ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αντιφατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης σχετικά με την φορολογική αναμόρφωση

Ασκήσεις επί χάρτου φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει στο νέο φορολογικό σχεδιασμό. Με τον  ένα νόμο νομοθετεί και με τον επόμενο εξαγγέλλεται η αναίρεση των νομοθετημένων.

Θα αυξηθεί το ΦΠΑ, θα μειωθεί το ΦΠΑ, θα καταργηθεί το ΦΠΑ στα ακίνητα, θα φορολογηθεί το ένα, θα εξαιρεθεί το  άλλο… Ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά από προτάσεις και ταυτόχρονες αναιρέσεις και έχει αγανακτήσει πιά με την ανικανότητα των πολιτικών και την έλλειψη σταθερότητας και συνέπειας. Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει  πολιτικό πρόγραμμα ούτε σχέδιο ανάπτυξης. Ο στόχος της φορολογικής αναμόρφωσης είναι καθαρά εισπρακτικός και δεν έχει καμία σχέση με την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης όπως προσπαθεί να αποδείξει.

Αντί να περιορίζονται οι συντάξεις και να διπλοφορολογούνται οι μισθοί (φόρος εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, για να μην αναφερθούμε και στην έμμεση φορολόγηση μέσω των ασφαλιστικών εισφορών) τι θα λέγετε κ. Βενιζέλο να κοιτάζατε λίγο το  πώς φορολογούνται οι αμοιβές των μελών Δ.Σ.; Γιατί να εξαντλείται η φορολογική τους υποχρέωση με τον συντελεστή  35% από τη στιγμή που η φορολογία των μισθωτών φθάνει και το 45%;. Γιατί δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στους  έχοντες πισίνες και σκάφη αναψυχής αλλά σκέπτεσθε να καταργήσετε τον φόρο αυτό και στα πολυτελή αυτοκίνητα;

Και  τελικά αντί να επιδίδεστε σε πειράματα, εις βάρος του ελληνικού λαού, γιατί δεν ξεκινάτε επιτέλους τον σχεδιασμό  ελέγχου των δημοσίων δαπανών; Μήπως αντικαταστάθηκαν τα πολυτελή αυτοκίνητα των υπουργών και βουλευτών;  Μήπως περιορίστηκαν τα έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης;

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε κονδύλια ξεκινήστε άμεσα με την  συγκρότηση επιτροπής ελέγχου κάθε μιας δημόσιας υπηρεσίας, αρχής γενομένης από την Ελληνική Βουλή. Και το  βασικότερο: στην επιτροπή να μετέχουν πρόσωπα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ακόμα και τις εξωκοινοβουλευτικές.  Αυτό προστάζει η Δημοκρατία!

Copyright (©) 2008-2015 Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» - All Rights Reserved.[Όροι χρήσης]

Top Desktop version