www.KOINWNIA.com
youtube

Συνέντευξη του μέλους της Κ.Ε. κ. Μιχάλη Ηλιάδη στην Πένυ Τσακίρη.

Ερ.   Κύριε Ηλιάδη η παράταξή σας, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρουσίασε τις πολιτικές της θέσεις στις 7/12 στην Αθήνα. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;

Απ.   Πράγματι την Κυριακή στις 7 Δεκεμβρίου και παρά τα δυσάρεστα γεγονότα που ήδη συνέβαιναν στην Αθήνα έγινε από τον πρόεδρο της παράταξης η παρουσίαση κάποιων βασικών πολιτικών θέσεων και επακολούθησε συζήτηση

Ερ.   Θα θέλατε να κάνετε μία αναφορά σε όσα ειπώθηκαν;

Απ.   Ευχαρίστως. Ο Πρόεδρος ανέλυσε τις πνευματικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται η Παράταξη και επανέλαβε ότι είναι αδιανόητο για τούς χριστιανούς να βλέπουν την πολιτική ξεχωριστά από την πνευματική τους ζωή, αφού η πολιτική αναφέρεται στον τρόπο και στις εκφράσεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Ακολούθως εξετέθη το πλήρες Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Παράταξης, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος, δημοσιοποιείται τόσο νωρίς κατόπιν απαιτήσεως των ανθρώπων, οι οποίοι προσβλέπουν στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» όχι ως εις ένα μικρό κόμμα αλλά ως Κόμμα εξουσίας.

Πρώτη βασική διαφορά της Παράταξής μας από τα γνωστά προγράμματα των κομμάτων είναι ότι περιορίζει τα Υπουργεία σε 6, ενώνοντας τις ομοειδείς αρμοδιότητες η συνδυάζοντας αρμοδιότητες. Οι θέσεις παλαιών Υπουργείων και Υφυπουργείων μετατρέπονται σε Γενικές Διευθύνσεις. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα και μειώνονται οι Κρατικές δαπάνες, αφού ως γνωστόν οι μισθοί των Υπουργών και των Υφυπουργών είναι πολύ υψηλότεροι των μισθών των Γεν. Διευθυντών. Από αυτήν και μόνο την ρύθμιση, χωρίς να επιβληθεί καμία φορολογία, εξασφαλίζονται οι συντάξεις τριών ετών!

  • Ένα σπουδαίο, επίσης, μέτρο είναι η κατάργηση του Νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών» (πού κατ' ευφημισμόν ονομάζεται έτσι, ενώ ουσιαστικά πρόκειται περί ανευθυνότητός τους), και η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, πλην της ασυλίας για τον πολιτικό τους λόγο.
  • Άλλο μέτρο είναι η αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση. Οι προαγωγές στους κλάδους αυτούς θα γίνονται από την Ιεραρχία των Κλάδων αυτών και όχι από Κυβερνητικό Συμβούλιο. Αυτονόητο είναι ότι καταργείται το ΚΥΣΕΑ.
  • Οι μισθοί των βουλευτών θα λαμβάνουν κάθε χρόνο τις αυξήσεις των μισθών του Δημοσίου και δεν θα ρυθμίζονται με ειδικά πλαφόν.

Τα Υπουργεία ορίζονται με βάση την Πνευματική και όχι την Οικονομική σπουδαιότητα. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών είναι τελευταίο στην Ιεραρχία, καθ' ότι δεν είναι αυτό πού θα χαράσσει την Κυβερνητική Πολιτική αλλά θα υπηρετεί την Πολιτική της Κυβερνήσεως.

Η σειρά και τα νέα ονόματα των Υπουργείων είναι:

1.       Υπουργείο Εκκλησιαστικών, Παιδείας και Πολιτισμού

2.       Υπουργείο Διεθνών Σχέσεων (πρώην Υπουργείο Εξωτερικών)

3.       Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης & Οργάνωσης

4.       Υπουργείο Στρατιωτικών, Δημοσίας τάξεως και Δικαιοσύνης

5.       Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού (Στηρίζεται στην φιλοσοφία των προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και, βεβαίως, συνδυάζεται με την πλουτοπαραγωγό πηγή του αθλητισμού, η ‑­οποία σήμερα δαπανάται ανόμως, ενώ πρέπει να επενδύεται σε νοσοκομειακές μονάδες)

6.       Υπουργείο Οικονομίας

Ερ.   Ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όσα μας λέτε κύριε Ηλιάδη. Όμως, δεν πληροφορηθήκαμε τίποτα ούτε από τις εφημερίδες ούτε από την τηλεόραση

Απ.   Οι βαρόνοι του μεγαλοεκδοτικού τύπου και της τηλεόρασης έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν όπως, τα καλλιστεία σκύλων ή τα ρούχα των διάφορων αναγνωρίσιμων από τις πολιτικές θέσεις μίας νέας παράταξης όπως είναι η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία στελεχώνεται από νέους ανθρώπους που βρίσκονται έξω από τα διάφορα κυκλώματα. Ακριβώς γι’ αυτό, γιατί το ήθος και η λογική τους δεν συνάδει με τα δικά μας, μας αγνοούν προκλητικά, ενώ ειδοποιούνται για κάθε μας εκδήλωση, εφαρμόζοντας τη φράση που λέει πως αν δεν φαίνεσαι στο γυαλί δεν υπάρχεις. Εμείς όμως υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε με όσα μέσα έχουμε, έστω και στόμα με στόμα για να διαδώσουμε τα πιστεύω μας.

Ερ.    Πως σχολιάζεται το φλέγον θέμα που είναι τα γεγονότα που αναστάτωσαν την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες;

Απ.   Ένα θέμα πολύ σοβαρό και γι’ αυτό πρέπει να το βάλουμε στη σωστή του διάσταση. Κατ’ αρχήν έχουμε τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ενός παιδιού, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδηλώσεις - εκφράσεις διαμαρτυρίας των ανθρώπων, κυρίως των νέων με αφορμή το συμβάν. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις εμφανίζεται η οργή και κάποιες φορές η βίαιη και καταστροφική συμπεριφορά των νέων. Αυτή έχει σίγουρα και άλλες – πλην της διαμαρτυρίας – αιτίες, όπως η διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών των νέων, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού που βιώνεται με τις κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες, η εκμετάλλευση – γενιά των ανασφάλιστων stage και των 700 ευρώ – η ανεργία, η φτώχεια, τα συνεχόμενα σκάνδαλα της πολιτικής ζωής

Η προέλευση όμως όλων των βίαιων συμπεριφορών, είναι καρπός ενός εσωτερικού αδιεξόδου, είναι καρπός της έλλειψης αξιών, της έλλειψης ουσιαστικής παιδείας και εν Χριστώ νουθεσίας των νέων. Ας δούμε πώς μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα. Χωρίς οικογένεια ουσιαστικά, μια που οι γονείς συνήθως εργάζονται – αν δεν αδιαφορούν – με δάσκαλο την τηλεόραση – οι άλλοι, οι πραγματικοί δάσκαλοι σπανίζουν όλο και περισσότερο – που διδάσκει τη βία, τον αγελαίο καταναλωτισμό και την ηδονοθηρία. Τα χρήματα, μαθαίνουν, είναι το παν, είναι το μέσο για να περνάνε καλά. Ο εσωτερικός τους κόσμος στερημένος από την ηρεμία και την γαλήνη που δίνει ή Όντως ζωή, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα του lifestyle και Η/Υ από τη μια και της σκληρής, χωρίς αγάπη και κατανόηση πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά. Έτσι, εύκολα οι νέοι παρασύρονται σε παραβατικές συμπεριφορές από τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες, σε τυφλή βία και καταστροφική μανία, καταστάσεις που ποτέ στο παρελθόν δεν συνόδεψαν τα αιτήματα της νεολαίας μας.

Ερ.   Δικαιολογούνται όμως τα τόσο εκτεταμένα επεισόδια και ποιοι τελικά είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι που σε κάθε αφορμή και ειδικά τώρα προκάλεσαν αυτές τις τεράστιες καταστροφές.

Απ.   Η γνώμη μου είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την οργή των νέων για το τραγικό συμβάν και προκάλεσαν, παρασύροντας, όπως προείπα κάποιους μαζί τους, πρωτοφανείς καταστροφές, τόσο στις περιουσίες των συνανθρώπων τους όσο και στην ίδια την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Μιλάω φυσικά για του κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές που στήνουν τη δική του εξουσία του τρόμου και τις καταστροφές σε τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε Ιερούς Ναούς κλπ. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι κ. Τσακίρη, κουκούλες φορούν όσοι θέλουν να κρύβονται. Στην Ελλάδα κουκούλες φορούσαν στην κατοχή οι συνεργάτες των Γερμανών, όταν κατέδιδαν τους πατριώτες. Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο και την Νομική το 1973 δεν φορούσαν κουκούλες. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ύποπτο ρόλο. Κρύβονται και δημιουργούν συστηματικά καταστροφές και κοινωνική αναταραχή, παίζοντας το παιχνίδι κάποιων κέντρων.

Ερ.    Υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί ακόμη που θεωρούν τα γεγονότα λαϊκή εξέγερση και τα συγκρίνουν με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973.

Απ.    Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία – δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει τόση πολιτική αφέλεια – να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις. Θυμηθείτε ότι στο Πολυτεχνείο κυμάτιζε η Ελληνική σημαία, τώρα οι σημαίες καίγονται. Θυμηθείτε ότι δεν έγιναν τότε εκτεταμένες καταστροφές, παρότι απέναντί τους ήταν η χούντα. Τώρα, οι καταστροφές είναι η μοναδική επιδίωξή τους και τίτλος τιμής. Τι είδους λαϊκή εξέγερση είναι αυτή, όταν από τους εμπρησμούς των καταστημάτων στην Αθήνα,  θα χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μισθωτοί των 800 – 1000€; Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμα για να δείξω την σκοπιμότητα και τον ύποπτο ρόλο τέτοιων δηλώσεων, θα σας πω όμως μόνο κάτι τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό. Όλοι αυτοί οι «αντιεξουσιαστές» μαζί με όλα τα άλλα τσάκισαν και το ηθικό των πολιτών, σπέρνοντας φόβο κι ανασφάλεια κι αυτό είναι τρομοκρατία και οπισθοδρόμηση.

Ερ.    Θεωρείτε δηλαδή, ότι υπήρξε εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος από κάποιους οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους κουκουλοφόρους για να πετύχουν τους στόχους τους και πώς το θεμελιώνετε αυτό;

Απ.   Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι περίπου όπως τα περιγράψατε. Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά εδώ έχουμε μία σειρά ενδείξεων κατά τη γνώμη μου πολύ ισχυρών, όπως:

o   Η κυρία Παπαρήγα πάντα σοβαρή και υπεύθυνη στις δηλώσεις της, μίλησε για «Ταλιμπάν – κουκουλοφόρους» και αναφέρθηκε σε κατευθυνόμενους από κέντρα εκτός Ελλάδας.

o   Σε άρθρο του ο Ελεύθερος Τύπος» έγραψε ότι από τις 17/11 βρίσκονται στην Ελλάδα «εισαγόμενοι αντιεξουσιαστές»

o   Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια τηλεοπτικά συνεργεία του BBC και του Reuters, είχαν έρθει στην Αθήνα και τα πλέον ανθελληνικά σχόλια περί της εύθραυστης ελληνικής δημοκρατίας προήλθαν από την αγγλική «Guardian».

o   Ξένες πρεσβείες σύμφωνα με δημοσιεύματα είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους.

o   Είκοσι επτά (27) αυτοκίνητα με πέτρες θαλάσσης μάζεψαν τα συνεργεία του δ. Αθηναίων από την οδό Μάρνη. Δύσκολο να πιστέψω ότι τις έβγαλε το κύμα στην Ομόνοια

o   Χιλιάδες SMS στάλθηκαν στα κινητά τηλέφωνα μαθητών πανελλαδικά (μέσω συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας) από τον ίδιο server που βρίσκεται στο Πολυτεχνείο και τους καλούσε σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Να θυμίσω εδώ ότι το site indymedia που κατεύθυνε τις κινητοποιήσεις ανήκει στον κ. Soros και φιλοξενείται στον server του Πολυτεχνείου. Τίθεται βέβαια εδώ ένα τεράστιο θέμα. Πώς ένα τέτοιο ιδιωτικό site φιλοξενείται και χρησιμοποιεί δίκτυο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο λόγο ακριβώς του χαρακτήρα του έχει τεράστιες δυνατότητες; Ποιοι το οργανώνουν και ποιοι επιτρέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

o   Ο στρατηγικός σχεδιασμός των κινητοποιήσεων και των μπλόκων σε κομβικά σημεία που νέκρωσαν ολόκληρη την Αθήνα.

o   Πάνω από τους μισούς συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πολλοί μιλούσαν μόνο αγγλικά, ενώ αναφέρεται και εμπλοκή σκληρών μεταναστών, κυρίως Αλβανών (UCK).

Ερ.    Πράγματι, υπάρχουν κραυγαλέες ενδείξεις ότι κάτι άλλο υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα.

Απ.   Τι νομίζετε εσείς ότι εννοούσε η κ. Μπακογιάννη όταν δήλωνε στο Γερμανικό «Der Spigel» «Περίμενα κάτι τέτοιο». Αν το περίμενε, πώς εξηγείται το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τόσο ανυποψίαστη;

Πώς θα σχολιάζατε το γεγονός ότι δύο εβδομάδες περίπου πριν τα γεγονότα ανώτερος Βρετανός διπλωμάτης είπε «… αυτός είναι ο καταλληλότερος καιρός να λύσει κάποιος τα προβλήματά του με την Ελλάδα;»

Διερωτώμαι λοιπόν, μήπως επιδιώκουν κάποιοι να δημιουργηθεί μία χαώδης κατάσταση στη χώρα, μία ακυβερνησία ίσως, που θα μας οδηγήσει σε οδυνηρούς συμβιβασμούς έναντι των εξωτερικών μας κυρίως θεμάτων. Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται πιθανολογώ και ο πυροβολισμός με 38άρι magnun στο Περιστέρι, που τραυμάτισε τις προάλλες τον μαθητή. Θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο όπλο, τυχαία δεν θρηνήσαμε θύματα ξανά, οπότε το σχέδιο πυροδότησης θα ολοκληρωνόταν.

Ερ.   Πώς σχολιάζετε το ρόλο των πολιτικών κομμάτων και τη στάση που κράτησαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων;

Απ.   Τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως είναι οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων. Με τις πολιτικές τους εδώ και χρόνια δημιούργησαν στη νεολαία τα αδιέξοδα που προαναφέραμε, ενώ ανέχονται το φαινόμενο των κουκουλοφόρων. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προτείνει ποινικοποίηση της κουκούλας. Έχουν δε, οδηγήσει την κοινωνία σε μία απίστευτη παρακμή με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που τα ίδια δημιούργησαν και εκτρέφουν. Χαρακτηριστικό της ανυπαρξίας κράτους που έχουν προκαλέσει, είναι η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, αλλά και της έρευνας, για το τόσο σοβαρό θέμα του θανάτου ενός νέου ανθρώπου.

Η στάση όμως των περισσότερων κομμάτων με εξαίρεση αυτή του ΚΚΕ ήταν τραγική. Απέναντι σε μία ανύπαρκτη κυβέρνηση έχουμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που προσδοκώντας πολιτικά οφέλη από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, ζητούν εκλογές σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα (μόλις το 19% των ερωτηθέντων ζητάει εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS, εφημ. ΠΑΡΟΝ 14/12). Το πρώτο που επιζητεί ο Ελληνικός λαός και η κοινή λογική επιτάσσει, είναι να ειρηνεύσει η χώρα μας. Αλήθεια, ποια είναι η λογική των συνδικαλιστών τους εκπαιδευτικών και όχι μόνο, που οργανώνουν πάλι διαδηλώσεις στις 9 Ιανουαρίου; Αυτοί νοιάζονται για τον τόπο όταν, γυρίζοντας οι μαθητές από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τους ξαναβάζουν στο παιχνίδι των κινητοποιήσεων με κάποια, ξεχασμένη για χρόνια, αφορμή; Αυτοί θέλουν να ειρηνεύσει ο τόπος μας, θέλουν το καλό της πατρίδας μας ή το μόνο που τους απασχολεί είναι να ξαναπάρουν την εξουσία που έχασαν με οποιοδήποτε κόστος; Θα σας πω και κάτι ακόμα, προσωπικά «θαύμασα» τον κ. Φούρα δήμαρχο Πάτρας όταν δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό, ότι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους από την καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων, ήταν Χρυσαυγίτες.

Ε, λοιπόν, αυτοί περιμένουμε να μας κυβερνήσουν αύριο;

Ερ.   Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των γεγονότων τι άποψη έχετε;

Απ.   Η κ. Παπαρήγα που θεωρώ σοβαρή πολιτικό, νομίζω πως είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κατακραυγή προς το συγκεκριμένο κόμμα από στελέχη όλων των κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ για τη στάση του στα γεγονότα κάτι δείχνει. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε στην «Κ. Ελευθεροτυπία» στις 21/12 την εκμετάλλευση των γεγονότων και τις ταραχές που ακολούθησαν φαινόμενα πολιτικής αλητείας και υπέδειξε σαν υπεύθυνο το ΣΥΡΙΖΑ που τα καθοδηγεί. Τι σημαίνει άραγε η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ο αγώνας πρέπει τώρα να μεταφερθεί στα σχολεία; Ας θυμηθούμε ακόμα ποιοι υπερασπίζονταν ανέκαθεν τους ταραξίες που συλλάμβανε η αστυνομία και τόσα άλλα.

Ερ.   Πώς κρίνετε τη στάση της αστυνομίας;

Απ.   Η αστυνομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία που υπήρχε στη χώρα μας κάποιες δεκαετίες πριν. Η εντελώς αψυχολόγητη, εξωυπηρεσιακή και απαράδεκτη έως εγκληματική συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου δεν μπορεί να χαρακτηρίζει συλλήβδην ολόκληρη της αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού που πλέον μπαίνουν στις αστυνομικές Ακαδημίες με πανελλαδικές εξετάσεις, που εργάζονται πολλές φορές σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η ψυχολογική φόρτιση και η πολύωρη καταπόνηση που δέχονται κάποιες φορές είναι τεράστια. Αυτά βέβαια, δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση, την υπερβολική βία που κάποιοι κάποιες φορές επιδεικνύουν. Ας αποφασίσουμε όμως κι εμείς τι αστυνομία θέλουμε. Μπορεί και να πρέπει να αφοπλιστεί ή και να καταργηθούν τα Υ.ΜΕ.Τ. (πρώην Μ.Α.Τ.), όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας σοβαρευτούμε όμως. Συλλαμβάνει η αστυνομία διαμαρτυρόμαστε γιατί συλλαμβάνει, δε συλλαμβάνει πάλι διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν το κάνει. Θέλουμε μία αστυνομία που να βρίσκει το μπελά της επειδή συλλαμβάνει παρανομούντες «καλλιτέχνες» και διασύρεται στα κανάλια; Θέλουμε μία αστυνομία που απασχολείται για τη φύλαξη διάφορων πλουσίων αναγνωρίσιμων, που νομίζουν πως χρειάζονται προστασία ή αυτή που πραγματικά θα διαφυλάττει τη νομιμότητα και θα είναι αρωγός του πολίτη;

Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να λοιδωρούνται και να εξυβρίζονται οι αστυνομικοί από μαθητές, φτάσαμε στο σημείο δεκάχρονα παιδιά – υποκινούμενα φυσικά – να πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς, φτάσαμε στο σημείο να προπηλακίζονται αστυνομικοί στα γήπεδα, επειδή φορούσαν τη στολή τους. Πάνω από 130 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί στα νοσοκομεία. Πριν λίγες ημέρες πέθανε ο Παναγιώτης Τομαράς, ο αστυνομικός που αναίτια δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από αναρχικούς που τον άφησαν φυτό για περίπου ενάμιση χρόνο. Αυτοί άραγε δεν είναι άνθρωποι; Να σας πω ακόμη δύο γεγονότα που σίγουρα δε μαθαίνονται εύκολα, ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, που στο συγκεκριμένο γεγονός έχουν ύποπτο ρόλο. Το πρώτο είναι ότι οργανωμένες ομάδες των τραμπούκων αυτών, κυκλώνουν ανθρώπους που κινούνται ανυποψίαστοι, πεζοί ή εποχούμενοι και απαιτούν επίδειξη ταυτότητας. Αν ο άτυχος συνάνθρωπος μας εργάζεται στα σώματα ασφαλείας κινδυνεύει όπως καταλαβαίνετε όχι μόνο η περιουσία του αλλά και η ίδια του η ζωή. Το δεύτερο γεγονός είναι ότι τις προάλλες μέσα στο μετρό επιτέθηκαν και έγδυσαν μία κοπέλα αστυνομικό που φορούσε τη στολή της υπηρεσίας της. Αν αυτά δεν συνιστούν διχασμό της ελληνικής κοινωνίας στο επίπεδο της νεολαίας, τότε τι είναι; Ας είναι πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους κάποιοι πολιτικοί  μας ταγοί, ας δείξουν αυτοσυγκράτηση και ας εγκαταλείψουν τις καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές τους πολιτικές γιατί οδηγούμαστε σαν λαός σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος μέσα από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και ο σοβαρότατος τραυματισμός αστυνομικού στις 5 του μηνός, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μου. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και μαζί και ο φυσικός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν απών.

Ερ.   Μιλήσατε για ύποπτο ρόλο των ΜΜΕ. Τι εννοείτε και πως κρίνετε τον τρόπο που κάλυψε η τηλεόραση και τύπος τα γεγονότα;

Απ.   Για το ρόλο των καναλαρχών έχω επανειλημμένα εκφραστεί. Έχουν βασικό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, για την αποδόμηση όσων αξιών και προτύπων ήταν κάποτε τα στηρίγματα αυτού του λαού. Στα συγκεκριμένα γεγονότα είχαμε υπερβολές, βαρύγδουπες αναφορές, προσπάθεια αποπροσανατολισμού και καμία αυτοσυγκράτηση κυρίως από την ιδιωτική τηλεόραση. Υπήρχε εμπάθεια στην κριτική τους και δυστυχώς που το λέω ηθική αυτουργία στις καταστροφές. Όταν λ.χ. ο κουκουλοφόρος που τα σπάει περιγράφεται σαν διαδηλωτής ή όταν οι διάφοροι τηλεοπτικοί αστέρες καλούν τα νέα παιδιά και τα κολακεύουν για την «αγωνιστικότητά» τους, ενώ συγχρόνως κόβουν στον αέρα τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, αυτό δεν αποτελεί φασιστική συμπεριφορά και πολιτική «σπέκουλα», αλλά και ηθική αυτουργία; Δεν ωθούν τους νέους που λειτουργούν παρορμητικά να εξεγερθούν; Όσον αφορά τον μεγαλοεκδοτικό τύπο ισχύουν τα ίδια, αλλά με μεγαλύτερη σοβαροφάνεια. Υπήρχε κι εδώ προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων αλλά και χειραγώγησης των νέων. Σε ρεπορτάζ στις 16/12 της «Ελευθεροτυπίας» λ.χ., ταυτίζονται οι μαζικές συγκεντρώσεις των μαθητών με τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, πράγμα ψευδές και ανυπόστατο.

Ερ.   Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το γεγονός του θανάτου του 16χρονου μαθητή;

Απ.   Δολοφονία, αν τα ελληνικά μου με βοηθούν, είναι ο φόνος με δόλο, δηλαδή με πρόθεση. Αν δε βγουν τα οριστικά και επίσημα συμπεράσματα από τη βαλλιστική εξέταση και την εξέταση της σφαίρας από τους ειδικούς, στους οποίους μετέχει σημειωτέον και ευτυχώς και άνθρωπος της οικογένειας του Αλέξη, πώς μπορούμε να χαρακτηρίζουμε ελαφρά τη καρδία δολοφόνο τον ειδικό φρουρό; Οι τηλεεισαγγελείς, όμως, έχουν ήδη αποφανθεί, ρίχνοντας φυσικά λάδι στη φωτιά.

Ερ.   Υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι πανεπιστημιακοί χώροι λειτουργούν σαν ορμητήριο των «αντιεξουσιαστών – κουκουλοφόρων», εκεί φτιάχνουν μολότωφ κλπ. Πως τις σχολιάζετε;

Απ.   Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέτε κι εδώ πρέπει να έχουμε μία υπεύθυνη επιτέλους στάση από την πλευρά των Πανεπιστημιακών, της Ελληνικής Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και των κομμάτων. Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν στεγανά και χώροι ανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια, γιατί αυτό που είπατε πράγματι ισχύει κατά ομολογία και υπουργών. Πρέπει να περιφρουρηθεί από όλους η ακαδημαϊκή ελευθερία, η δημοκρατία, η διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια, δηλαδή το «πανεπιστημιακό άσυλο», το οποίο σήμερα δεν κινδυνεύει. Η προπαρασκευή της τυφλής βίας, του τραμπουκισμού και της παραβατικότητας είναι που καταλύει στην πράξη και στη συνείδηση του λαού το «άσυλο». Κάποιες φορές μάλιστα είναι εξοργιστική η υποκρισία βολεμένων πανεπιστημιακών δασκάλων, απέναντι σε φαινόμενα βανδαλισμού και τραμπουκισμού που καλύπτονται από το «άσυλο». Το Πολυτεχνείο και η Νομική έχουν υποστεί βαρύτατες καταστροφές και λεηλασίες για άλλη μία φορά, για την αποκατάσταση των οποίων θα πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός. Αν θυμάμαι καλά δύο φορές επί ΠΑΣΟΚ είχαμε επέμβαση της αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους για να επιβληθεί η τάξη, πράγμα που έγινε και δεν απειλήθηκε το πραγματικό «άσυλο». Είναι καιρός όλοι όπως προείπα να επανεξετάσουν το θέμα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Εμείς στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί «άσυλο» με την ελληνική ιδιομορφία δεν υπάρχει απ’ ότι γνωρίζω πουθενά στον κόσμο.

Ερ.   Σας ευχαριστώ κ. Ηλιάδη και σας εύχομαι αυτές τις άγιες ημέρες της γέννησης του Θεανθρώπου υγεία, «Καλή Χρονιά» και καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

Απ.   Εγώ σας ευχαριστώ, εύχομαι «Χρόνια Πολλά» σε εσάς και τους αναγνώστες σας και είθε ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές των ανθρώπων και το νέο έτος να ειρηνεύσει την πατρίδα μας.

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.