ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H αλλοίωση της Ελληνικής κοινωνίας

ΠολυχρονίουΟ οικονομολόγος της παρατάξεώς μας, κ. Κ. Πολυχρονίου, σχολιάζει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και την ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω, εν συντομία, ότι: Η επιστροφή της δραχμής γίνεται ολοένα και πιο ορατή. Δεν μπορώ να προβλέψω, βέβαια, αν και πότε, καθότι η επιστροφή στη δραχμή εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

1. Τις πολιτικές διεργασίες των διαφόρων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωγκρουπ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Γερμανία, η αναμενόμενη επίδραση επί χωρών, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και το επίπεδο κυριότητος των Ελληνικών ομολόγων από Γερμανικές Τράπεζες και
2. Την αντοχή του ελληνικού λαού. Ο δεύτερος παράγων είναι και ο πιο αποφασιστικός!

Οι πολιτικοί και πάλι ελίσσονται διότι δεν λένε στον ελληνικό λαό τις «συνέπειες» από τη μη δυνατότητα εξυπηρετήσεως του χρέους. Η μη προσαρμογή, ή η καθυστέρηση δημοσιονομικής προσαρμογής με εκείνη της Ευρωζώνης θα παρατείνει την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας με πτωτικές συνέπειες στο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων, το οποίο έχει συρρικνωθεί από 33.000€ το 2008 σε 29.000€ το 2010, με αναμενόμενη περαιτέρω συρρίκνωση.
Το κοινωνικό DNA της Ελλάδος απειλείται καθότι, η εν λόγω κατάσταση θα επιφέρει ανεπιθύμητη μετανάστευση. Δηλαδή οι Έλληνες θα φύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να αποφύγουν την οικονομική τους συρρίκνωση και θα αναπληρωθούν από μετανάστες χωρών των οποίων οι οικονομίες είναι υποδεέστερες εκείνης της Ελλάδος.
Κατάλληλες, λοιπόν, πολιτικές πρέπει να νομοθετηθούν προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση της Ελληνικής κοινωνίας!»

Copyright (©) 2008-2015 Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» - All Rights Reserved.[Όροι χρήσης]

Top Desktop version