www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Μύθοι μαζί με προλήψεις και δεισιδαιμονίες έχουν δώσει την ημερομηνία, επιστημονικοφανή συμπεράσματα δίνουν τα αίτια και η καταστροφή της γης αρχίζει.

Πέραν των εντυπωσιακών εφφέ αυτό που μένει στον θεατή είναι ένα ψυχοπλάκωμα και μία απογοήτευση. Η τεράστια δύναμη της εικόνας λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας στις νεανικές ψυχές. Φαντασμαγορικές εικόνες καθηλώνουν τον έφηβο και όχι μόνο. Η γη καταστρέφεται σύντομα, άρα τίποτα δεν έχει νόημα. Οι παραινέσεις για αξιοκρατία, επιμέλεια, εντιμότητα, ήθος, αποτελούν κοινοτυπία, οι αναφορές στην πνευματικότητα χάνουν το νόημά τους, αφού όλα πια είναι μάταια. Αυτοί που επιβιώνουν είναι όσοι έχουν χρήματα, αυτό είναι το μήνυμα. Η υποκουλτούρα Αμερικάνικης προέλευσης προσκυνά το «χρυσό μοσχάρι», ανάγοντάς το σε ύψιστο αγαθό. Φτάσαμε πλέον στα άκρα. «Πρέπει να γίνεις πλούσιος αλλιώς δεν έχεις καμία ελπίδα να σωθείς», ψιθυρίζει επικίνδυνα στα αυτιά της νεολαίας η ταινία. Οι ευαίσθητες ψυχές των παιδιών από τη μία γεμίζουν απογοήτευση, βλέποντας τον κόσμο να καταστρέφεται, από την άλλη σημαδεύονται από το μήνυμα. Θεοποιούν το χρήμα, τον σκοπό, άρα νομιμοποιούνται τα μέσα, δηλαδή η κλεψιά, η κάθε λογής απάτη, ο αριβισμός, η ανηθικότητα. Οι αξίες καταρρέουν γιατί δεν έχουν νόημα.

Η νέα τάξη σπέρνει την ανασφάλεια, τρομοκρατεί και αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους, για να τους κάνει υποχείρια, οδηγώντας τους μέσα από την απόγνωση και στις δαιδαλώδεις ατραπούς της παραψυχολογίας και των παραθρησκειών. Η διαβεβαίωση της ΝΑΣΑ, ότι όλα αυτά είναι απλά ένα κινηματογραφικό έργο, δείχνει ότι όντως τα φοβικά σύνδρομα ενσπείρονται στις ψυχές των ανθρώπων. Άλλος ένας κίνδυνος είναι «προ των πυλών».

Ο άνθρωπος πρέπει να θυμηθεί την καταγωγή του – άνθρωπος, από το άνω  θρώσκω – τον προορισμό του, να ξεφύγει από τα ανήλιαγα μονοπάτια της μοναξιάς του φόβου, της απελπισίας που τον οδηγεί η νέα εποχή και να γίνει πρόσωπο καλλιεργώντας την προσωπική του σχέση με τον Δημιουργό του. Τότε όλες οι προσπάθειες χειραγώγησης θα πέσουν στο κενό, τότε θα ανοίξει εμπρός του η «Όντως ζωή».

 

Υ.Γ. Η αλτρουιστική συμπεριφορά κάποιων πρωταγωνιστών της ταινίας δεν θα πρέπει να μας κρύψει το δάσος. Είναι το άλλοθι, ένα άλλοθι ανερμάτιστο χωρίς αναφορές, που παραπέμπει αόριστα στο καλό και στο κακό.

Μιχάλης Ηλιάδης

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.