www.KOINWNIA.com
youtube

Pie 2018 prn

Την 6η δόση του δανείου που χορηγεί στην Ελλάδα το ΔΝΤ προσπαθεί να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση και, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες εκταμιεύσεις δόσεων, συνοδεύεται και αυτή από ένα νέο τέλος! Εισφορά λέει επί των ακινήτων. Κι άλλη επιβάρυνση ακινήτων. Μετά το ΦΑΠ ήρθε και το «τέλος» ακινήτων, και μάλιστα μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Βενιζέλου, τρεις μήνες πριν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. καθώς το ρεύμα είναι ένα δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να συνδέεται με την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων πέραν των δημοτικών τελών.

Κάθε δόση και ένα τέλος επιβάλλεται στην ελληνική κοινωνία, η οποία σκύβει το κεφάλι και μοιρολατρικά πηγαίνει να πληρώσει για άλλη μια φορά «τα σπασμένα» των κυβερνώντων τόσες δεκαετίες! Πότε όμως θα δοθεί το οριστικό ΤΕΛΟΣ;

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες αποχαιρετούν την Ελλάδα και αναχωρούν για το εξωτερικό. Μαζεύουν τα υπάρχοντά τους, παίρνουν τις οικογένειές τους και φεύγουν για άγνωστους προορισμούς, με την ελπίδα να αποκατασταθούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή ή μη χώρα, με πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Αντί δηλαδή να διώξουμε, εδώ και τώρα, όλους τους αποτυχημένους πολιτικούς που μας «κυβερνούν» και που μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή και στην άλωση της Ελλάδος, φεύγουμε εμείς για να σωθούμε!

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα ΤΕΛΟΣ! Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταντήσει όπως κατήντησαν οι «επιτήδειοι» και τις άλλες Βαλκανικές Χώρες.

Η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν την προσπάθεια άλωσης και εξαθλίωσης, που τόσα χρόνια μας παρουσιάζεται με το προσωπείο της παγκοσμιοποίησης!

Γι’ αυτό το λόγο συστήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και καλεί όλους τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν, έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, ότι η λύση δεν είναι η φυγή. Η λύση είναι να εκδιωχθούν όλοι όσοι επένδυσαν το μέλλον των παιδιών μας για να περάσουν οι ίδιοι πλουσιοπάροχη ζωή. Να πληρώσουν όλοι όσοι τόσα χρόνια δεν κοίταζαν το συμφέρον της Πατρίδος μας αλλά την ατομική τους εξασφάλιση και την εξυπηρέτηση των Κέντρων από τα οποία έπαιρναν τις εντολές.

Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός έχει εκμεταλλευθεί την «αναρχία» που επικρατούσε τόσα χρόνια στον Δημόσιο τομέα και την ανικανότητα των κρατούντων να ελέγξουν, είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε σε επίπεδο υπουργείων και Δημοσίων Οργανισμών. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι ο λαός μας εκμεταλλεύθηκε την έλλειψη ελέγχων από μέρους του Κράτους και δεν υπήρξε παραγωγικός στην εργασία του, όπως όφειλε. Αντίθετα, διαμόρφωσε νοοτροπία γενεών του αραλικιού, της αρπαχτής, της κομπίνας, της απάτης. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Έχει αμαυρωθεί η φήμη του Έλληνα σε όλον τον κόσμο και το όνομά μας έχει γίνει συνώνυμο της κομπίνας και της απάτης.

Ποιος όμως ευθύνεται για το επίπεδο του λαού; Αν το Κράτος έκανε την δουλειά του όπως πρέπει, θα τολμούσε κανείς να αυθαιρετήσει; Αν το Κράτος είχε υπό τον πλήρη έλεγχό του την Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το στρατό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, θα είχαν οδηγηθεί τα πράγματα στην διάλυση; Όταν όμως από τους υπουργούς και υφυπουργούς ξεκινάει η διαφθορά και η κομπίνα, πώς περιμένουμε να μην επεκταθεί σε όλες τις λοιπές βαθμίδες μέχρι τον απλό πολίτη; Πού είναι το Κράτος - Κυβερνήτης;

Αφήσαμε την Ελλάδα στα χέρια των επιτηδείων, που μας έταζαν χρήματα χωρίς κόπο, που μας κρατούσαν κοιμισμένους και μας διαβεβαίωναν ότι αυτοί θα τα φροντίσουν όλα και δεν ζητήσαμε ποτέ απολογισμό των πεπραγμένων.

Ανεβάζαμε τον ένα, κατεβάζαμε τον άλλο και δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ ποιά ήταν τελικά η διαφορά; Τι προσέφερε ουσιαστικά ο καθένας, εκτός από ορισμένες σκόρπιες υπηρεσίες για να μας κρατούν ευχαριστημένους;

Τώρα που κατέρρευσαν όλα, ξυπνήσαμε και τα μαζεύουμε να φύγουμε!

Ούτε αυτήν την ώρα δεν μπορούμε να ομοψυχήσουμε και να συσπειρωθούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε ανθρώπους τίμιους και αποφασισμένους να εργαστούν προς το συμφέρον της Πατρίδος μας και όχι της τσέπης τους.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι η μόνη διαφανής πολιτική παράταξη που έχει σαν σκοπό να ενώσει τις υγιείς δυνάμεις, που υπάρχουν ακόμη –ευτυχώς- στην Ελλάδα και να αποδείξει ότι είμαστε άξιοι των ηρωικών μας προγόνων, να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θυσίασαν την ζωή τους άδικα για μας και ότι μας αξίζει να ζούμε ελεύθερα.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς χαμένες ευκαιρίες! Να βλέπει ανεκμετάλλευτες λύσεις. Ακόμα και κληρικοί, αντί να προτρέψουν τα πνευματικά τους παιδιά να ενωθούν με άλλα αδέλφια που αγωνίζονται με αυτό το φρόνημα, προτιμούν να ιδρύουν άλλους φορείς και οργανισμούς συγχύζοντας το λαό, «τυρβάζοντας περί πολλών άλλων» πλην της ουσίας!

Και για να επιστρέψουμε στο επίκαιρο θέμα-πρόβλημα της έκτακτης εισφοράς, η πρώτη δόση της οποίας πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30/9:

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να νομοθετεί με τέτοια προχειρότητα η Κυβέρνηση, κάνοντας ουσιαστικά πειράματα με τους οικονομικούς δείκτες, δοκιμάζοντας την αντοχή και ανοχή των πολιτών.

Είναι προκλητικό να διαρρέουν εσκεμμένα, από τα διάφορα υπουργικά συμβούλια κάθε μέρα και νέα προτεινόμενα μέτρα, προκειμένου να σφυγμομετρείται η κοινή γνώμη. Επεβλήθη με τόση προχειρότητα η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η οποία βαρύνει όλους τους φορολογουμένους, αλλά πλήττει κυρίως τους ειλικρινείς φορολογουμένους! Και θα εξηγήσουμε γιατί:

Η εισφορά υπολογίζεται επί όλων των εισοδημάτων -πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων-που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος και δήλωσαν οι ειλικρινείς, ανυποψίαστοι, φορολογούμενοι. Σε αυτά συμπεριελήφθησαν και τα αφορολόγητα εισοδήματα ή τα αυτοτελώς φορολογηθέντα ποσά, με εξάντληση της φορολογικής τους υποχρέωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για παράδειγμα, μια πολύτεκνη μητέρα, η οποία έλαβε κατά το προηγούμενο έτος το -συμβολικό πλέον- βοήθημα από το Κράτος, το οποίο είναι αφορολόγητο, θα κληθεί να καταβάλει την εισφορά αλληλεγγύης επ’αυτού. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα εισοδήματα, θα μπορούσε να μην τα είχε συμπεριλάβει στην δήλωσή της, καθώς είναι προαιρετική η αναγραφή τους, εφόσον δεν υπάρχει φορολογική υποχρέωση. Αναγράφονται στα πληροφοριακά στοιχεία!

Δηλαδή αν αυτή η μητέρα δεν τα έγραφε στη δήλωση, δεν θα είχε και εισφορά. Αφού όμως τα έγραψε, θα πληρώσει. Αυτή είναι η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης! Και ύστερα κάνει έκκληση ο κ. Βενιζέλος στους φορολογούμενους να βοηθήσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής!

Δώστε μας κ. Βενιζέλε ένα λόγο για να είμαστε φορολογικά ειλικρινείς. Όπως βλέπετε στην Ελλάδα ο ειλικρινής τιμωρείται και ο παράνομος δικαιώνεται!

IAK r

Το βιβλίο που αφιερώθηκε στη Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική

Αφιερώνεται στούς πνευματικούς αγωνιστές που επιστρατεύθηκαν στην πρωτόγνωρη -για τις προδιαγραφές και τα Πιστεύω της- Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και διακονούν σαν ιερό το πολιτικό τους χρέος, με αυτάπαρνηση, ανιδιοτέλεια και με πολλές και πολυποίκιλες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εμπνεόμενοι απο τις Αρχές και τα βιώματα που αποταμιεύθηκαν σ'αυτό το βιβλίο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και το έργο του Μαρτυρικού Κυβερνήτου Ιωάννου Α. Καποδίστρια, πατήστε εδώ.