www.KOINWNIA.com
youtube

Εκκλησία

Στο διάστημα των τελευταίων μηνών πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη μας λύπη τις διώξεις Αγιορειτών μοναχών εξαιτίας του αντιοικουμενιστικού τους φρονήματος. Οι μοναχοί αυτοί μάχονται για την υπεράσπιση της Πίστεώς μας, έστω και αν ενίοτε υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα εκφραστικά όρια. Ωστόσο, το έναυσμα δίδει ο εναγκαλισμός ορισμένων Αρχιερέων με την διάχυτη αίρεση της Δύσεως.

Θέλουμε να κάνουμε έκκληση και προς τις δύο πλευρές για ειρήνευση, επειδή, όπως διαπιστώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής, η Εκκλησία μας βάλλεται από παντού. Σε αυτή την τόσο οδυνηρή κατάσταση που βρίσκεται η Εκκλησία μας, έχει ανάγκη όλες τις δυνάμεις Της, και, συνεπώς, οι τριβές στο εσωτερικό της δεν μπορούν παρά να συμφέρουν μόνο εκείνους που απειλούν κάθε γνήσια έκφραση της ζωής Της.

 

Λέων Μπράνγκ

Διευθυντής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων
Πολιτική Παράταξη «
ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προ της Πανορθοδόξου Συνόδου της Κρήτης απέστειλε σε όλους τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ακόλουθη επιστολή:

 

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Πατέρες,

Είναι μεγάλη μας χαρά, με αφορμή αυτή την επιστολή να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ακούσουμε την πολύτιμη Πατρική συμβουλή σας.

Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι πολιτική παράταξη της Εκκλησίας, αλλά απαρτίζεται από χριστιανούς με σκοπό τη συσπείρωση των χριστιανών. Και γι’ αυτό δεν θεωρούμε τον εαυτό μας ως κόμμα –τα κόμματα χωρίζουν–, αλλά ως παράταξη εκκλησιαζομένων, που επιθυμούμε να ρυθμίζεται η πολιτεία και η πολιτική του τόπου μας από το πνεύμα των πατέρων μας, το οποίο μετά την παλιγγενεσία διέσωσε μόνος ο μαρτυρικός Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Εάν ο Καποδίστριας, παραλαμβάνοντας μια Ελλάδα πραγματικά εξαθλιωμένη και κατεστραμμένη, συνύφανε την πνευματική ανόρθωση με την πολιτειακή ανασυγκρότηση της Πατρίδος μας, πόσο μάλλον αυτό επιβάλλεται να γίνει στις μέρες μας και μάλιστα κατεπειγόντως, δεδομένου ότι ο αφελληνισμός συμβαδίζει, προϋποθέτει και συνεπάγεται τον αποχριστιανισμό της Ελλάδος.

Όπως ο Μέγας Φώτιος ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για τη διακυβέρνηση της αυτοκρατορίας, πράγμα που διαπιστώνεται και σε σύγχρονους Αγίους όπως στους Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο, έτσι και οι πιστοί σήμερα, μάλιστα εν καιρώ δημοκρατίας, πρέπει προφανώς να κινητοποιούνται από το ίδιο ενδιαφέρον. Και οπωσδήποτε δεν έπρεπε να δημιουργηθεί χριστιανικό κόμμα αλλά παράταξη από χριστιανούς. Γι’ αυτό και δεν έχουμε χριστιανική ονομασία, αλλά τους πολιτικούς μας στόχους καθορίζει η σχέση με τον Χριστό και μεταξύ μας.

Ο Πρόεδρος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κ. Μιχαήλ Ηλιάδης, επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιον Όρος και στα πλαίσιο των επαφών του εκεί συζήτησε ποικίλα θέματα. Μεταξύ των άλλων τον παρακάλεσαν 300 ασκητές, η Παράταξή μας να θέσει προς την Εκκλησιαστική Διοίκηση τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Το ζήτημα του Οικουμενισμού, που κατά την άποψη της Παρατάξεώς μας κατέχει κεντρική σημασία για την πολιτική ζωή του τόπου μας. Η στάση απέναντι στον Οικουμενισμό αντικατοπτρίζει γενικά τη στάση μας απέναντι στη Δύση, ή καλύτερα απέναντι στην αλλοτριωτική πορεία της Δύσεως που έχει ως αφετηρία της τον Παπισμό, όπως το τονίζει και ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Και αυτή η Δύση που είναι απόλυτα ανθρωποκεντρική επειδή έχει χάσει τον Θεάνθρωπο, τουλάχιστον από το Μεγάλο Σχίσμα του 1054 και έπειτα κινείται σε όλες τις εκδοχές της με κατακτητικές διαθέσεις εναντίον μας. Σήμερα μας απειλεί άμεσα στην πνευματική μας υπόσταση με τον Οικουμενισμό, όπως και με το προσωπείο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και ο κίνδυνος προέρχεται τόσο απ’ έξω, όσο και πολύ περισσότερο μέσα από την ίδια την πατρίδα μας.
  • Το απόλυτα συναφές με το προηγούμενο θέμα ζήτημα της επερχομένης Πανορθοδόξου Συνόδου.
  • Το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη, που απασχολεί πολλούς χριστιανούς. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα, εναντιώνεται στην αριθμοποίηση, στον έλεγχο και στην φυλάκιση του ανθρωπίνου προσώπου μέσω αυτής της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητος, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια  αποχριστιανισμού της Ελληνικής κοινωνίας.

Επιπλέον, επειδή στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεχόμαστε συνεχώς ερωτήματα από πλήθος κόσμου που μας εμπιστεύεται σχετικά με τα θέματα αυτά, σας παρακαλούμε, συνοπτικά να μας δώσετε την ποιμαντική και θεολογική σας απάντηση, ώστε η Παράταξή μας να μπορέσει να ενημερώνει τους ψηφοφόρους της, και εν γένει τους Έλληνες πολίτες, για τα φλέγοντα εκκλησιαστικά ζητήματα, που έχουν τόσο πολιτικό, όσο και κοινωνικό αντίκτυπο.

Μετά σεβασμού,

Λέων Μπράνγκ

Διευθυντής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων

Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.