι. Θα αλλοιώνεται μέρα με την μέρα η Ελληνικότητα του νησιού.

Πρέπει κάποιος να τολμήσει και να επιβάλει στους κρατικούς φορείς να αποσυμφορηθεί το νησί απ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση που περνάει. Θέλουμε την Λέσβο Ελληνική και Χριστιανική. Πριν φτάσουμε λοιπόν σε μια άλλη  Μικρασιατική καταστροφή, ας διατηρήσουμε αλώβητο το εθνικό μας φρόνημα τιμώντας τα κόκκαλα των προγόνων μας που πολέμησαν γι’ αυτά τα αγιασμένα χώματα.  

Ας διακηρύξουμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στον εποικισμό του νησιού. Κι’ ας γνωρίσουν κάποιοι που θέλουν να επιβάλουν τα ανίερα σχέδια τους και να παραδώσουν αμάχητη το νησί, ότι είναι γελασμένοι. Οι άγιοι του νησιού και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα είναι εμπόδιο στα σχέδια τους.

Θα μας δώσουν χρήματα, θα κάνουν έργα στο νησί. Θα δοθούν δουλείες σε πολλούς ανέργους. Κι’ όλα αυτά για να μπορέσουν να επιβάλλουν τα σχέδια τους. Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβανόμενοι την μελλοντική εξέλιξη των γεγονότων θα εγκαταλείψουν το νησί, πουλώντας σπίτια και περιουσίες, βρίσκοντας καταφύγιο σε άλλους τόπους. Δε λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας. 

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Λέσβου

Είμαι κάτοικος του ευλογημένου αυτού νησιού που έχει την Χάρη ενός μεγάλου πλήθους Αγίων, που έχυσαν το αίμα τους κηρύσσοντας την Ορθόδοξη Πίστη τους. Ενός Ελληνικού νησιού, το τρίτο σε έκταση, που κατά το πλείστον οι κάτοικοί του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Όταν ελευθερώθηκε η Λέσβος το 1912 υπήρχαν αρκετοί μουσουλμάνοι. Το 1922, όμως, μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι μουσουλμάνοι έφυγαν τηρώντας την συνθήκη της Λωζάνης και στη θέση τους ήρθαν οι πονεμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρόσφυγες από τα Μικρασιατικά παράλια.

Αυτό που πετύχαμε τότε –δηλαδή η Λέσβος να κατοικείται από Έλληνες Ορθόδοξους Κατοίκους– κινδυνεύει σήμερα να χαθεί. Εδώ και ένα χρόνο συσσωρεύεται στο νησί ένα πλήθος μουσουλμάνων, που εγκλωβίζεται επειδή δεν του επιτρέπουν να μεταβεί όχι μόνο στο εξωτερικό άλλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκτός από τα κέντρα υποδοχής, νοικιάζουν σπίτια, πολυτελή ξενοδοχεία, γίνονται μέλη της ευρύτερης περιοχής. Μιλάμε για εποικισμό που αλλοιώνει τον Ελληνικό και Ορθόδοξο χαρακτήρα της περιοχής. Εκτός της ευρύτερης περιοχής της πόλης και των κοντινών της οικισμών, η επεκτατική τους δράση προχωρά και στα χωριά της Λέσβου.

Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους ανθρώπους να νοικιάζουν σπίτια και ξενοδοχεία; Γιατί δεν τους απομακρύνουν από το νησί; Τι θα γίνει αν η Τουρκία συνεχίσει να στέλνει μετανάστες, που εγκλωβίζονται στο νησί; Μήπως θέλουν να μετατρέψουν την Λέσβο σε Μουσουλμανικό Εμιράτο;

 

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Μυτιλήνης

Λαμβάνοντας την επιστολή του κ. Χ.Α. (δεν γνωρίζουμε εάν έχουμε την συγκατάθεσή για να δημοσιοποιήσουμε το ονοματεπώνυμό του και γι’ αυτό αρκούμεθα στα αρχικά του) αισθανθήκαμε την ανάγκη να "απολογηθούμε" αλλά και να εξηγήσουμε για ακόμα μία φορά την στάση μας, σχετικά με την μέχρι σήμερα πορεία της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Δεν είναι λίγοι οι "καλοθελητές", που επεχείρησαν και επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να παρουσιάσουν τα πράγματα σύμφωνα με το συμφέρον και τις μικροσκοπιμότητες, που εξυπηρετούν. Η επιστολή του κ. Χ.Α. συνοψίζει όλες αυτές τις απόψεις, που όπως ο ίδιος λέει παραθέτει όχι ως σκέψεις του, αλλά μεταφέροντας τις συζητήσεις και τις απόψεις άλλων, που προφανώς δεν συμμερίζονται το όραμα και τον σκοπό της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Περισσότερα...

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.