www.KOINWNIA.com
youtube

kap

Ωραίο το θεωρητικό υπόβαθρο της παρατάξεώς σας αλλά υπάρχουν πολιτικές θέσεις; Αν αύριο κληθείτε να κυβερνήσετε τον τόπο τι διαφορετικό σκοπεύετε να πράξετε;

Αυτό το οποίο πρεσβεύουμε αλλά και μας διαφοροποιεί από τα άλλα κόμματα είναι το ότι πιστεύουμε πως η λύση σε όλα τα προβλήματα του τόπου είναι κοινή και ξεκινάει από τα πρόσωπα. Τα πολιτικά προβλήματα της χώρας είναι προβλήματα προσώπων. Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος είναι να αναδειχθούν πολιτικοί με αρχές που πηγάζουν από σταθερές αξίες. Χρειάζονται πολιτικοί οι οποίοι όχι απλά δεν θα φοβούνται να ζήσουν σε γυάλινα σπίτια, αλλά θα το επιδιώξουν και θα το κάνουν από μόνοι τους. Χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι θα δίνουν λόγο παντού και πάντα στον οποιοδήποτε και για οτιδήποτε τους ζητηθεί. Γι’ αυτό η θέση μας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί η δικαιοσύνη από τον κυβερνητικό έλεγχο, δηλαδή να μην εξαρτώνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι επιλογές και προαγωγές των δικαστικών λειτουργών.

Γιατί εμείς προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να δίνουμε λόγο κάθε στιγμή στον εαυτό μας με τον τρόπο που διδάσκει η αληθινή πνευματική ζωή. Ποιοι είναι αυτοί που σήμερα ζουν την πνευματική ζωή; Οι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει μέχρι μέσα τους πως η ζωή δεν τελειώνει στον θάνατο του ανθρώπου, αλλά συνεχίζει αιώνια. Οι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει πως η χαρά και η ευτυχία δεν βρίσκεται στην συγκέντρωση του πλούτου και της δόξας αλλά στο να γεμίζει και να ολοκληρώνεται η ύπαρξή τους με το να θέτουν τον εαυτό τους στο μικροσκόπιο καθημερινά και να διορθώνουν κάθε ατέλεια και πρόβλημα που επισημαίνεται από τον πνευματικό οδηγό τους. Όπως είναι προφανές οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ανάγκη τον εισαγγελέα ή τις αρχές για να είναι τίμιοι μιας και ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ αυστηρότερος από τους νόμους του κράτους.

Έτσι λοιπόν προκύπτει η πρώτη πολιτική θέση και ο βασικός άξονας της πολιτικής της παρατάξεώς μας. Η ανύψωση του πνευματικού επιπέδου, η οποία οφείλει να ξεκινήσει από τους άρχοντες και τους κυβερνώντες. Από εκεί και ύστερα αρχίζουν και απλουστεύουν τα πράγματα. Ήδη έχουν εκπονηθεί πλάνα και μελέτες για όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης με αποκλειστικό γνώμονα την πραγματική λύση των προβλημάτων. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα κόμματα δεν στηρίζουμε την ύπαρξή μας στην ύπαρξη προβλημάτων και τις υποσχέσεις για λύση. Η δική μας παρουσία στηρίζεται στον αδιάκοπο αγώνα της καλυτέρευσης του καθενός ξεχωριστά και στο πώς οι αρχές και η κυβέρνηση της Πατρίδος μας θα το διακονήσουν καλύτερα. Δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας πρωτίστως και κατόπιν όλους εσάς τους συμπολίτες μας με το να εκδίδουμε φυλλάδια και έντυπα των 40 και 50 σελίδων και εκεί να συνοψίζουμε όλο το πρόγραμμα της ανάπτυξης της χώρας! Δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε με την επιπολαιότητα και με την προχειρότητα που κυβερνούν την Πατρίδα μας όλοι οι πολιτικοί από τον θάνατο του μόνο αληθινού και μαρτυρικού Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Έχουμε σκοπό να επαναφέρουμε πραγματικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα γιατί αυτές υπάρχουν. Απλά θα πρέπει να φύγουν από τη μέση προσωπικά συμφέροντα, κλέφτες, καταχραστές, ανήθικοι και πάσης άλλης φύσεως παράσιτα που σήμερα απομυζούν τους πνευματικούς και οικονομικούς πόρους της Πατρίδος μας.


Μιλάτε και τονίζετε διαρκώς την συμβολή και την αξία της Εκκλησίας στην προσπάθεια της παράταξής σας. Πίσω λοιπόν από εσάς κρύβεται ή σας υποστηρίζει η διοικούσα Εκκλησία ή κάποιοι από την διοίκηση της Εκκλησίας; Σας κάνουμε αυτή την ερώτηση γιατί η σήψη έχει προχωρήσει και σε υψηλόβαθμα Εκκλησιαστικά πρόσωπα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι όταν ακούν ότι κάπου είναι αναμεμιγμένη η Εκκλησία, να αισθάνονται επιφύλαξη.

Κατηγορηματικά όχι! Ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει φέρει η σημερινή πνευματική και πολιτική κατάπτωση στον τόπο μας είναι το ότι οι έννοιες και οι λέξεις έχουν αλλοιωθεί, έχουν αμαυρωθεί και εν τέλει έχουν χάσει το νόημα και την βαρύτητά τους. Μία από αυτές είναι και η έννοια της Εκκλησίας.

Όταν λέμε πως «είμαστε άνθρωποι οι οποίοι προερχόμαστε μέσα από τους κόλπους της Εκκλησίας» εννοούμε αυτό που είπαμε και εξηγήσαμε στην παραπάνω ερώτηση. Είμαστε άνθρωποι που δεν ζούμε τη ζωή μας τυχαία. Έχουμε πνευματική ζωή, έχουμε στόχους και ιδανικά που ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει ή να αλλοιώσει. Όλα τα κόμματα έχουν μια ιδεολογία από την οποία προσπαθούν να πηγάσει η πολιτική τους και η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ούτε γνωστή, ούτε ορατή στον πολύ κόσμο. Στην δική μας περίπτωση είναι ξεκάθαρη!

Σύμβουλος και οδηγός μας είναι η πνευματική ζωή και αυτοί οι οποίοι έχουν μείνει υπερασπιστές και υπέρμαχοι της στις μέρες μας. Όσοι έχουν αυτόν τον τρόπο ζωής είναι μαζί μας και μας ενδυναμώνουν μέσα από τις ενορίες τους, τα μοναστήρια τους και τις μητροπόλεις τους.


Ποια είναι τα κοινά σημεία και ποιες οι διαφορές που έχετε με την Χριστιανική Δημοκρατία παλαιότερα και σήμερα με το ΛΑ.Ο.Σ. και την Δημοκρατική Αναγέννηση;

Κοινά σημεία δεν υπάρχουν! Δεν υπάρχει ούτε ένα! Δυστυχώς αυτές οι κινήσεις και προσπάθειες θέλησαν να συσπειρώσουν και να καπηλευτούν σε κάποιες περιπτώσεις την ψήφο των πιστών ανθρώπων. Έτσι λοιπόν πολιτικοποίησαν το Ευαγγέλιο, χρησιμοποίησαν κάποιες μεμονωμένες φράσεις του με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιά αλλά και να διακωμωδήσουν σε πολλές περιπτώσεις και την χριστιανική πίστη και τις αξίες της.

Χριστιανική Δημοκρατία: Ο τίτλος και μόνο είναι περίεργος. Συνυπάρχουν δύο έννοιες που λογικά και μόνο να το εξετάσει κανείς, διαπιστώνει το άτοπο της εκφράσεως! Χριστιανική σημαίνει πως άρχει ο Χριστός, ενώ Δημοκρατία σημαίνει πως άρχει ο Δήμος (ο λαός δηλαδή). Τι σημαίνει λοιπόν η σύζευξη των δύο; Ότι άρχουν μαζί Χριστός και λαός ή ότι ο Χριστός υποτάσσεται στην βούληση και στην πλειοψηφία του λαού; Όποιο από τα δύο και να δεχτούμε, αντιλαμβανόμαστε πολύ απλά το άτοπο και το γελοίο του ισχυρισμού.

Γνώμονας μας και πάλι λέμε είναι η πνευματική ζωή όπως την παραλάβαμε από τους πατέρες μας και αυτοί από το Χριστό. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ένας δούλος να έχει δύο αφεντικά. Εμείς όλοι πάντως προτιμούμε αφεντικό μας να είναι ο Χριστός και όχι κάποιος μεγαλοβιομήχανος, εκδότης, τραπεζίτης ή ακόμα χειρότερα κάποια υπερδύναμη είτε με μορφή κράτους είτε με μορφή Στοάς!

ΛΑ.Ο.Σ.: Μια προσπάθεια προσέγγισης και προσέλκυσης ψήφων του πιστού λαού καθαρά καιροσκοπική και κερδοσκοπική. Μία πολιτική παράταξη η οποία δεν διστάζει όποτε τη συμφέρει να απειλεί την δεξιά πολιτική δύναμη από την οποία και προέρχεται, μια παράταξη που ανερυθρίαστα προσκαλεί τους χριστιανούς να την στηρίζουν ενώ απαρτίζεται από ανθρώπους αθέους ή οπαδούς πεθαμένων θρησκειών όπως οι δωδεκαθεϊστές, ή ακόμα-ακόμα από ανθρώπους με ασυμβίβαστο με τον χριστιανισμό ηθικής, αν κρίνουμε από το μεταμεσονύκτιο τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού τους. Βασίστηκαν στο γεγονός του ότι δεν υπήρχε κάποιος πολιτικός χώρος να στεγάσει τους πιστούς και άδραξαν την ευκαιρία να αλιεύσουν ψήφους.

Δημοκρατική Αναγέννηση: Στηρίζεται κυρίως στο ότι ο πρόεδρός της ο κ. Παπαθεμελής είναι ηθικός άνθρωπος και δεν έχει συνδέσει το όνομά του με καταχρήσεις ή ατασθαλίες. Από εκεί και μετά υπάρχει μια αποτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης της Χριστιανικής Δημοκρατίας, αφού τα εναπομείναντα στελέχη της τελευταίας προσχώρησαν στην Δ.Α. Δεν καταφέρνει λοιπόν να απεγκλωβιστεί από τα Δυτικά Προτεσταντικά πρότυπα των Χριστιανοδημοκρατικών μοντέλων και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα και την πολιτική του Καποδίστρια που έλεγε πως η Εκκλησία είναι η ψυχή του Έθνους.

Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κοινά σημεία της παράταξής μας με τις παραπάνω κινήσεις και κόμματα.


Λετε και τονίζετε διαρκώς το σύνθημα «Είναι η Πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω!» Τελικά μήπως είσαστε εθνικόφρονες ή υπέρ το δέον πατριώτες σε βαθμό γραφικό ή επικίνδυνο;

Η διαφορά μας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πολιτικού χώρου είναι στο πού δίνουμε βαρύτητα και στο τι θεωρούμε σημαντικό και απαραίτητο. Αυτό φυσικά δεν είναι τίποτε άλλο από την Πατρίδα μας ως τόπο όπου θα μπορούμε να ζούμε την πνευματική ζωή. Όπως ήταν παλιά! Γι’ αυτό λέμε και τονίζουμε: Είναι η πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω! Δεν πρόκειται για μια κρίση πατριωτισμού κάποιων παρανοϊκών ή γραφικών ανθρώπων. Πρόκειται για την κραυγή αγωνίας όλων αυτών που βλέπουν την Πατρίδα μας να χάνεται και τη θέση της να παίρνει μια χώρα όπου αρχές και ιδανικά είναι ό,τι σαπίζει και ό,τι βρωμάει! Η τρέλλα της καθημερινότητας του καθενός μας, μας έχει οδηγήσει στη λήθη μιας πραγματικότητας που θα έπρεπε να είχαμε πάντοτε προ οφθαλμών: Τα χώματα στα οποία πατάμε είναι βαμμένα με το αίμα των πατέρων, των παππούδων και των προγόνων μας, πολλοί από τους οποίους είναι Άγιοι. Για να μπορούμε εμείς σήμερα να κάνουμε τη ζωούλα μας όπως θέλουμε, κάποιοι θυσίασαν τη δική τους. Δεν ήσαν κορόιδα αυτοί οι άνθρωποι και δεν είχαν κατέβει από κάποιον άλλο πλανήτη. Ήσαν άνθρωποι που δεν είχαν γνώμονα και κέντρο της ύπαρξής τους τον εαυτό τους! Αυτών θέλουμε να είμαστε συνεχιστές και μιμητές! Δεν είμαστε ούτε γραφικοί, ούτε τρελλοί! Το γράφουμε ξεκάθαρα στην διακήρυξη του κόμματός μας: «...Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θέλουμε να διακονήσουμε και όχι να διακωμωδήσουμε τις αρχές της πνευματικής ζωής και του ήθους των Πατέρων μας - όπως έγινε κατά το παρελθόν και γίνεται συχνά και σήμερα - σεβόμενοι και τους αρχαίους προγόνους μας οι οποίοι με πνευματική ωριμότητα και πλήρη συνείδηση αντάλλαξαν τον χαροπαλαίοντα αρχαίο κόσμο με την Αιώνια Ζωή....»


Με αυτά που λετε και διακηρύσσετε περί πνευματικής ζωής πείθετε τους πιστούς ανθρώπους να σας ψηφίσουν. Οι άθεοι ή όσοι πιστεύουν μεν αλλά χαλαρότερα και χωρίς να ζουν την πνευματική ζωή, γιατί να σας ψηφίσουν;

Μπορεί να μας ψηφίσει οποιοσδήποτε πιστεύει πως αυτά που λέμε είναι λογικά, έχουν συνέπεια και κυρίως μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Τόσο καιρό, οι πιστοί άνθρωποι ψήφιζαν άπιστους ή και πολέμιους της Εκκλησίας, ελπίζοντας πως τουλάχιστον θα διαχειριζόντουσαν τίμια και σωστά το κράτος. Δυστυχώς όλοι αυτοί διαψεύσθηκαν πανηγυρικά! Είναι βέβαια απόλυτα λογικό κάτι τέτοιο. Όπως λεει πολύ σωστά ο Ντοστογιέφσκι «χωρίς τον Θεό, τα πάντα επιτρέπονται». Εμείς ξέροντας αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτε χωρίς τον Θεό! Άρα σε μας δεν επιτρέπονται τα πάντα. Αν αυτό εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά και σε ανθρώπους εκτός Εκκλησίας γιατί να μη μας ψηφίσουν; Γιατί να μη μας γνωρίσουν από κοντά; Μπορεί να δουν κάτι στη ζωή μας που να τους τραβήξει κι αυτούς. Άλλωστε είναι απόλυτα λογικό να μας ψηφίσει ένας άθεος γιατί δεν κινδυνεύει η αθεΐα του από την δική μας πίστη ενώ συγχρόνως είναι απόλυτα βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι πιστοί κυβερνώντες να τον κλέβουν.


Αν τελικά γίνετε κυβέρνηση, θα επιβάλλετε την χριστιανική ζωή και θα εκτοπίσετε όλους όσους δεν πιστεύουν;

Η φύση του Χριστιανισμού όπως ο ίδιος ο Χριστός την προσδιόρισε, είναι τελείως ξένη με κάθε είδους καταναγκασμό. Η πίστη των ανθρώπων που απαρτίζουμε την παράταξή μας είναι μια εγγύηση προς όλους για τη χρηστή διοίκηση του κράτους ενώ ταυτόχρονα θα προασπίσει και τα δικαιώματα των πιστών Χριστιανών της Πατρίδας μας που είναι η πλειοψηφία του λαού μας. Σαφώς τα δικαιώματα όλων των κοινωνικών μερίδων θα διασφαλισθούν, θα πάψει όμως αυτό που γίνεται σήμερα δηλαδή το πιστεύω μιας ασήμαντης μειοψηφίας να επιβάλλεται ετσιθελικά σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.


Πιστεύετε σήμερα πως μπορεί κάποιος πολιτικός στην Ελλάδα να κάνει κάτι πέρα και έξω από τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Φυσικά και το πιστεύουμε! Τρανό παράδειγμα είναι οι Ιρλανδοί! Δεν θέλησαν και δεν ψήφισαν το Ευρωσύνταγμα. Στην πατρίδα μας οι πολιτικοί, κάθε τι που θέλουν οι ίδιοι να εφαρμόσουν ακολουθούντες τις προσταγές των χορηγών τους, το επιρρίπτουν στην Ε.Ε. Γνωρίζετε πως το θέμα των ταυτοτήτων το δημιούργησε μόνη της η χώρα μας; Η Ε.Ε. ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα! Στην Ελλάδα όμως, αυτοί που έχουν συμφέρον να αποκρύψουν το πού πιστεύουν, το έκαναν νόμο και έριξαν το βάρος στην Ε.Ε. Αλήθεια τι έχουν γίνει 3.000.000 υπογραφές για το εν λόγω ζήτημα; Σε ποιανού το συρτάρι χάθηκαν τόσες γνώμες; Ποια δημοκρατία ξέχασε την άποψη τόσων πολιτών της;

Το ίδιο ισχύει και με το επώνυμο των παντρεμένων γυναικών. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι παντρεμένες γυναίκες μπορούν να επιλέξουν το αν θα πάρουν το επώνυμο του συζύγου τους ή θα κρατήσουν το πατρικό τους. Στην Ελλάδα όμως είναι προσβλητικό!!! Δεν είναι προσβλητικό να επιβληθεί με το έτσι θέλω είτε το πατρικό είτε του συζύγου, αλλά είναι το να έχουν δικαίωμα να επιλέξουν!! Και μάλιστα οι γυναικείες οργανώσεις –οι οποίες κανείς δεν ξέρει ποιες είναι– διακηρύσσουν δημόσια την απαξιωτική γνώμη τους για τις γυναίκες λέγοντας ότι θα υποκύψουν στο φόβο και στην πίεση των ανδρών τους και θα υποχρεωθούν να πάρουν το επώνυμό τους!! Δυστυχώς σαν έθνος απωλέσαμε την κοινή λογική και δεν μας φταιει η Ε.Ε.!


Αναφέρετε συχνά τον Καποδίστρια ως πολιτικό και πρότυπό σας, αλλά ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιος ήταν πραγματικά. Μήπως θα έπρεπε να μας γράψετε κάτι παραπάνω γι’ αυτόν;

Υπάρχει πολύ δίκιο σε αυτή την ερώτηση. Ήδη στον διαδικτυακό μας τόπο ετοιμάζουμε ολόκληρη παρουσίαση του έργου και της δράσης του πραγματικού κυβερνήτη της Ελλάδας. Θα δείξουμε επακριβώς το πώς με την πολιτική του έγινε κράτος η Ελβετία και η Γερμανία, δύο χώρες που ακόμα μέχρι τις μέρες μας αποτελούν πρότυπο κράτους και οργάνωσης. Ακόμα θα δείξουμε πώς η πολιτική και η παρέμβαση του Καποδίστρια δεν άφησε να καταστραφεί η Γαλλία μετά την ήττα του Ναπολέοντα αλλά και το πώς ενισχύθηκε το γόητρο της κραταιάς τότε Ρωσίας.

Το μόνο που θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, επειδή μας το ρωτούν συχνά, είναι πως, όχι μόνο δεν ήταν Μασώνος, αλλά έθεσε και ως προϋπόθεση για να υπηρετήσει κανείς το κράτος, την αποδοκιμασία της Μασωνίας. Αυτή η φήμη παραμένει άγνωστο σε εμάς πώς και από ποιους διαδόθηκε και σε ποια στοιχεία βασίζεται.

Θα ζητήσουμε μόνο την υπομονή σας, με δεδομένο ότι οικονομικοί πόροι δεν υπάρχουν στην προσπάθειά μας. Όλα γίνονται με προσωπική εργασία όλων μας οι οποίοι παράλληλα έχουμε και τις εργασίες με τις οποίες προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Πάντως ήδη το έχουμε ξεκινήσει και ελπίζουμε σύντομα να σας παρουσιάσουμε τα πρώτα στοιχεία.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.